صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

10 انتخابات مهم و تعیین کننده سال 2016

۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰:۰۱
کد خبر: ۱۸۳۷۵۷
ده کشور جهان در طول سال 2016 میلادی شاهد انتخابات سرنوشت سازی ریاست جمهوری یا پارلمانی هستند.
به گزارش گروه بین الملل ؛

 آمریکا
 
انتخابات ریاست جمهوری، هشتم نوامبر




هشتم نوامبر آمریکایی‌ها پای صندوق‌های رای می روند تا چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا را انتخاب کنند. به احتمال زیاد رقابت نهایی بین ترامپ و کلینتون خواهد بود.

پرو
 
انتخابات ریاست جمهوی ، پنجم ژوئن 




مانند بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین، سیستم انتخابات پرو هم از دو دور برخودار است. در این انتخابات 2 نامزد که بالاترین تعداد رای را در دور نخست کسب می‌کنند، با هم در دور دوم نیز رقابت می‌کنند تا عنوان ریاست جمهوری را تصاحب نمایند. پس از برگزاری جنجالی دور اول این انتخابات در ماه ماه آوریل، دو نامزد حامی تجارت و کسب و کار به دور دوم راه یافتند. این دو نامزد عبارتند از پدرو پابلو کوشینسکی، رئیس سابق بانک مرکزی و اقتصاددان، و کیکو فیجیموری، نماینده مجلس. فوجیموری دختر رئیس جمهور سابق پرو، آلبرتو فوجیموری است که به بهانه‌های حقوق بشری در زندان است. علیرغم رسوایی به دلیل روابط و پولشویی در طول رقابت‌های انتخاباتی سال جاری، انتظار می‌رود که فوجیموری برنده انتخابات باشد.

استرالیا
 
انتخابات سنا و مجلس نمایندگان، دوم ژوئیه



سال 2016، اولین بار پس از سال 1987، هر دو مجلس استرالیا به صورت یکباره منحل می‌شوند و 226 صندلی خالی خواهند شد. این تغییر و تحول همزمان، که آخرین بار سال 1987 نیز صورت گرفته است، فقط هفت بار در تاریخ استرالیا انجام شده است. دلیل انحلال دوگانه، بن‌بست در قانوگذاری و افت شدید در بهروه‌وری و تولید این کشور می‌باشد. مقطع زمانی کوتاه برای آموزش رای دهندگان درباره انجام این انتخابات کلی و هدف از انجام آنها، سوالات و تردیدهایی را برانگیخته است. در استرالیا رای دادن اجباری است و هرکس رای ندهد 15 دلار جریمه میشود.

آفریقای جنوبی
 
انتخابات نمایندگان شوراها،  سوم آگوست




مطابق با کمیسیون انتخابات آفریقای جنوبی، نمایندگان شورا  بر کار شهرها، روستاها و سایر مناطق، و  همچنین بر اعضای خود، شهرداران و مقامات محلی نظارت داشته و خدماتی نظیر آب، برق و فاضلاب را کنترل می‌کنند، مواردی که مستقیماً بر زندگی روزانه شهروندان تاثیرگذار است. آنها همچنین مسئول انتخاب شهردار هستند. مردم آفریقا این کار را به عنوان آزمایشی برای حزب حاکم می‌دانند، ژاکوب زوما به دلیل اتهاماتی مبنی بر فساد شدیداً تحت فشار و بازرسی می‌باشد. آفریقای جنوبی هشتمین انتخابات سراسری خود را ظرف چندسال برگزار می‌کند، و این انتخابات می‌تواند نشانه‌ای برای تپش و حرکت سیاسی ملت و قدرت حرکاتی نظیر جنبش «زوما باید سقوط کند»  باشد.

روسیه  
 
انتخابات مجلس سنا، هجدهم سپتامبر




بیش از هفتاد حزب سیاسی رسمی در روسیه وجود دارند، اما در حال حاضر فقط چهار حزب در دوما حاضر هستند. در صورت راهیابی هر یک از احزاب به مجلس، آن حزب می‌تواند از اهمیت بالایی برخوردار گردد، چرا که حزب مربوطه می‌تواند حامی دولت باشد و با آن همکاری نماید یا مخالف دولت باشد و برای دولت مانع تراشی نماید. درحال حاضر حزب روسیه متحد اکثریت مجلس را در اختیار دارد، اما نظرسنجی‌های اخیر نشان دهنده کاهش محبوبیت این حزب می‌باشد، امری که شاید عملکرد اقتصادی دولت دلیل آن باشد. این انتخابات مقدمه انتخابات ریاست جمهوری سال 2018 روسیه خواهد بود.

بلغارستان  
 
انتخابات ریاست جمهوری، اکتبر 2016



رئیس جمهور کنونی، روسن پلونیلیوف در ماه مه اعلام نموده است که در انتخابات آتی شرکت نخواهد کرد. مطابق با گزارش سال 2015 یورو استات، بلغارستان افسرده‌ترین کشور اتحادیه اروپا است، و جنبش‌های ملی‌گرایانه در سطح این کشور در چندسال اخیر رشد داشته‌اند. اگر حزب مطبوع پلونیلیوف، یعنی حزب شهروندان توسعه اروپایی بلغارستان، جای خود را به حزب دیگری بدهد، کشور می‌تواند تغییرات زیادی را به خود ببیند و حتی درباره حضورش در اتحادیه اروپا تجدید نظر نماید. 

اردن
 
انتخابات پارلمانی، سپتامبر





سلطان عبدالله دوم، در ماه مه یک حکم حکومتی را برای انحلال مجلس 150 عضوی نمایندگان صادر کرد تا به عمر این مجلس پایان دهد. مطابق با قانون اساسی اردن، انتخابات باید ظرف چهار ماه برگزار شود. انتظار می‌رود که اصلاحات انجام شده در قانون انتخابات این کشور در سال 2011 قدرت تاثیرگذاری پادشاه را کاهش دهد، این امر از طریق ورود گرایش‌های متفاوت به مجلس انجام خواهد شد، اما حزب اخوان المسلمین، بزرگترین مخالف رژیم حاکم با محدودیت‌های سنگینی، نظیر حمله به دفاتر آنها در پایتخت این کشور مواجه بوده است.

مراکش

 
مجلس نمایندگان، هفتم اکتبر 2016



دومین انتخابات مجلس در کشور مراکش از زمان اصلاح قانون اساسی این کشور در سال 2011 و بیداری اسلامی. مطابق با گزارش شورای آتلانتیک، نتایج انتخابات محلی سال 2015 نشان دهنده یک کشور نسبتاً چندقطبی است. در این کشور بخش‌های شهرنشین از حزب اسلام‌گرای عدالت و توسعه، یعنی حزبی که اکثریت مجلس را در اختیار دارد، حمایت می‌کند، اما در سایر مناطق روستایی حزب سکولار اعتبار و مدرنیته از محبوبیت برخوردار می‌باشد.
 
 
 
افغانستان
 
انتخابات مجلس، پانزدهم اکتبر 2016




سایه شوم وقایع انتخابات سال 2014 که در آن دو نامزد مدعی پیروزی بودند، و با میانجی‌گری‌های خارجی و داخلی این چالش برطرف شد، به احتمال زیاد افغانستان را دوباره فرا خواهد گرفت. اصلاحات انتخاباتی به منظور تسریع حرکت کند این کشور صورت گرفت. دوره پنج ساله نمایندگان حدود یک ماه پیش به پایان رسید، اما نگرانی‌ها پیرامون امنیت و فساد سبب تاخیر در انجام رای‌گیری شده است. جنجال‌های پرقیل و قال سیاسی سبب بر باد رفتن میلیو‌ها دلار از سرمایه‌گذاری خیرین بین‌المللی شده است که با هدف توسعه دموکراسی در این کشور ارائه شده‌اند.

نیکاراگوئه
 
انتخابات ریاست جمهوری و مجلس، ششم نوامبر

 
سوال مهم درباره انتخابات ماه نوامبر این کشور این است که تا چه حد این انتخابات آزاد و عادلانه است. مطابق با گزارش شورای روابط خارجی آمریکا، نیکاراگوئه فقیرترین کشور آمریکای لاتین است. محدودیت‌های دوره‌ای که اخیراً برداشته شده‌اند، به همراه قوانینی که نامزدها را برای پیروزی ملزم به دریافت حداقل 35 درصد از کل آرا می‌نماید، تا حد بسیار زیادی به نفع دنیل اورتگا، رئیس جمهور فعلی نیکاراگوئه ‌می‌باشد. مخالفان این اصلاحات با خشونت توسط پلیس سرکوب شده‌اند.

انتهای پیام/ 
 


برچسب ها: آمریکا trump USA obama

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *