صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فواید باور نکردنی خوردن کاکتوس/تاثیر زردچوبه در مقابله با انواع سرطان‌ها

۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۰:۰۱
کد خبر: ۱۸۵۸۴۶
بسته سلامت امروز به نقش گیاهان و میوه های مختلف در حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری پرداخته است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در بسته سلامت، به نقش گیاهان و میوه های مختلف در حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری اشاره شده است.

تاثیر زردچوبه در مقابله با انواع سرطان ها

مهر نوشت: مطالعات نشان می دهد زردچوبه در درمان انواع سرطان ها از جمله سینه و تخمدان، که در طول دهه گذشته ۳۰ درصد در بین زنان افزایش یافته است، تاثیرگذار است.
 
زردچوبه دارای حدود ۲۰ مولکول با خاصیت آنتی بادی، ۱۴ مولکول با قدرت پیشگیرانه از سرطان و ۱۲ مولکول با تاثیر ضد تومور است. به گفته محققان، حداقل ۱۲ مولکول موجود در این ماده خوراکی دارای تاثیر ضدسرطانی هستند که ۱۰ مولکول آن دارای ویژگی های ضداکسایشی هستند.
 
در مجموع زردچوبه به خاطر خواص آنتی بیوتیکی، ضدعفونی کننده، ضدسرطان و آنتی اکسایشی معروف است. همچنین ماده بسیار خوب و مفیدی هم برای دستگاه گوارش است.
 
طبق این مطالعه، زردچوبه حاوی کورکومینویدهایی است که مولفه اصلی موثر در درمان سرطان هستند.
 
به گفته محققان، کورکومینوید که ماده نارنجی زردچوبه را تشکیل می دهد، به شکل گسترده ای مورد مطالعه قرار گرفته و قابلیت آن در درمان سرطان های سر و گردن، سینه، ریه، روده و معده، تخمدان، ملانوما، سرطان های مربوط به سیستم اعصاب، تومورهای سرطانی، سرطان خون و غدد لنفاوی مورد تایید است.




فواید باور نکردنی خوردن کاکتوس 

مشرق نوشت: هنگامی که اسم گیاه کاکتوس شنیده می‌شود تصور یک گیاهی بدبو، خاردار و بیابانی شکل می‌گیرد اما نکته قابل توجه این است که این گیاه سخت و خشن سرشار از ویتامین‌های طبیعی بوده و در کشورهای حوزه آمریکای جنوبی غذایی سالم و کم‌هزینه محسوب می‌شود.

کاهنده کلسترول

سطح کاکتوس با وجود فیبرهای آن، دارویی مفید برای بیماران مبتلا به سندروم متابولیک است و افرادی که سطح کلسترول خونشان بالا است پس از چهار هفته مصرف این گیاه، سطح LDL و تری گلیسیرید خونشان کاهش می‌یابد و خطر حمله قلبی در آنها کم می‌شود.

کاکتوس گلابی خاردار می‌تواند سطح قند خون را در بیماران دیابت نوع 2 کاهش دهد و مصرف 140 میلی‌گرم آن سبب کاهش پکتین و به حداقل رسیدن قند خون در معده می‌شود و از کبد افراد محافظت می‌کند.

طی مطالعه‌ای این نتایج حاصل شد که افراد مبتلا به دیابت پس از هشت هفته مصرف عصاره کاکتوس 15 درصد کلسترول و 12 درصد قند خونشان کاهش یافت.

محافظت از سلول‌های مغزی

گیاه کاکتوس به سبب خواص ضد التهابی و برخورداری از رادیکال‌های آزاد اثر مثبتی بر سلول‌های مغزی می‌گذارد و از سلول‌های قشر خاکستری حفاظت می‌کند.

گفتنی است برگ کاکتوس در بهبود سرطان‌های پروستات، پستان و کبد مفید است و از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

6 ‌گیاه موثر در کاهش قند خون

روزنامه شهرآرار نوشت: این مطلب اشاره‌ای دارد به برخی از مهم‌ترین گیاهان دارویی با خواص کاهش‌دهندگی قند خون که گزارش‌های بالینی و آزمایشگاهی معتبر مبنی‌بر موثر بودن آن‌ها موجود است.
 
پیاز و سیر
سیر از سبزی‌هایی است که تاریخی بسیار کهن دارد. انسان خواص درمانی این گیاه را ۵‌قرن پیش از میلاد مسیح(ع) شناخته بود. سیر هزاران سال برای اهداف پزشکی استفاده می‌شد. این گیاه دست‌کم ۳‌هزار سال در طب چین کاربرد داشته است.

پیاز نیز، از قدیمی‌ترین گیاهان زراعی است که از هزاران سال قبل به عنوان طعم‌دهنده غذاها و همچنین دارو از آن استفاده می‌شود.

 ترکیبات فعال گوگردی مانند آلیل پروپیل دی‌سولفید موجود در پیاز و اکسیدآلیل دی‌سولفید موجود در سیر نقش اصلی را در کاهش قندخون دارند. پیاز و سیر باعث افزایش میزان انسولین در خون می‌شوند. هر چقدر مصرف این مواد بیشتر باشد، قند خون بیشتر کاهش می‌یابد.

مصرف قرص‌های سیر به میزان ۲هزار و۴۰۰‌میلی‌گرم در روز به مدت ۳‌ماه، قند خون را مختصرا کاهش می‌دهد.
 
خیار تلخ
این میوه شبیه کدوی زگیل‌دار است و در نواحی گرمسیر مانند آمازون، آفریقای شرقی و آسیا رشد می‌کند و در آمریکای جنوبی به عنوان غذا و دارو کشت می‌شود.

میوه تازه آن به رنگ سبز است که با رسیدن به رنگ نارنجی زرد تبدیل می‌شود. تمام قسمت‌های این میوه بسیار تلخ است. میوه خیار تلخ، حاوی ماده‌ای شبیه انسولین است و مصرف روزانه حدود ۶۰‌گرم شیره این گیاه به کاهش مختصر قندخون منجر می‌شود.

شنبلیله
گیاهی از تیره پروانه‌داران است و به همین دلیل توانایی همزیستی با باکتری‌های تثبیت‌کننده ازت داشته و می‌تواند بخش زیادی از نیتروژن مورد استفاده خود را تولید کند.

این گیاه بومی ایران است و در بیشتر نواحی ایران از جمله آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان می‌روید و به عنوان سبزی خوراکی کاشته شده و مصرف می‌شود.

 تجویز ۱۵ تا ۵۰‌گرم پودر دانه شنبلیله خیسانده در آب موجب کاهش قندخون ناشتا و بعد از غذا می‌شود. پودر دانه شنبلیله علاوه بر کاهش مختصر قندخون باعث کاهش چربی‌های خون نیز می‌شود.
 
هندوانه ابوجهل
هندوانه ابوجهل یا خربزه روباه، یکی از گیاهان دارویی متعلق به خانواده خیارها و کدوهاست. این گیاه بومی ایران بوده و در نواحی جنوبی کشور و مناطقی مانند جنوب استان خراسان یافت می‌شود.

 میوه این گیاه دارای گلوکوزید تبلورپذیری با طعم بسیارتلخ به نام کولوسنتین است. این گلوکوزید به حالت متبلور و خالص به رنگ زرد است، در آب به نسبت ۲۰‌درصد حل می‌شود و اگر هیدرولیز شود، گلوکز و ماده‌ای به نام کولوسنتین می‌دهد.

در طب سنتی بسیاری از کشورها از جمله ایران تجویز میوه این گیاه برای کاهش قند خون متداول است. میوه این گیاه بسیار سمی است و مصرف مقدار زیاد آن باعث اسهال خونی و درنهایت مرگ می‌شود.

تجویز مقدار ۱۰۰‌میلی گرم ۳‌بار در روز ماده موثر هندوانه ابوجهل به مدت ۲‌ماه در بیماران دیابتی نوع دوم، موجب کاهش مختصر میزان هموگلوبین ای‌وان‌سی و قندخون ناشتا می‌شود. تجویز این مقدار به مدت ۲‌ماه در این بیماران بدون هیچ‌گونه عوارض جانبی گوارشی، کبدی و کلیوی است.

چای سبز
چای سبز و سیاه در اصل یکی هستند اما فرآیند تولید چای سیاه به گونه ای دیگر است. برگ‌های چای سیاه در روش خاصی تخمیر و سپس خشک می‌شوند اما برگ‌های چای سبز پس از چیدن خشک می‌شوند.

تخمیر‌نشدن موجب می‌شود که تقریبا بیشتر مواد طبیعی به همان مقدار در برگ‌های چای باقی بمانند.

 مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف می‌کردند و به دلیل اهمیت ویژه این گیاه، اصول خاصی نیز برای تهیه آن دارند. در سال‌های اخیر چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافته است.

 دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. بسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده‌ای به نام کاتچین است که فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن بسیار زیاد است. مصرف روزانه ۵/۱‌گرم پودر چای سبز خشک موجب کاهش مختصر قندخون در بیماران دیابتی می‌شود.

دم‌کرده گزنه
ساقه این گیاه را پرزها و تارهای مخروطی‌شکل پوشانده است که در صورت لمس کردن ساقه به دست می‌چسبد و پوست را می‌گزد و تولید خارش و سوزش می‌کند و شاید به همین دلیل آن را گزنه نامیده‌اند. تخم آن نرم، ریز و تیره رنگ و مانند تخم کتان است. قسمت مورد استفاده این گیاه برگ‌های تازه، ریشه، شیره و دانه آن است. گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یک داروی کاهنده گلوکز خون معرفی شده است. عصاره برگ گزنه می‌تواند یک نقشی حفاظتی در برابر افزایش میزان قندخون و تخریب سلول‌های پانکراس داشته باشد.

کلپوره همدانی، مریم نخودی همدانی
استفاده از این گیاه به‌طوری‌که در کتب دارویی قدیمی آمده است به زمان‌های دور نسبت داده می‌شود.

عصاره این گیاه محتوی مواد موثره زیره است. مصرف عصاره این گیاه به مقدار ۱۲۵‌میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت ۶‌هفته قندخون را مختصرا کاهش می‌دهد.

سردرد را با موز و سیب درمان کنید

کارشناس تغذیه به فارس گفت: شایعترین علت سردرد کمبود آب است در نتیجه پیشنهاد می‌شود میوه‌هایی مثل هندوانه، موز و سیب مصرف شود.
بدن هر فردی به طور میانگین از 60 درصد آب تشکیل شده است و به مصرف آب به میزان بالا نیاز دارد بنابراین کمبود آب شایع ترین علت سردرد است.

وی ادامه داد: مقادیر زیادی از آب بدن از طریق ادرار و عرق کردن دفع می شود در نتیجه در زمان روزه داری که آب کافی به بدن نمی رسد باید از راههای دیگری جبران شود.

وحیدی افزود: پس روزه‌داران باید با مصرف میوه و سبزی هایی مثل کاهو، کلم و هویج که آب زیادی دارند در سحر و افطار، آب مورد نیاز بدن را تأمین کنند.

این کارشناس تغذیه گفت: همچنین خوردن آب هندوانه، گرمک و طالبی در سحری و افطار برای جبران کمبود آب توصیه می شود.

وحیدی گفت: از طرفی در میان میوه ها موز منبع خوبی برای رفع سردرد است. شربت آبلیمو ، شیر به صورت ولرم، گلاب، سیب نیز موثر هستند.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: دم کرده ریحان و زنجبیل با عسل نیز معجون خوبی برای رفع سردرد است.





توت سفید اصلاح‌کننده مشکلات کبد و طحال است

یوسف اصغری درباره توت به تسنیم گفت: در ایران توت سفید در فصل بهار به‌صورت تازه مصرف می‌شود و برای بقیه مواقع سال، از نوع خشک آن استفاده می‌شود. همچنین در برخی مناطق از توت سفید شیره و رب نیز تهیه می‌شود.

خواص دارویی توت سفید
به‌گفته این مدرس و محقق طب سنتی قسمت‌های مورد استفاده عبارت از میوه، برگ، شیره و پوست شاخه‌های تازه است. جوشانده پوست خشک شاخه‌های جوان و تازه درخت توت برای کم کردن فشار خون و لینت مزاج مفید است.

وی اضافه کرد: جوشانده برگ آن با برگ انگور برای رنگ مو استفاده می‌شود. از ضماد کوبیده برگ آن با روغن زیتون برای درمان سوختگی استفاده می‌شود.

اصغری افزود: اگر برگ تمیز درخت توت سفید را بکوبید، شیره‌ای از آن به دست می‌آید که التیام و جوش خوردن زخم‌ها را تسریع می‌کند. طبیعت توت سفید گرم و تر, اصلاح کننده مشکلات کبد و طحال است، همچنین ادرارآور, ملیّن و برای آبله و حصبه نافع است.

وی اضافه کرد: کسانی که توت به آنها نمی‌سازد با سکنجبین این ناسازگاری برطرف می‌شود. همچنین قند موجود در توت سفید از جنس گلوکز و برای افراد مبتلا به بیماری قند، بی‌ضرر است و به همین دلیل به این افراد توصیه می‌شود, چای خود را به‌جای قند، با توت خشک میل کنند اما باید در مصرف آن رعایت اعتدال را کنند تا موجب تغییرات شدید انسولین نشود.

این مدرس و محقق طب سنتی بیان داشت: میوه توت بی‌دانه برای معالجه مرض قند مؤثرتر از بقیه انواع توت است، به‌طوری که حکیم ابونصر هروی در کتاب خود توصیه می‌کند که موقعی توت بخورند که شکم خالی باشد و به‌طور کلی بهترین موقع خوردن توت، صبح ناشتا و یا عصر در فاصله غذای ظهر و شام است که زود هضم می‌شود و مواد غذایی آن بهتر جذب بدن می‌شود.





/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *