صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

میکروسکوپ روباتیک ساخته شد

۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۰:۰۱
کد خبر: ۱۸۵۲۳۹
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
محققین ژاپنی موفق به ساخت میکروسکوپ روباتیکی شده اند که قادر به شناسایی مستمر حرکت سلول های عصبی در مغز است.
گزارش گروه فضای مجازی به نقل از مهر، یکی از دستاوردهای بزرگ در علم عصب شناسی، توسعه تکنیک optogenetic است که با استفاده از نور می توان سلول های عصبی مهندسی شده را تحریک کرد که با بکارگیری این شیوه بر روی رابط فعالیت مغزی و رفتار مطالعه می شود. 

البته شیوه optogenetic محدودیت هایی را برای انجام تحقیقات وسیع به همراه دارد. از این رو محققین دانشگاه «اوساکا» ژاپن میکروسکوپ روباتیکی را با نام OSB توسعه داده اند که قادر به ردیابی اجسام جنبنده به صورت خودکار در مغز است و از آن می توان در مطالعات فعالیت مغزی استفاده کرد.

برای مثال با میکروسکوپ روباتیکی OSB می توان کرم انگل nematode را در مغز به راحتی ردیابی کرد. در واقع OSB با استفاده از شیوه ای به نام «ترسیم نقشه» نور را از میان یک سری عدسی و دستگاه شکست نور عبور می دهد تا مکان کرم انگل nematode را با رنگ های مختلف و نور مادون قرمز نشان دهد. با استفاده از این شیوه می توان حتی سر کرم nematode که به اندازه ±۰.۰۰۱ است را تشخیص داد.

هدف از ساخت این میکروسکوپ روباتیک بررسی مستمر فعالیت حرکت سلول های عصبی در مغز است. در حال حاضر محققین ژاپنی با این میکروسکوپ روباتیک بر روی ماده «دوپامین» که حرکت، احساسات و انگیزه را در مغز تنظیم می کند، مطالعه می کنند.

نتیجه این تحقیق در نشریه Nature منتشر شده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *