صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"پغمان" نزدیکترین منطقه ییلاقی به کابل

۲۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۲:۰۱
کد خبر: ۱۸۴۹۰۳
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
پغمان یکی از مناطق تفریحی و تاریخی افغانستان است که در 25 کیلومتری کابل واقع شده و همه ساله در فصل تابستان مسافران زیادی را به سوی خود می‌کشاند.
به گزارش سرویس بین الملل پغمان یکی از مناطق تفریحی و تاریخی کابل بوده که در 25 کیلومتری پایتخت واقع شده و همه ساله در فصل تابستان مسافران زیادی را به سوی خود می‌کشاند.
 
پغمان 2 دره بسیار معروف دارد که یکی به «دره پغمان» معروف است و دیگری به دره پشه یی که هر 2 بسیار سر سبز و خرم هستند و هوای بسیار دل انگیزی دارند.
 

در مرکز پغمان تپه معروفی قرار دارد که به «تپه پغمان» معروف است و یکی از بهترین مناطق تفریحی افغانستان محسوب می‌شود.
 
محمد علی اسلامی ندوشن، محقق و پژوهشگر ایرانی که چند دهه قبل به شهرهای مختلف افغانستان سفری داشته، در کتاب صفیر سیمرغ که خاطرات سفر به افغانستان است، پغمان را این گونه وصف کرده است:

 
"...نزدیکترین ییلاق کابل پغمان است، مانند شمیران تهران، کم و بیش همان فاصله از شهر؛ قریه بسیار مفرّح و باصفایی است و باغ‌های بزرگی دارد. ... خیابان‌های خاکی آن بسیار تمیز و صاف است و عصر تابستان که آب پاشی می‌شود، بوی گلی ازآنها بلند می‌شود که بسیار خوشایندتر از آسفالت است…"
 
بعد از آن که افغانستان در سال 1919 موفق به کسب استقلال خود از انگلستان شد «امان الله خان» در پی ساختن نمادی برای استقلال افغانستان شد و در منطقه پغمان این نماد را که با نام طاق ظفر معروف است بنا کرد.
 
آنگونه که در کتاب تاریخ مختصر و مصور افغانستان آمده است اسامی کسانی که با نثار خون خود استقلال این کشور را به دست آورده‌اند بر دیوار گنبدی شکل این بنا حک شده است.


 
طاق ظفر در طول چندین دهه جنگ به شدت آسیب دیده بود که بعد از تحولات جدید در افغانستان حکومت حامد کرزی با همکاری نیروهای خارجی این بنا را با حفظ اصالت تاریخی آن بازسازی کرد.
 
بعد از اعلام روز جهانی نوروز که افغانستان در سال 1393 خورشیدی میزبان این جشن بود، دولت تصمیم گرفت که این جشن بین‌المللی را در منطقه پغمان برگزار کند و به همین منظور قصر بسیار باشکوهی که ترکیبی از معماری سنتی و مدرن است در پغمان بنا کرد.    
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *