صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بارزانی ها و پاشیدن نمک به زخم کهنه عراق

۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵:۵۵
کد خبر: ۱۸۸۶۳۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
سران کردستان عراق دست از جدایی بر نمی دارند و هنوز هم اصرار دارند که از مام وطن جدا شوند.
به گزارش گروه بین الملل ، عراق از سال ها پیش و زمانی که صدام بر این کشور حکمرانی می کرد، با ساز جدایی کردستان خود درگیر بود.

آن زمان کردهای این کشور با رژیم صدام مبارزه می کردند و حتی در زمان جنگ صدام علیه ایران، با نیروهای مسلح کشورمان همکاری می کردند و ما هم آنها را در آن شرایط سخت تنها نگذاشتیم.

البته همواره کردستان عراق قدردان کمک ها و حمایت های جمهوری اسلامی ایران از خود بوده است، به ویژه در حال حاضر که گروه های تروریستی تکفیری قصد اشغال کردستان عراق را داشتند اما کمک های ایران مانع این فاجعه شد.

صدای ساز جدایی کردستان از زمانی که دولت مردمی در عراق حاکم گشت بیشتر به گوش رسید، در حالی که اکنون و در چنین شرایطی که جهان اسلام و غرب آسیا درگیر آن است، موکداً ایجاب می کند که یکپارچگی عراق حفظ شود و همه قومیت های این کشور تحت لوای پرچم عراق قرار داشته باشند تا از گزند و خسارات شدیدتر و وخیم تر مصون بمانند.

اما متأسفانه برای مقامات اقلیم کرستان عراق هنوز مرغ یک پا دارد!

عراق اکنون درگیر جنگ با تروریست های تکفیری داعش است، بازپس گیری فلوجه که با جنگی سخت همراه بوده هنوز کامل نشده است.

جنگ شهری میان تروریست ها و نیروهای مردمی عراق و ارتش این کشور همچنان ادامه دارد، هرچند بیش از 80 درصد شهر به دست نیروهای عراقی آزاد شده اما پاکسازی منطقه از وجود آنها زمان زیادی می برد.

از سوی دیگر موصل همچنان در دست نیروهای تروریستی داعش است، برای باز پس گیری موصل ارتش و نیروهای مردمی عراق عملیاتی را برای آزاد سازی آن طرح ریزی کرده اند. در این نیروها از همه فرقه های عراق وجود دارد.

جمهوری اسلامی ایران هم در این عملیات از نیروهای مستشاری خود، عراق را بی بهره نگذاشته است. حضور نیروهای مستشاری ایران در عراق با درخواست مقامات ارشد این کشور بوده است.

موصل یکی از استان های شمالی عراق است که اقوام گوناگونی در این استان کنار هم زندگی می کنند.

استان نینوا از اهمیت زیادی برخوردار است، داعش آن را پایتخت خود قرار داده و نکته مهم دیگر قرار گرفتن در جوار کردستان عراق است که همواره این خطه از گزند و خطر تهدیدات داعش در امان نبوده است.
مرز مشترک با سوریه هم اهمیت این استان را دو چندان می کند چرا که گروه های تروریستی داعش بخش زیادی از کمک های خود را از این بخش دریافت می کنند.

باز پس گیری استان نینوا و شهر موصل ضربه سختی بر پیکر داعش وارد خواهد ساخت و خط ارتباطی آنها را با سوریه و ترکیه قطع خواهد کرد.

علاوه بر آن دولت مرکزی را هم تقویت خواهد نمود. برای رسیدن به چنین هدفی کردهای عراق می توانند وظیفه و نقش خود را برای آزاد سازی این استان ایفا کنند.

اما از آنجا که مسئولین این استان عراق، درک درستی از شرایط کشورشان ندارند، به جای یاری رساندن به دولت مرکزی، نمک به زخم کهنه عراق می پاشند.
مسرور بارزانی یکی از مقامات اقلیم کردستان عراق در تازه ترین اظهار نظر درباره آینده این کشور خواستار تقسیم عراق به سه بخش شیعه، سنی و کردنشین شد.

مسرور بارزانی، رئیس شورای امنیت اقلیم کردستان عراق، در مصاحبه با خبرگزاری رویترز در شهر اربیل گفته است که میزان بی‌اعتمادی میان گروه‌های مختلف در عراق به حدی رسیده است که این گروه‌ها نباید دیگر زیر یک سقف باقی بمانند.

مسرور بارزانی گفته است: «فدرالیسم در عراق نتیجه نداده است، از این رو یا باید کنفدرالیسم به وجود بیاید یا تجزیه کامل صورت گیرد.»

مسرور بارزانی زمانی از بی اعتمادی میان گروه های مختلف عراق سخن می گوید که شدیداً نیاز به اتحاد میان همه اقوام این کشور احساس می شود حتی در صورتی که داعش در این عراق از بین برود و شر آن از سر مردم عراق کم شود، باز هم عراق منسجم و یکپارچه است که می تواند در معادلات و تحولات منطقه و دنیا تأثیر گذار باشد.
همه گروه ها و اقوام عراق باید به این باور برسند که عراق چند تکه نمی تواند خواسته های آنها را برآورده سازد. همه مردم عراق باید داعش را دلیلی بر یکپارچه ماندن کشور خود بدانند.

درگیری های فرقه ای در عراق با دخالت و تحریک نیروهای خارجی از جمله وهابیت آل سعود انجام می شود.

نبابد تصور شود که حتی نابودی داعش هم نمی تواند وحدت عراق را حفظ کند، بلکه بر عکس این اتفاق باید انسجام عراق را مستحکمتر کند.
مسعود بارزانی که رئیس اقلیم کردستان عراق است، اصرار بر جدایی دارد و پیشنهاد داده تا در این منطقه رفراندوم برگزار شود. این پیشنهاد غیر قابل پذیرش است برای این که چنین خواسته ای، درخواست آمریکایی ها و رژیم اسرائیل هم هست.

این رفراندوم اگر برگزار شود زیر نظر آنها برگزار خواهد شد و نتیجه آن از هم اکنون روشن است. اگر هم قرار است رفراندومی برگزار شود، باید همه مردم عراق در آن شرکت داشته باشند، نه این که یک استان برای خود تصمیم بگیرد.همه مردم عراق حق دارند.

جمعیت موصل پیش از شروع جنگ حدود ۲ میلیون نفر بود. اکثریت ساکنان این شهر سنی بودند، اما اقلیت‌های دینی و قومی مانند مسیحیان، شیعیان، ایزدی‌ها، کردها و ترکمن‌ها نیز در این شهر بدون هیچ مشکلی زندگی می‌کردند.

داعش شرایط را به گونه ای در موصل پیاده کرد که اکثریت مردم از همه فرقه ها این شهر را ترک کردند.

اگر مسرور بارزانی اعتقاد دارد زمانی که سه کشور مستقل با سه پایتخت در عراق شکل گرفت می توان همسایه های خوبی بود و روابط بسیار نزدیکی داشت، چرا اکنون که در لوای یک پرچم و یک کشور هستید نتوانید آن روابط صمیمانه را داشته باشید؟

مقامات اقلیم کردستان عراق باید محاسبات خود را در باره اتفاق تجزیه دقیق تر و قوی تر کنند. اشتباهات آنها باعث ضعف و نابودی خودشان هم خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *