کمپهای "مهاجرین افغانستانی" مأمن تروریستها در پاکستان است
سرتاج عزیز گفت: بعد از عملیات ارتش، ریشه تروریسم در مناطق قبایلی خشک شد اما کمپهای مهاجرین افغانستانی هنوز هم مأمن تروریستها هستند.
به گزارش نوای وقت، در مذاکرات بین دو کشور، پاکستان برای احداث 4 گیت مرزی اصرار داشت اما این موضوع از جانب هیأت دیپلماتیک افغانستان به سرپرستی حکمت کرزی پذیرفته نشد.
قرار شد مقامات دو کشور در حاشیه اجلاس شانگهایی در تاشکند بار دیگر در این خصوص تبادلنظر کنند.
اعزاز احمد چودهری معاون وزیر امور خارجه پاکستان در این زمینه گفت: مهاجرانی که از افغانستان به پاکستان میآیند یکی از ریشههای ناامنی در این کشور هستند.
وی افزود: احداث گیت و تأسیسات مرزی برای جلوگیری از ورود غیر قانونی مهاجران افغانستانی ضروری است.
چودهری گفت: ما میخواهیم افغانستان مرز خود را مدیریت کند و ما مرز خودمان را اما این کار بدون احداث تأسیسات مرزی امکانپذیر نیست.
سرتاج عزیز مشاور امور خارجی نخست وزیر پاکستان نیز در این خصوص گفت: بعد از عملیات ارتش ریشه تروریسم در مناطق قبایلی از بین رفته اما کمپهای مهاجران افغانستانی هنوز هم مأمن تروریسم است.
وی افزود: کمپ مهاجرین افغانستانی مسئله امنیتی بزرگ برای پاکستان است زیرا رفت و آمد غیر قانونی آنها مشکلات زیادی به وجود میآورد.
سرتاج عزیز خواهان فراهم شدن زمینه مناسب برای بازگشت مهاجران افغانستانی به کشورشان شد و افزود: این کار ممکن است مرحله به مرحله انجام شود و مدتی به طول بینجامد اما دولت کابل باید در این زمینه با اسلامآباد همکاری کند و اقدامات عملی انجام دهد.
در حال حاضر بیش از 3 میلیون مهاجر افغانستانی در پاکستان زندگی میکنند که بیشتر آنها فاقد مدارک شناسایی و قانونی هستند.
پاکستان تا کنون بیش از 254 مهاجر غیر قانونی افغانستانی را به این کشور برگردانده است.
گزارش تازه دیدهبان حقوق بشر نشان میدهد که مهاجرین افغانستانی در پاکستان با انواع بدرفتاری و آزار و اذیت پلیس این کشور روبرو هستند و مقامات اسلامآباد از آنها خواستهاند دست از آزار و اذیت و رفتار غیر انسانی با مهاجرین بردارند.
دیدهبان حقوق بشر با انتشار این گزارش، از حکومت پاکستان خواسته تا اقداماتی را برای پایان دادن به این رفتار نادرست هر چه زودتر انجام دهد.
بنابر این گزارش، بدرفتاری دولت پاکستان با مهاجرین افغانستانی به دنبال حمله طالبان به یک مدرسه در پیشاور افزایش یافته است.
اعضای طالبان در سال 2014 با حمله به مدرسه «پیشاور» پاکستان، دانشآموزان و کارکنان این مدرسه را به رگبار بسته و 142 تن را به قتل رساندند.
همچنان دیدهبان حقوق بشر از کمیساریای عالی سازمان ملل در امور مهاجران خواسته تا با حکومت پاکستان از نزدیک کار کند تا تمام افغانستانیهایی که بدون مدرک پناهندگی در آنجا زندگی میکنند، در سازمان ملل ثبت شوند.
این در حالی است که مقامات پاکستانی چندی پیش اعلام کرده بودند آنها در نظر دارند که برنامه بازگشت مرحله به مرحله 1.5 میلیون مهاجر افغانستانی را در 2 سال آینده به کشورشان آغاز کرده و به مهلت تعیین شده که همان 31 دسامبر برای اقامت قانونی این پناهجویان در این کشور در نظر گرفته شده بود، خاتمه دهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *