صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رونق بازار مهاجران افغانی در کنار بیکاری نیروی کار ایرانی

۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶:۰۱
کد خبر: ۱۸۷۹۹۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
در کنار بیکاری نیروی کار ایرانی، بازار اتباع افغانی در ایران همچنان داغ است و درآمد این مهاجران از درآمد کارگران ایرانی پیشی گرفته است.
به گزارش ، این روزها در حالی که هر روز صف بیکاران در کشور طولانی‌تر می‌شود بازار برخی مشاغل در کشور همچنان پر رونق است.

در چند سال گذشته حضور مهاجران افغانی در کشور تنها در بخش ساخت و ساز پر رنگ بود و دستمزد پایین‌تر این مهاجران نسبت به کارگران ایرانی موجب شد تا پیمانکاران تمایل بیشتری برای استفاده از این نیروی کار ارزان پیدا کنند.

اگر چه در سال‌های گذشته برای ساماندهی مهاجران افغانی در کشور قدم‌هایی برداشته شد اما به طور کلی در رابطه با حضور اتباع بیگانه در ایران چشم پوشی‌های زیادی شده است چرا که در حال حاضر بسیاری از این افاغنه بدون روادید و اجازه کار در ایران  مشغول به کار هستند و در کنار آن در طی سال‌های اخیر شغل‌های این مهاجران از کارگری در بخش ساخت و ساز به نظافت و نگهبانی ساختمان تغییر جهت داد.

به گزارش میزان این روزها در بسیاری از مجتمع‌های مسکونی مشاهده یک نگهبان افغانی دیگر عجیب نیست و در برخی ایام مانند شب عید، بازار کار این مهاجران داغ می‌شود و حتی کار به جایی می‌رسد که باید از این نیروی کار خارجی برای نظافت منزل وقت قبلی گرفت.

نکته قابل توجه این است که این امنیت شغلی بالا در ایران موجب شده تا بسیاری از این افاغنه خانواده های خود را نیز به ایران بیاورند و خانوادگی به امرار معاش در ایران می پردازند

گزارش میدانی خبرنگار میزان حاکی از آن است که به طور متوسط دستمزد یک کارگر ساده افغانی روزانه 40 تا 50 هزار تومان است و با این حساب درآمد ماهانه این کارگر به طور میانگین بیش از یک میلیون تومان می‌شود که می‌توان گفت از دستمزد یک کارگر ایرانی بیشتر است. این در حالی است که کارگران ماهر افغانی در ازای انجام کارهای تخصصی دستمزد بیشتری طلب می‌کنند.

اگر چه سال‌ها است که افاغنه جز جدایی ناپذیر از بازار کار ایران شده‌اند و در برخی مشاغل مانند خدمات کشاورزی و صنعت و بخش مسکن مشغول به کار هستند اما با توجه به این که برآورد می‌شود بیش از دو میلیون افاغنه در ایران ساکن باشند، ساماندهی این بخش می‌تواند فرصت‌های شغلی بسیاری را برای اشتغال نیروی کار ایرانی فراهم کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *