صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خلع بشار اسد از قدرت؛ استراتژی مشترک آمریکا و رژیم سعودی

۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰:۱۱
کد خبر: ۱۸۹۱۲۴
دسته بندی‌: سیاست
اواخر اردیبهشت ماه نشست مقدماتی وین با کارشکنی و سنگ اندازی آمریکایی‌ها و سعودی‌ها به بن بست رسید؛ «خلع بشار اسد از قدرت» ترجیع بند آن‌ها در این نشست بود؛ امری که با خواست و اراده مردم سوریه مغایر است و دخالتی آشکار در امور داخلی یک کشور و نقض حاکمیت ملی آن محسوب می شود.
گروه سیاسی:علی رغم اینکه جمهوری اسلامی ایران بارها بر ضرورت اتخاذ راه حل سیاسی در قبال بحران سوریه، تاکید ورزیده است؛ اما گویا کشورهایی نظیر آمریکا و عربستان سعودی تمایل چندانی به حل بحران سوریه از طریق سیاسی ندارند و منافع و اغراض خود را در استمرار جنگ داخلی در این کشور می‌دانند.



اواخر اردیبهشت ماه نشست مقدماتی وین با کارشکنی و سنگ اندازی آمریکایی‌ها و سعودی‌ها به بن بست رسید؛ «خلع بشار اسد از قدرت» ترجیع بند آن‌ها در این نشست بود؛ امری که با خواست و اراده مردم سوریه مغایر است و دخالتی آشکار در امور داخلی یک کشور و نقض حاکمیت ملی آن محسوب می شود.

در نشست اواخر اردیبهشت وین، «جان کری» و «عادل الجبیر» وزرای خارجه آمریکا و عربستان، ضمن تاکید بر تشکیل دولت انتقالی، این امر را منوط به برکناری اسد کرده بودند؛ آن ها چنین القاء می‌کردند که حتی نمایندگان دولت سوریه نیز با برکناری اسد برای تشکیل دولت انتقالی موافقت کرده اند؛ البته بعدها کذب این موضوع عیان گشت.



جان کری که گویا با هدف به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین پیرامون بحران سوریه، به این شهر گام گذاشته بود، در طول نشست مقدماتی وین، بارها زبان به تهدید گشود و اعلام کرد:« از همه اهرم‌های فشار در سوریه برای برکناری بشار اسد استفاده می‌کند».  

این تهدیدات جان کری به پشتوانه جنایت‌هایی بود که تروریست‌ها در سوریه مرتکب می‌شدند؛ تروریست‌هایی که آمریکایی‌ها آنان را میانه رو خطاب می کنند و به صورت نهان و آشکار حمایت‌های لجستیکی خود را نثار آنان می‌کنند.

در ماجرای خان طومان نیز در حالیکه تروریست‌های تکفیری در نهایت ضعف و فترت به سر می‌بردند، تهدیدات جان کری و لفاظی‌های او مبنی بر ضرورت کناره گیری اسد از قدرت، نتیجه داد و تکفیری‌ها با سلاح‌های اهدایی آمریکایی که با واسطه‌گری سعودی‌ها از طریق ترکیه به آن‌ها رسیده بود، خان طومان را تصرف کردند. کری پیش از جنایت تکفیری‌ها در خان طومان، تهدید کرده بود که اگر اسد از قدرت کنار نرود، جنگ و خونریزی ادامه خواهد یافت!

البته در همان نشست وین، عادل الجبیر وزیر خارجه کم تجربه سعودی با چراغ سبز کاخ سفید، موضعی رادیکال‌تر اتخاذ کرد و در سخنانی تهدیدآمیز گفت: «رئیس‌جمهور سوریه یا از راه مسالمت‌آمیز یا با زور، قدرت را ترک خواهد کرد... اگر نظام اسد به توافق‌های جامعه جهانی پاسخ مثبت ندهد، در آن صورت، ما دنبال طرح‌های جایگزین خواهیم بود و هر اقدامی که بتوان انجام داد را مورد بررسی قرار می‌دهیم»!   

الجبیر در نشست وین صراحتا بر افزایش حمایت تسلیحاتی از مخالفان سوری(تروریست‌های تکفیری) تاکید کرد و بر اقدامات چند ماه اخیر کشور متبوعش با همراهی ترکیه در تجهیز تروریست‌های تکفیری مستقر در حلب و اهدای تانک‌های پیشرفته  و موشک‌های موسوم به «میلان» به آن‌ها، صحه گذاشت.

همزمان با اظهارات تهدیدآمیز جان کری و عادل‌الجبیر در وین، در اواخر اردیبهشت ماه از منطقه «شیخ مقصود» حلب خبر رسید که تروریست‌های تجهیز شده توسط عربستان و آمریکا با گلوله‌های حاوی گاز سمی خفه‌کننده، غیرنظامیان را هدف قرار داده‌اند!





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *