78 درصد معلمان "مدارس افغانستان" زنان هستند
ارگ ریاست جمهوری افغانستان با ارائه آماری از پیشرفت زنان در افغانستان در عرصههای مختلف فرهنگی و اجتماعی بویژه شغل معلمی، اعلام کرد که ۷۸ درصد از معلمان مدارس کابل زنان هستند.
این ارقام در مورد پیشرفت زنان افغانستان طی سالهای اخیر از صفحه رسمی فیسبوک ارگ ریاست جمهوری افغانستان منتشر و اعلام شده است که ۷۸ درصد از معلمان مدارس کابل زنان هستند.
تعداد حضور آموزگاران زن در ولایات و شهرها متفاوت است، مسوولان وزارت معارف افغانستان میگویند بدلیل ناامنی و وجود رسمهای ناپسند، در برخی از شهرستانهای افغانستان یک معلم زن هم حضور ندارد.
حضور چشمگیر معلمان زن در برخی ولایتهای افغانستان
کبیر حقمل سخنگوی وزارت معارف افغانستان، در این رابطه گفت: در برخی از ولایات ناامن به ویژه مناطق جنوبی افغانستان، در یک ولایت تعداد معلمان زن انگشت شمار و در برخی دیگری از ولایات به هزاران نفر میرسد.
حقمل خاطرنشان کرد: هیچ ولایتی در افغانستان نیست که در آن معلم زن حضور نداشته باشد، اما شهرستانهای هستند که معلم زن حضور ندارد.
دهها شهرستان در افغانستان از معلم زن بی بهره هستند و برخی ولایات نیز درصدی حضور معلم زن به پایینترین حد میرسد که در کل یک ولایت بیش از چند معلم زن وجود ندارد.
براساس ارقام منتشر شده توسط دفتر ریاست جمهوری افغانستان، در حال حاضر نه و نیم میلیون دانشآموز در مدارس افغانستان درس میخوانند و 38 درصد، یعنی سه و نیم میلیون دانشآموز را دختران تشکیل میدهند.
به گفته دفتر ریاست جمهوری افغانستان، از سال 1380 تا کنون، تعداد دانشآموزان در افغانستان هشت و نیم میلیون نفر افزایش یافته است.
جذب یک و نیم میلیونی دانش آموزان در مدارس افغانستان
دفتر ریاست جمهوری افغانستان میافزاید که در سال 1380 خورشیدی، دختران حق تحصیل، آموزش و پرورش و همچنین کار و بیرون رفتن از خانه را در افغانستان نداشتند اما در سال جاری یک و نیم میلیون دانشآموز دختر و پسر در مدارس افغانستان جذب شدهاند.
همچنین ۲۸ درصد کل کارمندان وزارت معارف افغانستان را زنان تشکیل میدهند. در سراسر افغانستان بیش از ۱۷هزار باب مدرسه فعالیت دارند و در آن بیشتر از 215 هزار آموزگار مشغول تدریس هستند.
در حال حاضر ۳۰۰هزار دانشجو شامل هزاران دختر و پسر در 150 دانشگاه دولتی و خصوصی در افغانستان درس میخوانند و ۱۳هزار استاد در این دانشگاه مشغول تدریس هستند.
آمار ۳۸ درصدی رشد سواد در افغانستان
تا سال 1380 خورشیدی، آمار رشد سواد نیز در افغانستان به ۱۲درصد میرسید، اما اکنون به ۳۸ درصد رسیده است. دفتر ریاست جمهوری افغانستان میگوید که پس از بخش امنیت، بیشترین بودجه افغانستان در بخش آموزش و پرورش هزینه میشود.
دفتر ریاست جمهوری افغانستان با ارائه آماری از عملکرد موفق زنان افغانستان در طول چند سال اخیر اظهار داشت: ۸۰۰ اداره خصوصی در افغانستان توسط زنان مدیریت میشوند و همین طور در سراسر افغانستان سه هزار و هشت دکتر زن فعالیت دارند.
در ادامه این آمار عنوان شد: ۶۷ زن به عنوان وکیل در مجلس نمایندگان افغانستان، 240 زن به عنوان قاضی، چهار هزار زن در بخش نیروهای امنیتی افغانستان فعالیت دارند و صدها ورزشکار زن از افغانستان در سطح بینالمللی نمایندگی میکنند و همچنین چهار دختر جوان مدیریت ارکستر موسیقی افغانستان را به عهده دارند.
تمایل به جذب معلمان زن توسط وزرات معارف افغانستان
با بالا رفتن سطح سواد در افغانستان، علاقمندی زنان در افغانستان در بخش آموزش و پرورش بیشتر شده است. مسوولان وزارت معارف افغانستان میگویند که دولت افغانستان ترجیح میدهد تا در مدارس بیشتر آموزگاران زن استخدام کند.
کبیر حقمل سخنگوی وزارت معارف افغانستان در این رابطه گفت: دولت افغانستان به این نتیجه رسیده است که زنان در شغل معلمی موفقیت و کارآمدی بیشتری دارند.
وی افزود: در شهرهای افغانستان سطح سواد خانمها بالا رفته است. خانمهایی که تحصیل میکنند ترجیح میدهند که بخش آموزش و پرورش را انتخاب بکنند. اکثرا مراکز تربیت معلم یا دانشکدههایی را انتخاب میکنند که در آینده معلم شوند.
رقابت زنان افغانستان در آزمونهای استخدامی معلمان
بنا بر اکثریت متقاضیانی را که در امتحانات رقابتی استخدام معلمین شرکت می کنند، خانمها هستند. ثابت هم شده است که معلمان زن نسبت به معلم مرد موفق تر هستند و در اکثریت مناطق استخدام معلم زن مورد ترجیح قرار میگیرد.
سخنگوی وزارت معارف افغانستان خاطرنشان کرد: در مدارسی که معلمان زن تدریس میکنند، خانوادهها علاقمند هستند تا فرزندان شان را در همان مدارس ثبت نام کنند.
اسپوتنیک نوشت، وزارت معارف افغانستان در تمامی ولایات مراکز تربیت معلم ایجاد کرده است و از طریق این مراکز، به دختران معلم بورس تحصیلی میدهد تا از پایه نهم تا چهاردهم آموزش و به عنوان معلم در مدارس استخدام شوند.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *