صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حذف دفاتر اسناد سنتی در 430 اداره ثبت اسناد

۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۵:۳۳
کد خبر: ۱۸۸۴۶۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
تویسرکانی از حذف دفاتر اسناد سنتی در 430 اداره ثبت اسناد خبر داد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای اصلاح فرآیندها پیشگام است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، احمد تویسرکانی معاون رئیس قوه قضائیه در مراسم رونمایی از دفاتر املاک و بازداشتی الکترونیکی کشور ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه و روح بلند شهدای قوه قضائیه ( آیت الله شهید بهشتی معمار دستگاه قضایی) از حذف دفاتر اسناد سنتی در 430 اداره ثبت اسناد و املاک کشور خبر داد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای اصلاح فرآیندها پیشگام است.

وی ادامه داد: خوشبختانه امروز در سازمان ثبت، موفق شدیم یک قدم مهم در جهت تسهیل در خدمات رسانی و اصلاح فرآیند خدمات ثبتی در کشور به انجام برسانیم.

تویسرکانی تصریح کرد: به موجب ماده 22 قانون ثبت اسناد و املاک، زمانی ثبت ملک رسمیت پیدا می‌کند که در دفاتر املاک سازمان ثبت مشخصات مالکیت ثبت شود و در طی فعالیت قریب به 90 ساله ثبت املاک در کشور و به موجب قانون، ادارات ثبت مکلف بودند خلاصه معاملات در سراسر کشور را در دفاتر املاک ثبت کنند.

تویسرکانی افزود: نگهداری این دفاتر سخت و دشواتر بود و گاهی در معرض جعل، تخلفات و آتش سوزی قرار می‌گرفت. بنابراین در دو و سه فرآیند، امروز اقدامات نهایی جهت ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک ایجاد شد و اطلاعات مجموعه این دفاتر استخراج شد و طی آن امروز پس از اصلاح قانون، این دفاتر املاک سنتی که نماینده ثبت رسمی مالکیت‌ها بود به شیوه الکترونیک تبدیل شد و امروز در اولین روز هفته قوه قضائیه رونمایی از این دفاتر آغاز شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: در 430 اداره ثبت اسناد و املاک کشور دفاتر ثبت اسناد سنتی حذف شد و از امروز هر واحد ثبتی یک دفتر الکترونیک املاک دارد و امور در قالب الکترونیک انجام می‌شود، این اقدام آثار و برکات زیادی را در کشور خواهد داشت و اکنون چند صد نفر در دفاتر ثبت کشور مامور نوشتن این دفاتر بودند که علاوه بر اینکه کار سنگینی صورت گرفته این امر موجب جلوگیری از جعل و از بین رفتن اسناد خواهد شد.

تویسرکانی افزود: امروز سازمان ثبت اسناد به سمت اصلاح فرآیندها و بهبود روش‌ها در حرکت است و در جهت تحول اداری پیشگام بوده است. سازمان ثبت پروژه‌های وسیع و گسترده‌ای را انجام داده است و در حال حاضر مجموعه بایگانی‌های سازمان ثبت که متشکل از چند ده میلیون پرونده ثبتی است در حال اسکن و تصویربرداری است و پرونده‌ها به سرعت آرشیو می‌شوند.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه این اقدام چه مقدار هزینه بر بوده است، گفت: این فرآیند در ادامه ایجاد بانک جامع املاک بود و به لحاظ محدودیت‌های اعتباری، جمعی متشکل از همکاران ما در سراسر کشور و طی مشاوره‌هایی که صورت گرفت این اقدام انجام شد، این اقدامات در کشور منحصر به فرد است و با توجه به اینکه یکی از محدویت‌های ما در سازمان ثبت کمبود نیروی انسانی بود،خوشبختانه با این اقدام حدود 500 نفر از همکارانمان که وظیفه ثبت دفاتر املاک بر عهده آن‌ها بود به بخش‌های دیگر که در آن نیازمندی جدی داشتیم منتقل خواهند شد و این امر موجب تسریع ارائه خدمات به مردم می‌شود.

معاون رئیس قوه قضائیه یادآور شد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گذشته پیچیده ترین بروکراسی را به لحاظ گستردگی کار در کشور داشت؛ اما در سال 94، 88 درصد از مجموعه خدمات این سازمان از طریق سیستم‌های الکترونیک بوده است و شاید 12 الی 15 درصد کار ما در جهت ارتقای وضعیت مطلوب باقی مانده است که آن هم در حال انجام است.

تویسرکانی به اصلاح فرآیندها اشاره کرد و گفت: در گذشته در رابطه با صدور اسناد مالکیت با اشتباهات فراوان مواجه بودیم به طوریکه عمده اسناد دفترچه‌ای که در گذشته صادر می‌شد فاقد کد ملی اشخاص بود و گاهی مشابهت‌های فراوان در کشور وجود داشت و سازمان ثبت به سرعت و روزانه در حال ارتقا و اصلاح فرآیندها است.

تویسرکانی تصریح کرد: درآینده ای نزدیک پرتالی را ایجاد خواهیم کرد تا مردم بتوانند وضعیت دقیق مالکیت ها را در آن ثبت کنند تا چنانچه نقصی در پرونده مالکیتشان وجود دارد برطرف شود، با اینکه جامعه املاک ما آن را کنترل می کند و احیانا ا گر نقصی در پرونده مالکیتی آنها وجود داشته باشد با ارائه کد رهگیری به تدریج مراجعه خواهند کرد تا مشکل برطرف شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: شاید دو سوم اقدامات ما در جهت به روز رسانی و اصلاح اسناد گذشته بوده است.

وی در ارتباط با تمهیدات امنیتی برای جلوگیری از هک اطلاعات سازمان ثبت گفت: بانک‌های اطلاعاتی سازمان در قالب بانک جامع اسناد جمع آوری می‌شود و امکان دسترسی از لحاظ شبکه‌ای به سرورها و بانک‌های اصلی ما وجود ندارد و بانکها هر روز اقدام به BACk UPگیری و ذخیره سازی اطلاعات می‌کنند، بنابراین تمهیدات لازم برای جلوگیری از هک شدن بانک‌های جامع دیده شده است.

تویسرکانی گفت: اقدامی که طی هفته‌های گذشته صورت گرفت مربوط به صفحه اول پرتال اطلاع رسانی بوده که ارزش فنی و مهمی نداشت و شاید یک فرد نه چندان دارای علم کامپیوتر هم بتواند در صفحه اولی که در دسترس امور است را دخل و تصرف کند، ولی امکان دسترسی به بانک‌های جامع ما وجود ندارد چرا که با BACk UPگیری سوابق مردم حفظ می‌شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پایان افزود: در رابطه با ایجاد نرم افزارها و بانک‌ها سازمان ثبت با توانمندی‌هایی که داشته این اقدامات را انجام داده است و در این زمینه وزارت ارتباطات مشارکت خوبی کرد و ما به سرعت و روزانه درحال ارتقا هستیم و امیدواریم نقص‌هایی که در استان‌ها در خصوص زیرساختی وجود دارد به زودی برطرف شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *