عربستان سعودی بزرگترین خریدار تسلیحات در جهان/ اوباما چه مقدار سلاح به سعودیها فروخته است؟
بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران معتقدند، حمله نظامی عربستان به یمن که 15 ماه از آغاز آن میگذرد، اصلی ترین عامل افزایش خرید سلاح از سوی این کشور است؛ حتی برخی کارشناسان، سفر اخیر "محمد بن سلمان" وزیر جنگ رژیم سعودی به آمریکا و رایزنیاش با اوباما پشت درهای بسته را در همین زمینه ارزیابی میکنند.
آنطور که رسانهها گزارش دادند، شرکت«آی اچ اس» در گزارش سالانه خود اعلام کرده که واردات سلاح از سوی عربستان سعودی در سال 2015 با 50 درصد افزایش نسبت به سال قبل به حدود 9.3 میلیارد دلار رسیده که این امر بر افزایش سطح فروش سلاح در بازار جهانی تاثیرگذار بوده است.
بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران معتقدند، حمله نظامی عربستان به یمن که 15 ماه از آغاز آن میگذرد، اصلی ترین عامل افزایش خرید سلاح از سوی این کشور است؛ حتی برخی کارشناسان، سفر اخیر "محمد بن سلمان" وزیر جنگ رژیم سعودی به آمریکا و رایزنیاش با اوباما پشت درهای بسته را در همین زمینه ارزیابی میکنند؛ چرا که محمد بن سلمان فرزند پادشاه سعودی و جانشین ولیعهد این کشور، معمار و طراحی اصلی حمله عربستان به یمن محسوب میشود و همچنین با 30سال سن، به کرسی پادشاهی پدرش چشم طمع دارد و میخواهد در این راستا حمایت آمریکا را جلب کند.
فروش 111 میلیارد دلار سلاح به عربستان توسط اوباما
چندی پیش "بروس ریدل" رئیس سابق دفتر حوزه خاورنزدیک و جنوب آسیا در شورای امنیت ملی آمریکا که در حال حاضر مدیر بخش تحقیقات اطلاعاتی در اندیشکده بروکینگز است طی مصاحبهای اعلام کرد که «اوباما در هفت و نیم سالی که رئیس جمهور آمریکا بوده 111 میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی فروخته است».
این تحلیلگر ارشد آمریکایی دلیل اصلی خریدهای تسلیحاتی نجومی آل سعود را هراس این کشور از قدرت فزاینده ایران دانسته و تاکید کرده«عربستان به شدت نگران افزایش نفوذ مطقه ای ایران است؛ نفوذی که از عراق شروع شده و دامنه آن به افغانستان کشیده شده است».
لغو ممنوعیت فروش بمبهای خوشهای به عربستان
آمریکاییها اگرچه ریاکارانه مدعی هستند که با تهاجمات رژیم سعودی به یمن و کشتار غیرنظامیان این کشور مخالفاند اما در صحنه عمل و حمایت لجستیکی از ارتش سعودی سنگ تمام میگذارند؛ هفته گذشته خبر رسید که مجلس نمایندگان آمریکا، ممنوعیت فروش بمب های خوشه ای به رژیم سعودی را الغاء کرده اند تا دست این رژیم را برای کشتار بیشتر غیرنظامیان و شهروندان یمنی بازتر بگذارند.
در اوایل خرداد ماه سال جاری، سازمان عفو بینالملل طی گزارشی با اشاره به ریزش بمبهای خوشهای توسط جنگندههای سعودی بر سر مردم یمن، درباره خطر این بمبها برای غیرنظامیان هشدار داد و خاطرنشان کرد «بمبهای خوشهای مناطق مختلف یمن را به میدانهای مین تبدیل کرده است»؛ این سازمان همچنین تاکید کرده «کودکان و غیرنظامیان یمنی توسط بمبهای خوشهای عمل نشده، کشته و مثله میشوند».
میزان خرید تسلیحات توسط عربستان در سالهای 2013 و 2014
سال گذشته میلادی در شرایطی که ائتلاف نظامی عربستان سعودی نخستین روزها و ماههای تهاجم به یمن را سپری میکرد، موسسه بین المللی تحقیقات صلح در استکهلم درگزارشی اعلام کرد،«هزینههای نظامی عربستان سعودی در سال 2014 هفده درصد افزایش یافت که این میزان بسیار بیشتر از 15 کشوری است که بالاترین هزینههای نظامی را در سال 2013 داشتند».
سعودیها در سال 2013 نیز رکورد خرید تسلیحات را شکستند؛ بر اساس اطلاعات مراجع رسمی در آن سال عربستان سعودی با تخصیص ۹.۳ دهم درصد از توليد ناخالص داخلی خود به خرید تسلیحات به مبلغ ۶۷ ميليارد دلار، بيشترين سهم هزينه نظامی ازتوليد ناخالص داخلی در سطح جهان را به خود اختصاص داد.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *