صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راه های مقابله با استرس برای کنکوری ها/ پذیرفته نشدن در کنکور پایان زندگی نیست

۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۲:۰۱
کد خبر: ۱۸۹۵۵۳
کنکور همه زندگی نیست و در صورت عدم موفقیت در کنکور زمان برای جبران هست پس آرامش خود را حفظ کنید.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، نفس های کنکوردر این ماراتن یکساله به شماره افتاده است، کنکوری های عزیز این روزها پس از سپری کردن هرروز، با استرس می گویند: یکروز دیگر تمام شد.

علیرغم اینکه ظرفیت دانشگاه ها افزایش یافته و مراکز و موسسات آموزش عال زیادی با رشته های مختلف این امکان را در اختیار دانش آموزان برای ادامه تحصیل می گذارند ولی همچنان تب و تاب کنکور دست از سر دانش آموزان بر نمی دارد، ضمن اینکه بسیاری از کارشناسان آموزشی اعتقاد دارند که خیلی مهم نیست شما از کدام دانشگاه مدرک گرفته اید؟ موقع استخدام هم از شما نمی پرسند که در کدام دانشگاه درس خوانده اید یا چون فلان دانشگاه درس خوانده اید پس حقوق بیشتری دریافت خواهید کرد یا سمت بهتری خواهید داشت.

آنچه مهم است اینکه شما با تحصیلات عالیه و دانشگاهی می توانید وارد بازار کار شده و برای جامعه ی خود مفید باشید.

البته این نظرات دلیلی بر کم ارزش کردن کار دانشگاه های فعال و معتبر در کشور نیست ولی در هرصورت حال و هوای این روزهای بچه های پیش دانشگاهی و خانواده های آنها حال و هوای خوبی نیست و روزهای پر از استرس را سپری می کنند.

آنچه که در این چندروز مانده به کنکور می تواند اهمیت داشته باشد کنترل و راه های مقابله با استرس است که این به نفع دانش آموزان و خانواده های آنهاست.

راه های مقابله با کاهش استرس کنکور

متاسفانه بارها شاهد هستیم که استرس بیش از اندازه خانواده در این روزها، باعث می شود که برای برنامه ریزی فرزند خود دچار اشتباه شوند، دانش آموزان تا ساعت چند این روزها در مدرسه سپری کرده و از این کلاس نکته و تست به کلاسهای همایش و برگزاری اردوهای یک روزه می روند،و زمانی به خانه می رسند که خسته و بی حال که فقط می توانند یک تا دو ساعت را به مطالعه بگذرانند که خیلی برای موفقیت آنها نمی تواند چشمگیر باشد.

اگر دانش آموزان از ابتدای سال تحصیلی با برنامه ریزی و آگاهی تمام از روشهای مفید مطالعاتی در این ماراتن شرکت کرده باشند قاعدتا" این روزها بدون داشتن استرس می توانند به تست زنی دانسته های خود بپردازند و هرهفته یک آزمون مثل کنکور برای خود تعبیه کنند: به این صورت که لباسی که می خواهند در روز کنکور بر تن کنند را پوشیده در جایی که نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشد روی صندلی مشابه با آنچه هنگام برگزاری آزمون از آن استفاده می کنند با کنترل زمان مناسب مانند کنکور آغاز کرده یک آزمون عمومی که مدت آن 75 دقیقه بوده و سپس دفترچه اختصاصی را که زمان آن برای گروه ریاضی فیزیک 175 دقیقه، گروه علوم تجربی175 دقیقه و علوم انسانی 165 دقیقه خواهد بود در نظر بگیرند. البته لازم به ذکر است که بار اول این امکان وجود دارد که خسته شوند پس هر 10 دقیقه یک بار سر خود را از روی دفترچه بر داشته و آرام گردن خود را تکان دهند که گرفتگی عضله صورت نگیرد.

تغذیه مناسب

در شب های باقیمانده توصیه می شود شام سبک خورده تا راحت تر بخوابند و در وعده های روزانه هم غذاهای حاوی کربوهیدرات ها مثل نان، برنج سیب زمینی بخورند چرا که این مواد در طول روز به تدریج انرژی آزاد می کنند و توانایی ذهنی را گسترش می دهند از مصرف لبنیات نیز نباید غافل بود مخصوصا" نوشیدن یک لیوان شیر ولرم قبل از خواب شبانه می تواند در برقراری آرامش نقش بسزایی داشته باشد.

اما توصیه می شود که یک روز قبل از کنکور شیر نخورند تا از بهم ریختگی سیستم گوارش جلوگیری شود.

از اهمیت وعده صبحانه نیز نباید غافل شد زیرا نخوردن صبحانه باعث افت قندخون، سستی و بی حالی، عصبانیت، بی حوصلگی و عدم انگیزه مطالعه می شود که همه این ها خود باعث افزایش استرس در فرد می شود. در این روزها هیچ وعده غذایی از برنامه روزانه نباید حذف شود و برای داشتن آرامش در پایان روز یک فعالیت سبک نیم ساعته مثل پیاده روی نرمش می تواند موثر باشد.

نباید فراموش کرد که کیفیت درس خواندن مهمتر از کمیت آن است مثلا" خواندن یک ساعت درس بدون استرس قاعدتا"مفیدتر از خواندن چندین ساعت با اضطراب است.

این روزها به والدین عزیز سفارش می شود از توصیه های مخرب و استرس زا خودداری کنند سکوت کردن و صحبت نکردن درباره کنکور خیلی بیشتر موثر خواهد بود.

اینکه فارغ از نتیجه شما به عنوان حامیان دانش آموزان همیشه در کنارشان خواهید بود امید مضاعف را برای آنها به همراه خواهد داشت. 

لیلی لجمیری- کارشناس ارشد آموزشی

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *