صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تفریح یک روزه در اکوسیستم غرب تهران/ پارک چیتگر را بیشتر بشناسید

۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰:۰۲
کد خبر: ۱۸۸۱۵۲
خبرگزاری میزان در سلسله گزارش های تهران شناسی سعی در نشان دادن جاذبه های تاریخی ، فرهنگی ، هنری تهران دارد که در این قسمت شما را با پارک جنگلی چیتگر آشنا می کنیم.
به گزارش گروه فضای مجازی  ، بارها از دوستان ، فامیل، همسایه و همه و همه شنیده ایم که آرزوی اقامت و زندگی در تهران را دارند. شاید از خود پرسیده باشید تهران چه چیزی دارد و این همه اشتیاق از کجا می آید؟
در سلسله گزارش های تهران شناسی سعی در نشان دادن آن روی سکه شهر تهران دارد و هر روز یک جاذبه شهر تهران اعم از تاریخی، فرهنگی، هنری و ...را با هم می بینیم و می خوانیم.


پارک جنگلی چیتگر



پارک جنگلی چیتگر در حاشیه غربی شهر تهران قرار دارد و ساده ترین راه دسترسی به این پارک استفاده از آزاد راه تهران-کرج واقع در حاشیه جنوبی پارک است.



علاوه بر طبیعت زیبا و امکان طیبعت گردی در این پارک جنگلی، امکانات تفریحی دیگری نظیر پیست اسکیت، پیست دوچرخه سواری و نیز مسیرهای ویژه دوچرخه سواری در این پارک طراحی شده و در اختیار مراجعان قرار دارد. همچنین وجود تعدادی غرفه فروش مواد خوراکی و آشامیدنی، غرفه های اجاره دوچرخه و ... اسباب آسایش هرچه بیشتر مراجعان را فراهم کرده است.

از جمله نکات بسیار مهمی که انتظار می رود گردشگران در پارک رعایت کنند، احتیاط در مورد روشن کردن آتش در این پارک می باشد. چرا که بی احتیاطی های انجام گرفته توسط برخی مراجعان سبب بروز موارد آتش سوزی در این پارک شده است.

دریاچه چیتگر

دریاچه چیتگر(شهدای خلیج‌فارس) دریاچه‌ای مصنوعی است که در شمال غرب تهران و در منطقه ۲۲ شهرداری تهران واقع شده‌است.



مساحت این دریاچه ۱۳۰ هکتار است و در مجاورت آن ۱۲۰ هکتار مجموعه تفریحی نیز در پهنه خشکی ایجاد شده است. دریاچه مصنوعی چیتگر در شمال پارک جنگلی چیتگر قرار گرفته و جنوب دریاچه به آزاد راه تهران-کرج، شمال آن به بزرگراه همت، شرق آن به بزرگراه آزادگان می‌رسد و از غرب به بافت مسکونی منطقه ۲۲ شهرداری تهران محدود می‌باشد.

منبع تامین آب دریاچه رودخانه کن می‌باشد و به واسطه سیکل بسته و ایزوله سامانه انتقال آب آن هیچگونه آب دیگری وارد دریاچه نمی‌شود.

دریاچه چیتگر و پارک جنگلی چیتگر به دلیل قرارگرفتن در مسیر بادهای غربی- شرقی تهران می‌توانند علاوه بر تلطیف هوا و بالا بردن رطوبت در سطح شهر تهران با استقرار کاربری‌های تفریحی - گردشگری مناسب سهم به سزایی در جذب گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد. این دریاچه همچنین علاوه بر ایجاد چشم اندازهای زیبا و منحصربه‌فرد می‌تواند سبب کاهش خطرات ناشی از سیلاب‌های فصلی و همچنین تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی گردد.

پیست دوچرخه سواری پارک چیتگر
 پارک چیتگر با 30 کیلومتر پیست مخصوص دوچرخه‌سواری فضایی امن و ویژه برای ورزش و تفریح دسته‌‌جمعی به حساب می‌آید و تنها پارک چندمنظوره در شهر تهران است.این پارک دارای حدود 30 کیلومتر پیست دوچرخه‌سواری شامل پیست‌های استقامت، سرعت، کوهستان و پیست مخصوص بانوان پذیرای بسیاری از خانواده‌های علاقه‌مند به طبیعت و ورزش فرحبخش دوچرخه‌سواری است. در این پارک 5 غرفه مجاز کرایه دوچرخه وجود دارد که 2 غرفه در بالای پارک مخصوص اجاره دوچرخه بانوان می‌باشد. در پیست بانوان امکان ورزش دوچرخه‌سواری با لباس راحت ورزشی برای بانوان وجود دارد.





در این پارک برای حفظ امنیت و سرویس پزشکی به حادثه‌دیدگان در پیست، یگان ویژه‌ اجرائیات به همراه پلیس سوار در پارک استقرار دارد. نیروهای متخصص پزشکی نیز به همراه یک دستگاه آمبولانس در درمانگاه موجود در پارک برای شرایط اضطراری آماده هستند.

خوشبختانه طی چند سال گذشته یک ایستگاه آتش نشانی در مجاورت پارک جنگلی چیتگر به بهره برداری رسیده است.

پوشش درختی
پوشش درختی پارک جنگلی چیتگر در مجموع مساحتی در حدود ۷۳۴ هکتار را در بر می گیرد. حدود ۵۳ درصد از این درختان را گونه های سوزنی برگ تشکیل می دهند. در مجموع درختان سوزنی برگ در حدود ۳۹۰ هکتار (در حدود ۴۸% مساحت کل پارک) را به خود اختصاص داده اند. درختان پهن برگ حدود ۴۷ درصد درختان پارک را شامل می شوند. درختان عمده کاشته شده در پارک عبارتند از: کاج الداریکا، سرو نقره ای، سرو خمره ای، اقاقیا، زبان گنجشک، افرای زینتی، پلت، نارون چتری، ارغوان، داغداغان، انواع بلوط و ایلان (عرعر).





حداقل ارتفاع پارک چیتگر از سطح دریا 1225 متر و حداکثر آن 1313 متر بوده و متوسط آن 1269 متر است.

در پارك جنگلی چیتگر ، حدود ۱۴ كیلومتر جاده آسفالته درجه یك ( یك كیلومتر بلوار است ) و تقریباً ۵۰ كیلومتر جاده خاكی درجه دو ، وجود دارد .



طرح هایی كه در مطالعات مقدماتی طرح جامع چیتگر پیشنهاد گردیده است عمدتاً طرح های باشند كه حداكثر در ۱۰ درصد از محیط طبیعی مجموعه پارك دخل و تصرف خواهند  كرد . پیست اسكی روی چمن ، سالن اجتماعات برای سمینارهای بین المللی ، زمین اسكواش ، موزه اثرهای سبز ، باغ رز ، باغ ژاپنی و باغ پرندگان از جمله این فضاها می باشند .



با ایجاد این عملكردها و فضاها در محدوده پارك جنگلی چیتگر و با توجه به آمار حضور جمعیت در پارك ( روزانه ۱۰ هزار نفر ، روزهای تعطیل ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر و در روز ۱۳ فروردین ماه قریب ۷۰۰ هزار نفر ) می توان چشم انداز مجموعه عظیم تفرجگاهی را در نظر آورد كه در سطح ملی و حتی فراملی مطرح مي‌گردد .

قرار گیری باغ موزه معماری باقابلیت جذب مخاطب ، در دل این محیط طبیعی و ارتباطش با مجموعه های ذكر شده كه مي‌توانند در تكمیل یكدیگر بكوشند ، باعث جلب جهانگردان و توریست ها از سراسر میهن و دیگر كشورهای جهان خواهد شد.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *