صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش 10 میلیارد دلاری قاچاق کالا در دو سال گذشته

۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱:۰۱
کد خبر: ۱۸۷۹۸۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: از سال 1392 تا سال 1394 قاچاق کالا 9 و نیم میلیارد دلار کاهش یافت.
به گزارش گروه اقتصاد، علیرضا گلستانی زاده در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به اینکه هر 2 ماه یک بار جلسه اعضای اصلی این ستاد برگزار می‌شود،گفت: در ذیل این ستاد 9 کارگروه تعریف شده است که کار برنامه ریزی و پیگیری مصوبات جلسه اعضای اصلی ستاد را دنبال می‌کنند.
 
وی با بیان اینکه تقریباً  بیشتر اعضای اصلی ستاد مبارزه با قاچاق  کالا و ارز در جلسات حضور دارند، گفت: پارسال و امسال در حوزه اعضای اصلی ستاد 7 تا 8 جلسه برگزار کردیم اما در حوزه کارگروه‌ها بیش از 50 جلسه برگزار شد.

گلستانی زاده با اشاره به اینکه سازمان صدا و سیما هم جزو اعضای اصلی این ستاد است، افزود: نماینده این سازمان در دوره‌های آقایان ضرغامی و سرافراز تقریباً در هیچ جلسه این ستاد شرکت نکرد.
 
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون رئیس یا نماینده یا معاون دستگاه‌ها باید در جلسات حضور داشته باشند، اضافه کرد: در بیشتر جلسات، معاونان وزرا و در حوزه صنعت، معدن و تجارت،‌ قائم مقام وزیر و در حوزه سازمان‌ها هم روسأ در جلسات حضور دارند.

گلستانی زاده افزود: فرآیند ناکارآمد اقتصادی  مانند طبقات تعرفه‌ها و طولانی بودن زمان ترخیص کالا و تعدد مجوزها در کشور وجود دارد که می‌تواند بر روی قاچاق تأثیر گذار باشد.
 
معاون برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: طولانی بودن و هزینه بر بودن فرآیند ترخیص کالا، قیمت واردات رسمی کالاها را افزایش می‌دهد.
 
گلستانی زاده افزود: در این دو سال طبقات تعرفه‌ها از 14 در سال 1392 به 8 طبقه در سال 1395 کاهش یافت و میانگین تعرفه‌ها هم در سال 92 حدود 26 درصد بود که پس از پاناما بالاترین تعرفه را داشتیم اما با اقداماتی این رقم در سال 94 به 8 و هفت دهم درصد رسید.
 
وی ادامه داد: تلاش کردیم تمایل به واردات رسمی را افزایش و صرفه‌های اقتصادی برای قاچاق کالا را کاهش دهیم.

گلستانی زاده با بیان اینکه ممکن است بخشی از کاهش تقاضا ناشی از رکود باشد گفت: در سال 94 دولت با تزریق وام،تلاش کرد تقاضا را برای خرید کالای داخلی تحریک کند و این کاهش تقاضا تمایل به ورود کالای قاچاق را کاهش داد.

وی با اشاره به اینکه در سال 94 حدود 40 میلیارد دلار واردات رسمی داشتیم افزود: بسیاری از جنس‌های خارجی که در بازار وجود دارد قاچاق نیست.
 
گلستانی زاده  در پاسخ به این پرسش که چرا کاهش حدود 10 میلیارد دلاری قاچاق در بازار محسوس نیست و هنوز کالای قاچاق در بازار مشاهده می‌شود؟ گفت: از  9 و نیم میلیارد دلار کاهش  قاچاق که اتفاق افتاد حدود 6 میلیارد دلار آن در حوزه قاچاق کالای خروجی و سوخت است.

در ادامه علی برزگر کارشناس امور اقتصادی و تجاری در ارتباط تلفنی با این برنامه در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش حدود 10 میلیارد دلاری قاچاق کالا را تأیید می‌کنید؟ گفت: کاهش قاچاق اتفاق افتاد اما آمار افزایش یا کاهش قاچاق را تاکنون از هیچ یک از مراکز دانشگاهی نشنیدیم که مرجع مستقلی این آمار را منتشر کند.

وی از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواست مبنای محاسبه کاهش حدود 10 میلیارد دلاری قاچاق را منتشر کند.

برزگر گفت: کاهش قیمت جهانی نفت و در نتیجه کاهش قیمت سوخت، به کاهش حجم قاچاق منجر شده البته ستاد هم اقداماتی را انجام داده است.
 
در ادامه معاون برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در خصوص آمار از تعدادی از دستگاه‌های عضو ستاد و مرکز آمار و گروه کارشناسی از دانشگاه تربیت مدرس دعوت کردیم و آنها کمک کردند.

گلستانی زاده افزود: در آخرین آماری هم که اعلام شد نمایندگان وزارت اطلاعات، ناجا، گمرک،  دانشگاه تربیت مدرس، مرکز آمار ایران و چند دستگاه دیگر شرکت داشتند و بیش از 10 جلسه تخصصی کارشناسی انجام شد.

وی در پاسخ به این پرسش که قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 7 اسفند 92 چرا هنوز آئین نامه‌های اجرایی این قانون تصویب نرسید؟ گفت:  این قانون 77 ماده دارد که 10 ماده آن نیاز به آئین نامه دارد بنابراین 67 ماده از این قانون نیاز به آئین نامه اجرایی ندارد و در حال اجرا است.
 
گلستانی زاده افزود: از این 10 آئین نامه 2 مورد مربوط به قوه قضاییه بود که یکی تأیید و اعلام شده و در حال اجرا و دیگری در مسیر تصویب است.

وی ادامه داد: 8 آئین نامه دیگر که مربوط به دولت است 2 مورد ابلاغ شده و در حال اجرا است و بقیه هم مقرر شد تا پایان خرداد در دولت تصویب و ابلاغ شود.

گلستانی زاده گفت: علت تأخیر در تصویب و ابلاغ این آئین نامه‌ها این بود که این 10 ماده شامل حدود 300 بند بود و برخی از این آئین نامه‌ها نیاز به هماهنگی 10 تا 15 دستگاه داشت که زمان بر است.
 
در ادامه برزگر کارشناس امور اقتصادی و تجاری گفت: اینکه با کاهش نرخ تعرفه‌ها جلوی قاچاق را بگیریم درست نیست زیرا هدف از اعمال تعرفه‌ها، حمایت از تولید داخلی در مقابل تولیدات خارجی است.

وی با بیان اینکه این به نوعی پاک کردن صورت مسئله است،  افزود: البته ستاد هم در پی این نیست که نرخ تعرفه‌ها را به شدت کاهش دهد.

برزگر افزود: حدود 30 ماه از تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گذشته است و هنوز آئین نامه‌های آن اجرایی نشده در حالی که در این قانون ذکر شده که آئین نامه‌ها باید در مدت سه ماه تصویب شود.
 
وی با اشاره به اینکه قانون رفع موانع تولید در سال 94  تصویب شد ادامه داد: تا آخر سال 94 آئین نامه‌های این قانون که بیشتر، تسهیل واردات بود تا تقویت تولید تصویب و ابلاغ شده است.

در ادامه گلستانی زاده گفت:‌ اینکه با کاهش تعرفه صورت مسئله قاچاق را پاک می‌کنیم دقیق نیست.

وی افزود: اینکه باید کنترل منظم و دائمی داشته باشیم صحیح است اما تا زمانی که زیرساخت‌های لازم ایجاد نشود نمی‌توانیم فرآیندهای اقتصادی موجود را که قاچاق زا هستند ادامه دهیم.

معاون برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: باید موانع را از وارد کننده‌های رسمی و تولید کنندگان برداریم.
 
گلستانی زاده با اشاره به تشدید مبارزه با قاچاق گفت: در سال 1392،‌ هزار و دویست میلیارد تومان حجم کشفیات کشور بود که در سال 1393 این رقم به 1800 میلیارد و در سال 94 به 5 هزار میلیارد تومان رسید.

وی با بیان اینکه در 2 ماه نخست سال 95 جهش کشفیات ادامه داشت افزود: حدود 100 هزار قلم کالای خانگی در استان‌های البرز، تهران و هرمزگان و حدود 100 هزار  موبایل هم کشف کردیم.

گلستانی زاده گفت: فروش جنس قاچاق، ممنوع است بنابراین صنوف و همچنین سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باید نظارت و کنترل کنند.   
 
وی افزود: در کشور بیش از 3 هزار و 600 بازرسی از سطح عرضه انجام شده بود که در این بازرسی‌ها حدود 5 میلیارد تومان کالای قاچاق کشف شد.

گلستانی زاده با بیان اینکه 21 پرونده در سال 94 به ارزش 2 هزار و 800 میلیارد تومان داشتیم ادامه داد: حدود 20 درصد از حجم پرونده‌ها کاهش یافت در حالی که کشفیات، 400 درصد افزایش داشت.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *