صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به آداب و رسوم پاکستان در "عید سعید فطر"

۱۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۸:۰۲
کد خبر: ۱۹۱۶۰۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
کشورهای اسلامی به‌خصوص پاکستان عید فطر را نه تنها عید طراوت روحانی بلکه فرصتی برای نو شدن وابسته‌های مادی خود برمی‌شمرند.
به گزارش سرویس بین الملل کشورهای اسلامی به‌خصوص کشور پاکستان  که فرصت عید فطر را برای نو شدن خانه و لباس و .. می‌داند، "عید فطر" را نه تنها عید طراوات روحانی بلکه فرصتی برای نو شدن وابسته‌های مادی خود برمی‌شمرند.
 
مسلمانان کشورهای پاکستان عید فطر را عید نو شدن دانسته و به بهانه این عید، دست به یک تمیزکاری اساسی خانه و کاشانه زده و برای اعضای خانواده لباس نو خریداری می‌کنند؛ این کارها در طول ماه مبارک ادامه دارند. 

 
هر چند نو و تازه شدن لباس و خانه در میان مسلمانان پاکستان در وضع اقتصادی پاکستان کار مشکل است اما پاکستانی‌ها "عید فطر" را عید طراوات روحانی بلکه فرصتی برای نو شدن وابسته‌های مادی خود برمی‌شمرند و در حد امکان از این فرصت برای سامان دادن به خانه و کاشانه خود تلاش می‌کنند.
 
عید فطر در میان مسلمانان پاکستان  رنگ و بوی خاصی دارد. این عید یکی از بزرگ‌ترین و باشکوه‌ترین عیدهای مسلمانان است که به مناسبت آن کشورهای اسلامی چند روز تعطیلی دارند و با آداب و رسوم خاصی پس از یک ماه روزه داری به استقبال آن می‌روند.

 
خانه‌های مسلمانان در این روزها حال و هوای روحانی و مطبوعی به خود می‌گیرند. مسلمانان خود را برای جشن گرفتن و مهمانی رفتن آماده می‌کنند و شیرینهای مخصوص می‌پزند.
 
مسلمانان جهان پس از یک ماه عبادت و تلاش برای آن که خود را از آلودگی‌ها پاک کنند، در نهایت به عید فطر می‌رسند. نماز صبح عید فطر، مراسم مشترک همه ملت‌های مسلمان است که به نوعی نشانه آغاز این عید بزرگ است. علاوه بر این آداب و مراسم اجتماعی این روز، عید فطر را به جشنی همگانی تبدیل کرده که در کشورهای مختلف، به گونه‌‌ای منحصر به فرد برگزار می‌شود.

 
عید زنان و کودکان
اگر عید فطر را عید زنان و کودکان بنامیم بیجا نیست. زنان از نصف ماه مبارک آماده خرید لوازم خانه ، لباس و ... می‌شوند. شب‌های رمضان شب‌های شلوغ بازار است، از افطاری تا سحری بازارها مملو از زنان خریدار است. جالب این است حتی اگر زنان خریداری هم نکنند برای تفریح و گردش حتما سر به بازار می‌زنند.

شب‌های بعد از بیست رمضان دیگر بازار جای پا گذاشتن  هم به مشکل یافت می‌شود. زنان علاوه بر خریداری برای آرایش و پیرایش جلو مغازه‌های آرایش صف می‌بندند.

عید زنان از اول شوال آغاز می‌شود و دید و بازدید بیشتر از یک ماه طول می‌کشد. در روزهای عید شوال، کودکان برای گرفتن عیدی از بزرگترها، به خانه فامیل و آشنا می‌روند و پول به‌عنوان عیدی جمع می‌کنند. بانک‌ها نیز از یک ماه قبل آماده ارائه پول‌های نو برای عیدی، به شهروندان است.

شب‌های رمضان در اصل عید زنان و روزهای سه روز عید "عید بچه‌ها" است که مشغول جمع‌آوری عیدی هستند. اما در این میان وظیفه سرپرست خانواده و مردان هزینه کردن و خرید و دادن عیدی به کودکان است.
/



نظرات بینندگان
سیده شمسی
|
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۷
دست شما درد نکند. موفق باشید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *