صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ساماندهی تکدی‌گران و کارتن خواب‌ها در دستور کار/ ضرورت راه‌‌اندازی و تجهیز مددسراها

۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۴:۳۲
کد خبر: ۱۸۴۲۱۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
قاسمی با اشاره به ساماندهی تکدی‌گران و کارتن خواب‌ها گفت: راه‌ اندازی و تجهیز مددسراها کمک می‌کند تا از آمار تکدی‌گران کاسته شود، اما اجرای این راهکار نیاز به حمایت تمامی دستگاه‌ها دارد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، «عباس قاسمی» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی، در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی گفت: ساماندهی تکدی‌گران و کارتن خواب‌ها در سطح شهرستان اراک و بررسی وضعیت جرائم حوزه خشونت و ارائه راهکار جهت کاهش ۵درصدی شقوق خشونت از دغدغه‌های این جلسه است. 

وی اضافه کرد: با استفاده از راهکارهای عملی و علمی می‌توانیم بر مشکل تکدی‌گری چیره شویم، تکدی‌گری یکی از مشکلاتی است که در سطح شهرستان اراک قابل مشاهده است و کماکان با این معضل دست و پنجه نرم می‌کنیم و امیداریم با همکاری بین دستگاهی این مشکل رفع شود. 

قاسمی با اشاره به اینکه با افزایش تکدی‌گران چهره شهر برهم خورده و از بُعد امنیتی نیز دچار مشکل خواهیم شد، تصریح کرد: سرقت، تصادف و مشکلات ناشی از تکدی‌گری باعث تشکیل این جلسه شده تا چهره شهر را از افراد متکدی خالی کنیم. 

وی خاطرنشان کرد: راه‌ اندازی و تجهیز مددسراها کمک می‌کند تا از آمار تکدی‌گران کاسته شود، اما اجرای این راهکار نیاز به حمایت تمامی دستگاه‌ها دارد، از جمله بهزیستی، دستگاه قضا، کمیته امداد امام خمینی(ره)، مرکز بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، شهرداری، فرمانداری باید به صورت جدید وارد این کار شوند. 

این مقام مسئول در ادامه بر ضرورت جذابیت‌زدایی و ایجاد فضای ناامن برای متکدیان تأکید کرد و گفت: جذابیت گدایی برای برخی آنها آنقدر دلچسب است که حاضرند آبروی خود را زیرپا بگذارند اما از این عمل دست برندارند، ما با استفاده از قوانین باید با جدیت بیشتری وارد صحنه شویم. 

وی تصریح کرد: اطلاع‌رسانی یکی از راهکارهایی است که می‌تواند در آگاهی دادن به مردم در خصوص عدم حمایت از افراد متکدی مؤثر باشد، با استفاده از منویات رهبری در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خواهیم توانست آمار متکدیان را کاهش دهیم. 

حسین بختیاری فرماندار اراک نیز از نامناسب بودن چهره شهر به واسطه وفور فعالیت متکدیان ابراز نارضایتی کرد و افزود: باید با همکاری و مساعدت دستگاه‌های فعال در این حوزه مشکل را از ریشه حل کنیم. 

وی با اظهار به این مطلب که کارتن خواب‌ها مشکلات زیادی را برای شهر به همراه دارند و حتی این امر بر ورود مسافران نیز تأثیرگذار خواهد بود، گفت: تکدی‌گری یکی از ناهنجاری‌های مهم اجتماعی است که باید در راستای برطرف کردنش تلاش کرد. 

بختیاری برلزوم شناسایی متدکیان بیمار تأکید کرد و گفت: بررسی وضعیت جسمی، روحی و روانی و انجام آزمایشات لازم متکدیان کمک می‌کند تا ما در ساماندهی آنها و ارجاع به دستگاه‌های ذی صلاح سریع‌تر اقدام کنیم، از سوی دیگر استفاده از کارشناسان فعال در مؤسسات مردم نهاد ما را در اجرای برنامه‌ها و رسیدن به هدف متعالی کمک می‌کند. 

 غلامرضا فتح‌آبادی مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی نیز وظیفه جمع‌آوری تکدی‌گران را شهرداری دانست و اظهار کرد: در ۶ماهه نخست سال گذشته ۳۲۹ متکدی شناسایی شد که این آمار در شش‌ماه دوم سال ۹۴ به ۱۲۷ متکدی رسید. 

فتح‌آبادی اجرای برنامه‌های فرهنگی، نصب بنر با هدف اگاه کردن مردم از تبعات حمایت از تکدی‌گریان، گفت: مادامی که مردم ما به افراد متکدی کمک می‌کنند و به دیده ترحم به آنها نگاه می‌کنند نمی‌توان انتظار رفع مشکل را داشت اما با استفاده از ظرفیت اصحاب رسانه و صدا و سیما می‌توان به رسیدن به نتیجه دلخواه امیدوار بود. 

فتح‌آبادی احداث بانک جامع متکدیان با مسئولیت فرمانداران را مهم ارزیابی کرد و مشکل دیگر افراد تکدی‌گر را تأمین معیشت خواند و گفت: بیش از ۶۰ درصد تکدی‌گران ناتوان ذهنی هستند، برخی دیگر بی‌سرپرست یا معلول جسمی هستند، لذا باید برای رفع این مشکل همکاری بیشتری با حوزه‌های کمیته امداد، بهزیستی و مراکز بهداشتی صورت گیرد. 

وی بابیان این نکته که کمتر شاهد تکدی‌گری در قالب شبکه‌های حرفه‌ای هستیم، افزود: برای رویارویی با این مشکل برخورد ایجابی نمی‌توان انجام داد، مشارکت دستگاه‌های عضو ستاد و برگزاری جلسات حداکثر ماهیانه کمک می‌کند تا این معضل برطرف شود. 

بهروز رفیعی مدیرکل سازمان بهزیستی استان مرکزی نیز گفت: افراد تکدی‌گر را معتادین، معلولین و زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند، غربالگری و تفکیک افراد می‌تواند به رفع مشکل سرعت بخشد.
 
رفیعی تصریح کرد: ما این آمادگی را داریم به محض جمع آوری، آنها را به مراکز توانبخشی تحویل داده یا اگر خانواده‌ای دارند آنها را به خانواده‌هایشان تحویل دهیم، ازاین رو هرجا لازم شد ما نیروهای خود را اعزام می‌کنیم. 

حسن طاهراحمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بااشاره به اینکه مشکل تکدی‌گر یک مشکل جهانی است، اضافه کرد: دستگاه‌های اجتماعی در تمامی دنیا با این مشکل مواجه هستند اما هرکدام برای رفع این معضل راهکارهایی را عملیاتی کردند. 

وی با تأکید براینکه مشکل تکدی‌گری باید ریشه‌ای درمان شود، ابراز کرد: اگر شاخه‌ای را قطع کنیم ممکن است ده‌ها شاخه دیگر رشد کند، در شرایط کنونی قطع ریشه تاحدی سخت است، اما با همکاری و بررسی علل می توانیم و از افزایش افراد متکدی جلوگیری کنیم. 

طاهراحمدی اجبار، فقر، از هم پاشیدگی شیرازه زندگی را علل اصلی تکدی‌گری بیان کرد و گفت: باید ریشه علل وقوع این مشکلات حل شود تا شاهد رشد این افراد در جامعه نباشیم.
 
وی با ابراز نگرانی از افزایش فحشا هشدار داد: ۲۰ سال قبل کانون‌های فساد و تکدی‌گری در خارج از شهر وجود داشت اما با گذر زمان به داخل شهرها کشیده شده است، باید کار شناسایی مردان و زنان فاسد با سرعت بیشتری دنبال شود تا شاهد بروز مشکلات اخلاقی نباشیم. 

طاهراحمدی بابیان اینکه شیوه تکدی‌گریان تغییر کرده و باید مراقب آسیب‌های آن نیز باشیم، تصریح کرد: قبل از اینکه بخواهیم به درمان ریشه‌ای بپردازیم باید شاخه‌ها را درمان کنیم، البته درمان شاخه‌ها مسکن است و در دراز مدت جواب نخواهد داد. 

حجت‌الاسلام صفر قربان‌پور مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز به فعالیت NGOها اشاره کرد و افزود: کار فرهنگی در این حوزه ضرورت دارد، با برگزاری طرح‌های اکرام ایتام و اطعام نیازمندان می‌توانیم به ساماندهی افراد متکدی که ازروی نیاز به این کار دست می‌زنند کمک کنیم.  
شهریار فولادوند مدیرکل اداره آموزش‌وپرورش استان مرکزی نیز گفت: فعالیت و ریشه‌کنی تکدی‌گری در شهر و استان و حتی کشور باید از مرحله پیشگیری آغاز شود، اولین مرحله برای مبارزه با این مشکل اینست که دانش‌آموزان را نسبت به تبعات این امر آگاه کرده و دانش‌آموزانی که احتمال می‌دهیم چند صباحی دیگر ممکن است در این ورطه قرار گیرند حمایت و اجازه ورود به این عرصه را ندهیم. 

وی بابیان اینکه نباید از نابسامانی وضعیت برخی از دانش آموزان غافل شد و از فلسفه پیشگیری باز ماند، اظهار کرد: به منظور جلوگیری از این معضل آموزش‌وپرورش با توجه به اینکه تکلیفی در مراقبت از دانش‌آموزان ندارد اما دو خوابگاه دانش‌آموزی برای دختران و پسران در دستور کار دارد که امیدست با کمک خیرین نتیجه دهد.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *