وضعیت "مصلی" داد خطیب موقت نماز جمعه تهران را هم درآورد/ اینجا جای تجارت نیست!
اواخر سال 1392، در حالیکه عمر دولت یازدهم هنوز به یکسال نرسیده بود، "یدالله شیرمردی" رئیس وقت ستاد نماز جمعه تهران طی یک نشست خبری اعلام کرد: "با پیگیریهای مستمری که در دولت قبل انجام دادیم یکصد میلیارد تومان اعتبار به مصلی تهران اختصاص یافت که وزارت مسکن در حال حاضر آن را بلوکه کرده است".
دو دهه پیش بود که مسئولان وقت تصمیم گرفتند با ساخت مصلی تهران، معماری ایرانی – اسلامی را به نقطه اوج و شکوفایی برسانند؛ اما با گذشت دو دهه نه تنها این مهم محقق نشده، بلکه نمازگزاران تهرانی نیز از داشتن یک مصلی کامل که بتوانند نماز جمعه را در تمام فصول در آن اقامه کنند، محروم هستند و این در حالی است که ظرف این دو دهه مبالغ کلانی به ساخت این پروژه تخصیص یافته است.
به راستی نمازگزاران روزه داری که روی آسفالت داغ و مقابل آفتاب، مستمع خطبههای نماز جمعه هستند، چوب بی تدبیری و ندانم کاری کدام مسئول یا دستگاه یا سازمان را می خورند!
بیش از 2 سال است که نماز جمعه، فقط در فصول تابستان و زمستان در مصلی تهران اقامه میشود و آنطور که مسئولان میگویند، این مصلی ظرفیت میزبانی از نمازگزاران جهت برپایی فریضه نماز جمعه را در تمام فصول سال ندارد.
یکصد میلیارد تومان اعتبار بلوکه شده!
اواخر سال 1392، در حالیکه عمر دولت یازدهم هنوز به یکسال نرسیده بود، "یدالله شیرمردی" رئیس وقت ستاد نماز جمعه تهران طی یک نشست خبری اعلام کرد: "با پیگیریهای مستمری که در دولت قبل انجام دادیم یکصد میلیارد تومان اعتبار به مصلی تهران اختصاص یافت که وزارت مسکن در حال حاضر آن را بلوکه کرده است".
رئیس وقت ستاد نماز جمعه تهران، در همان نشست خبری، این را هم گفت که "قرار بود 200 میلیارد تومان برای اتمام ساخت مصلای تهران اختصاص داده شود، اما در بودجه فعلی تنها 18 میلیارد تومان به مصلی اختصاص داده شده است".
"از وزیر مسکن(راه و شهرسازی) خواهش داریم که برای اقامه نماز به دانشگاه تهران بیاید و سرما را تحمل کند تا آن زمان دستور دهد که پول مصلی را بدهند"؛ این آخرین بخش از سخنان شیرمردی در جریان نشست خبری مزبور بود که البته با پاسخی از سوی مسئولان وزارتخانه راه و شهرسازی مواجه نشد.
تکمیل مصلی 600 میلیارد تومان هزینه لازم دارد
در خرداد ماه سال گذشته نیز مجمع نمایندگان استان تهران از روند ساخت مصلی تهران بازدید به عمل آورد؛ حسین طلا از اعضای این مجمع، پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: "مجمع نمایندگان استان تهران به این نتیجه رسیده که مشکل اصلی اتمام پروژه مصلای تهران بحث اعتبار است و در حال حاضر پیش بینی شده اتمام آن 600 میلیارد تومان هزینه بردارد که البته این برآورد مربوط به حال حاضر است و ممکن است در ادامه ساخت، بیشتر نیز شود".
عضو مجمع نمایندگان استان تهران در همان زمان بازدید از مصلی تهران، این را هم گفت که "در بودجه سال 94 کل کشور با نظر دولت، اعتبار مناسبی برای ساخت مصلای تهران در نظر گرفته شد که انشاء الله این تخصیص بودجه در سالهای آینده نیز پیش بینی شود تا ساخت مصلای تهران که قلب مذهبی و فرهنگی شهر تهران است به اتمام برسد".
در شهریور سال گذشته، محمدجعفر علیزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی از رشد 6 برابری اعتبار تخصیص یافته جهت تکمیل پروژه مصلی خبر داد و میزان اعتبار اختصاص یافته در این زمینه را صدمیلیارد تومان اعلام کرد.
شهرداری، نیامده رفت
اما کند شدن روند ساخت مصلی تهران، شهرداری تهران را بر آن داشت تا وارد عمل شود و خود مسئولیت این پروژه را که در محدوده شهر تهران قرار دارد، برعهده بگیرد؛ اواسط سال گذشته، قالیباف شهردار تهران، مازیار حسینی معاون فنی و عمرانی شهرداری را مامور اجرای پروژه اتمام ساخت مصلی کرد.
در حالیکه تا اواخر سال گذشته هنوز خبر واگذاری پروژه تکمیل مصلی به شهرداری، قطعی نشده بود و در این زمینه گمانهزنیهای زیادی صورت میگرفت؛ در اوایل سال جاری خبر رسید که این امر منتفی شده است؛ اقبال شاکری عضو شورای شهر تهران در این زمینه، طی مصاحبهای اعلام کرد: "با توجه به عدم واگذاری پروژه از سوی مصلی به شهرداری ، اتمام ساخت پروژه از سوی شهرداری تهران منتفی شده است".
در شرایطی که هنوز به طور رسمی و دقیق، متولی و مسئول تکمیل پروژه مصلی پایتخت مشخص نیست و تکلیف چگونگی و میزان تخصیص اعتبارات اتمام این پروژه نیز نامعلوم است، تکرار بخشی از خطبههای دیروز آیت الله موحدی کرمانی برای مسئولان امر، خالی از فایدن نیست: "بدانید این مسئله ظلم به نمازگزاران جمعه تهران است که باید زیر آفتاب نماز بخوانند و به خطبههای نماز گوش فرا دهند. من به شما هشدار میدهم که خداوند از این ظلم به سادگی نمیگذرد. سعی کنید هر چه زودتر مصلی را برای نمازگزاران جمعه تهران آماده کنید".
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *