با وزرای کشور جمهوری اسلامی ایران بیشتر آشنا شویم
در 37 سالی که از استقرار نظام جمهوری اسلامی میگذرد، تاکنون 17 نفر بر کرسی ریاست ساختمان خیابان فاطمی تکیه زدهاند.
در 37 سالی که از استقرار نظام جمهوری اسلامی میگذرد، تاکنون 17 نفر بر کرسی ریاست ساختمان خیابان فاطمی تکیه زدهاند. در ادامه با برخی از این اشخاص و دوره وزارتشان بیشتر آشنا میشویم:
آیت الله مهدوی کنی
آیتالله مهدوی کنی که به عمار انقلاب معروف است در طول 83 سال عمر پربرکت خود، در سمتها و پستهای مختلفی در جمهوری اسلامی از جمله ریاست کمیتههای انقلاب اسلامی، وزارت کشور، نخست وزیری و ریاست مجلس خبرگان، منشاء خدمات خیر بود.
آیت الله مهدوی کنی از سال 1358 تا 1360 در دولتهای شهیدان رجایی و باهنر به عنوان وزیر کشور حضور داشت؛ وی همچنین در یک دوره کوتاه پس از واقعه 8 شهریور 1360 و ترور شهیدان رجایی و باهنر به عنوان کفیل، امور مربوط به نخست وزیری را رتق و فتق می کرد.
آیتالله مهدوی کنی در یکی از اجلاسیههای دوره چهارم مجلس خبرگان در تاریخ 17 اسفند 1389 با 83 رای به عنوان رئیس مجلس خبرگان انتخاب شد.
وی در ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ دعوت حق را لبیک گفت.
حجت الاسلام ناطق نوری
حجتالاسلام ناطق نوری، از سال 1360 تا سال 1364، متصدی وزارت کشور بود؛ یکی از اقدامات او در دوران تصدی وزارت کشور، برخورد با گشتهای موسوم به"القارعه" بود؛ وی در دورههای چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی ریاست قوه مقننه را برعهده داشت؛ ناطق نوری رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری است.
علی محمد بشارتی
علی محمد بشارتی در دولت دوم هاشمی رفسنجانی بین سالهای 1372 تا 1376 متصدی وزارت کشور بود؛ وی عضو اولین شورای فرماندهی سپاه، عضو ستاد استقبال از امام، از بنیانگذاران سپاه، مسئول اطلاعات و تحقیقات سپاه، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی، عضو هیأت رئیسه مجلس، قائم مقام وزیر امور خارجه نیز بوده است.
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی
مصطفی پورمحمدی از مرداد 84 تا اردیبهشت 87، تصدی وزارت کشور را برعهده داشت؛ وی در سطح چهار فقه و حقوق اسلامی (معادل دکترا) در حوزه علمیه تحصیل کردهاست و مؤلف دو جلد کتاب در رابطه با حقوق سیاسی، مبانی نظری اندیشهٔ سیاسی در اسلام و مباحث سیاسی و اجتماعی است. مصطفی پورمحمدی مدتی نیز ریاست سازمان بازرسی کل کشور را برعهده داشت و پس از روی کار آمدن دولت یازدهم در سال 92 به وزارت دادگستری منصوب شد.
مصطفی محمد نجار
مصطفی محمد نجار از سال 88 تا سال 92 عهده دار مسئولیت وزارت کشور بود؛ سردار مصطفی محمدنجار متولد سال 1335 در تهران، مدرک مهندسی مکانیک با گرایش طراحی جامدات را از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و مدرک فوق لیسانس در رشته اجرایی با گرایش مدیریت استراتژیک را از سازمان مدیریت صنعتی اخذ کرد.
او پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سال 1357 تاکنون در مسئولیتهای مختلف دفاعی ازجمله ارزشیابی استان سیستان و بلوچستان، رئیس بنیاد تعاون، معاون خودکفایی صنایع دفاعی و رئیس گروه جنگ افزاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عضو هیأت مدیره سازمان صنایع دفاع، رئیس گروه صنایع تسلیحاتی، رئیس گروه صنایع مهمات سازی و معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان صنایع دفاع مشغول به خدمت شد.
مصطفی محمد نجار از سال 84 تا 88 نیز وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود.
عبدالرضا رحمانی فضلی
عبدالرضا رحمانی فضلی از سال 1392 تاکنون صاحب کرسی ریاست ساختمان فاطمی است؛ وی قبل از این مسئولیت، ریاست دیوان محاسبات را برعهده داشت؛ رحمانی فضلی همچنین به مدت 10 سال در پستهای مختلف سازمان صدا و سیما حضور داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *