"پاکستان" و تلاش برای ارتباط با لابیهای آمریکا
توقف کمک مالی واشنگتن به پاکستان و عدم معامله 8 جنگنده "اف-۱۶" همچنین حمایت آمریکا از هند برای عضویت در گروه تامین کنندگان هستهای، پاکستان را مجبور کرده است تا لابیهایی را برای کسب حمایت در آمریکا بیابد.
بر اساس منابع وزارت دادگستری آمریکا، پاکستان آخرین بار با شرکت لاک لارد استرتجیز برای لابیگری در این کشور قرارداد امضا کرده بود و در جولای سال 2013 میلادی ادامه همکاری با آن ناکام ماند.
این عدم همکاری در زمان روی کارآمدن حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف بود.
بر اساس گزارشها، سفارت پاکستان ماهانه 75 هزار دلار به این شرکت پرداخت میکرد.
حزب "مردم پاکستان" به خاطر دوستی «بینظیر بوتو» نخستوزیر سابق این کشور با "مارک سیگل" این همکاری را آغاز کرده بود.
اما، مقامات حزب مردم نیز احساس میکردند که این شرکت برای ترویج منافع ملی پاکستان کاری انجام نمیدهد.
پاکستان توقع داشت که این شرکت منافع اسلامآباد را در کنگره به پیش برد که همواره نمایندگان این مجلس در زمان گفتوگو در مورد پاکستان عصبانی میشوند.
این شرکت نفوذ اندکی در کنگره آمریکا داشت.
این شرکت همچنین در جلب حمایت رسانههای آمریکا به نفع پاکستان نیز ناکام بود.
این یک حقیقت بود که شرکت لاک لارد از سال 2008 تا 2013 میلادی باید کارهایی را انجام میداد که در توان این شرکت نبودند.
پس از اثبات حضور "اسامه بن لادن" سرکرده سابق القاعده در پاکستان، لابیگریهای موثر نیز اعتراف کردند که معامله پاکستان را دیگر نمیتوان در مسیرهای قدرتمند واشنگتن، رسانهها و کنگره آمریکا مطرح کرد.
اما، معاملههای دیگری نیز وجود داشت که لاک لارد میتوانست نقش مهمی در حمایت از پاکستان انجام دهد اما به آنها عمل نکرد، بنابراین، تجربه ناامید کننده و مشکلات مالی موجب شد تا پاکستان قرارداد با این شرکت را تمدید نکند.
حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف پس از رویکار آمدن در سال 2013 میلادی مسئولیت لابیگری در آمریکا را به عهده دیپلماتهای خود در این کشور قرار داد.
پایان بحران افغانستان
دیپلماتهای پاکستانی در دوران یک و نیم سال اول نقش ویژهای ایفا نکردند و بار دیگر تنشها در روابط واشنگتن – اسلامآباد آغاز شدند.
دولت اوباما که در روزهای اخیر حکومت خود است، میخواهد کاری در افغانستان انجام دهد که بر اساس آن، جنگ طولانی مدت و گران خود را موفق جلوه دهد.
مقامات آمریکا و نمایندگان کنگره فکر میکنند که پاکستان صلاحیت آن را دارد که در پایان دادن جنگ آمریکا در افغانستان براساس آرزوهای واشنگتن همکاری کند.
از سوی دیگر، مقامات اسلامآباد نیز علنی اعلام کردهاند که طالبان را نمیتوانند برای شرکت در روند صلح افغانستان مجبور کنند زیرا بسیار دیر شده است.
در آمریکا و بویژه در کنگره این اعتقاد وجود دارد که اسلامآباد با واشنگتن همکاری صادقانه انجام نمیدهد.
آمریکاییها فکر میکنند که پاکستان در مورد نفوذ در حال رشد هند در افغانستان نگران است و همین دلیل است که روابط خود با شبکه حقانی را پایان نمیدهند.
دیپلماتهای پاکستان قادر به کاری برای پایان دادن این تفکر آمریکاییها نیستند و نقش دیپلماتهای پاکستانی در این خصوص ناموفق بوده است.
جلوگیری از حمایت آمریکا در مورد عضویت هند در گروه تامین کنندگان هستهای نیز کار مشکلی بود زیرا این سیاست به نفع خود آمریکا بود زیرا این کشور خواستار کاهش نفوذ چین در منطقه و فروش تکنولوژی هستهای به هند است.
ناظران دیپلماتیک در واشنگتن میگویند که بهترین و موثر ترین لابیگری در آمریکا نیز در حال حاضر تنها میتواند برای بهبود چهره اسلامآباد در واشنگتن تلاش کند و هیچ وعدهای در مورد نتایج آن نخواهد داد.
یکی از ناظران گفت: پاکستان باید قبل از دستیابی به لابیگر در آمریکا بخوبی فکر کنند زیرا چنین کاری نیازمند هزینههای زیادی است.
شرکتها علاوه بر پرداختهای ماهانه، پول جداگانه و زیادی برای لابیگری نیز دریافت میکنند.
بر اساس اسناد وزارت دادگستری آمریکا، شرکت لاک لارد حدود 450 هزار دلار به نمایندگی از پاکستان درآمد داشت و اجرای کمک مالی 7.5 میلیارد دلاری آمریکا به پاکستان در سال 2009 میلادی را نیز کار خود میداند.
علاوه بر مارک سیگل، "هیریت مایرز" وکیل کاخ سفیر در دوران حکومت «جورج دبلیو بوش» رئیس جمهور سابق آمریکا نیز جزئی از تیم لابیگری پاکستان در این کشور بود.
شرکتهای مختلفی پیش از این لابیکننده پاکستان در آمریکا بودند.
"کیسیدی و آسوشیایتس" برای مدتی لابیکنندگان پاکستان بودند اما این شرکت پس از حالت فوقالعاده این کشور از سوی ژنرال "پرویز مشرف" رئیس جمهور و رئیس سابق ستاد ارتش پاکستان جدا شد.
به گفته لابی کنندگان، تنشها در روابط پاکستان با آمریکا تنها چالشی نیست بلکه حوزههای قدرتمندی شامل دولت، ارتش و سازمانهای اطلاعاتی در پاکستان نیز مشکلی است که رضایت آنها همزمان امکانپذیر نیست.
یکی ازمقامات ارشد دولت پاکستان چندی پیش به شرط عدم افشای نامش گفت: لابی پاکستان در واشنگتن در گذشته وجود داشت اما اسلامآباد بار دیگر برای گسترش آن فعالیتهایش را آغاز کرده است.
وی افزود: پاکستان با در نظر گرفتن روابط هند و سایر کشورها و همچنین موضوع عدم معامله جنگندههای اف-16 آمریکا، تصمیم گرفته تا لابی خود را در این کشور افزایش دهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *