صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا انگلیس از اتحادیه اروپا خداحافظی می کند؟/موافقان و مخالفان ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا را بشناسید

۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵:۰۱
کد خبر: ۱۸۹۰۹۹
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
انگلیسی‌ها روز پنج شنبه پای صندوق رای می‌روند تا بین ماندن و رفتن از اتحادیه اروپا یکی را انتخاب کنند. سال 1975 بود که انگلیس به اتحادیه اروپا پیوست، اما هم‌اکنون آنها می‌خواهند برای رفتن از اتحادیه اوپا تصمیم‌گیری کنند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ روزنامه گاردین نوشت: سال 1975 در انگلیس یک همه پرسی برگزار شد و مردم این کشور پیوستن به اتحادیه اروپا را انتخاب کردند.

اتحادیه اروپا در حال حاضر 28 عضو دارد و کشورهای عضو اتحادیه اروپا از این حق برخوردارند تا در صورت تمایل از اتحادیه اروپا خارج شوند و در صورت ترک این اتحادیه کشور جدیدی جایگزین آن خواهد شد.

این روزنامه با اشاره به اینکه با گذشت چند سال، حزب کارگر انگلیس نسبت به حضور این کشور در اتحادیه اروپا موضع متفاوتی گرفت و خواهان برگزاری مجدد یک همه‌پرسی برای ترک اتحادیه اروپا شد افزود: اما این در حالی است در این انتخابات شکست بسیار سنگینی خورد.

همه‌پرسی سال 2016 بنا به درخواست نمایندگان محافظه‌کار انگلیسی و اعضای حزب استقلال این کشور و مطابق با وعده‌های دیوید کامرون برگزار می‌شود.



کامرون وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات سال 2015، برای ماندن یا رفتن از اتحادیه اروپا یک همه‌پرسی سراسری برگزار می‌کند.

مردم در همه‌پرسی به این سوال پاسخ خواهند داد که «آیا انگلیس باید در اتحادیه اروپا باقی بماند یا از آن خارج شود؟»

برگزیت (Brexit) به معنای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است واز ترکیب دو واژه Britain  و Exit ساخته شده است.

در این انتخابات تمامی شهوروندان انگلیسی، ایرلندی و کشورهای مشترک‌المنافع که بالای 18 سال سن دارند و هم اکنون در خاک انگلیس ساکن هستند و در سامانه الکتریکی انتخابات انگلیس اسمشان به ثبت رسیده است می‌توانند شرکت کنند.

رای‌گیری برای این همه‌پرسی همانند سایر رای‌گیری‌ها است. رای‌دهندگان باید پیش از همه در سیستم انتخاباتی انگلیس مشخصات خود را به ثبت رسانده باشند و روز 23 ژوئن در محل انتخابات حاضر شوند. انتخابات به صورت دستنویس و غیرالکترونیک است.

دیوید کامرون در رایزنی‌های خود با سران اتحادیه اروپا سعی کرده است از آنها امتیازات بیشتری را بگیرد تا از این طریق بتواند انگلیسی‌ها را برای ماندن قانع کند. امتیازاتی نظیر تعیین حقوق و مزایا برای کودکان، تامین حقوق و امنیت مهاجرین، حفظ واحد پولی پوند و عدم تغییر به سوی یورو، حفاظت مستقل از شهر لندن و انگلیس توسط خود انگلیسی‌ها و عدم مداخله سایر کشورها، برخورداری از امور مستقل و خاص خود و چند مورد دیگر.



در اغلب نظرسنجی‌های انجام شده، حزب استقلال انگلیس و مخالف ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا، تقریباً دارای چهار میلیون رای بوده است، یعنی 13 درصد کل آرا برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به علاوه نیمی از نمایندگان مجلس انگلیس، پنج عضو هیئت دولت، و چندین نماینده عضو حزب کار انگلیس از موافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هستند.


اما مخالفان باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا بر این باورند که اتحادیه اروپا سبب عقب ماندگی انگلیس و تحمیل قوانین و مقررات بسیار زیاد بر تجارت آنها شده و انگلیسی‌ها باید با حضور در اتحادیه میلیاردها پوند را سالانه به عنوان حق عضویت بپردازند. آنها همچنین می‌گویند که انگلیس باید در امور داخلی و نظامی خود به صورت مستقل عمل کند و بر سایر کشورها متکی نباشد.

طرفداران حضور و ماندن در اتحادیه اروپا عبارتند از نخست وزیر انگلیس، دیوید کامرون، 16 عضو کابینه او، حزب محافظه کار، حزب کار و گروه‌های دیگری در انگلیس به علاوه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز خواهان باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا هستند.



به عقیده آنها، خروج کشوری مانند انگلیس از این اتحادیه سبب وارد آمدن لطمات اقتصادی بسیار سنگینی بر این کشور و سایر کشورهایی می‌شود که در اتحادیه اروپا حاضر هستند.

از میان سیاستمداران، آنجلا مرکل، نیکولاس سارکوزی و صادق خان، شهردار جدید لندن هوادار باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا هستند.

جورج سوروس، بوریس جانسون و دونالد ترامپ هم از جمله افرادی هستند که با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موافق هستند و از آن دفاع می‌کنند.

اقتصاددانان و تحلیلگران بسیاری نسبت به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و تبعات آن به صورت جدی هشدار داده‌اند. در هفته‌های اخیر ارزش واحد پولی این کشور نیز به شکل محسوسی افت داشته است و در صورت قطعی شدن خروج این کشور از اتحادیه اروپا، افت ارزشی پوند بیشتر خواهد شد.

افزون بر این در صورت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، تجار انگلیسی برای تعامل تجاری با سایر کشورهای اروپایی مشکلات زیادی خواهند داشت و باید هزینه بالایی را بپردازند.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *