صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برنامه غذایی مناسب برای یک روز روزه‌داری/نوشیدن آب سرد در اول افطار چه خطری دارد؟

۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۳:۰۱
کد خبر: ۱۸۳۴۷۱
در این بسته خبری با یک برنامه غذایی برای یک روز روزه داری و خطرات نوشیدن آب سرد در اول افطار آشنا می‌شوید.
به گزارش گروه فضای مجازی ،در این بسته خبری با یک برنامه غذایی برای یک روز روزه داری و خطرات نوشیدن آب سرد در اول افطار آشنا می‌شوید.

توصیه های تغذیه ای برای روزه داران
یک متخصص تغذیه به فارس گفت: یک سحری مناسب باید متعادل و متنوع بوده و از تمام گروه های مهم غذایی که شامل نان و غلات، شیر، گوشت و حبوبات، میوه ها و سبزیجات باشد.
 
وی ادامه داد: از طرفی باید غذاهایی مصرف شود که تند و پرادویه نباشند چون مصرف ادویه فراوان علاوه بر ناراحتی‌های گوارشی تشنگی را هم بیشتر می کند.
 
این متخصص تغذیه گفت: مصرف کربوهیدرات در وعده سحری بسیار مناسب است که روزه داران می توانند آن را با مصرف یک فنجان برنج یا ماکارونی، دو تکه نان یا یک کاسه از غلات سبوس دار تآمین کنند.
 
درویش تصریح کرد: مصرف غذاهای سرخ کردنی مثل انواع کوکوها، کتلت، چلوکباب، جوجه کباب و ماهی نیز تشنگی و عطش را افزایش می دهند و بهتر است در وعده سحری خورده نشوند.
 
وی گفت: میزان مورد نیاز پروتئین نیز برابر 4 تکه پنیر، 60 گرم گوشت، دو عدد تخم مرغ و یک فنجان حبوبات است که باید در وعده سحر مصرف شوند.
 
این متخصص تغذیه ادامه داد:مصرف سس‌ها، خامه، سوسیس و کالباس در سحر نامناسب است و باعث بروز دردهای معده می شود.
 
درویش با تآکید بر مصرف بیشتر سبزیجات در سحر گفت: خوردن سبزیجات، میوه های تازه، یک لیوان شیر یا ماست بسیار توصیه می شوند.
 
وی افزود: مصرف غذاهای آبکی مثل سوپ، آش یا آبگوشت یا نوشیدن آب زیاد در حین غذاخوردن باعث اختلال در عملکرد آنزیم‌های گوارشی شده و دردهای معده و نارسایی دستگاه گوارش را ایجاد می کند.
 
این متخصص تغذیه گفت: بهتر است در وعده سحر غذا به مقدار کم خورده شود و روزه داران از پرخوری یا نوشیدن نوشابه های گازدار به همراه غذا خودداری کنند و در پایان سحری یک تا 2 عدد خرما، یک عدد میوه و آب کافی فراموش نشود.




خطر نوشیدن آب سرد در اول افطار

نوشیدن آب سرد در اول افطار خطرات بسیاری برای بدن دارد و به معده آسیب می زند و شاید منجر به مرگ شود لذا توصیه می شود که روزه دار در اول افطار خرما بخورد و پس از ده دقیقه آب و دیگر نوشیدنی ها را مصرف کند .

مهمترین خطرات نوشیدن آب سرد در اول افطار :
نوشیدن آب سرد در اول افطار و پیش از هر نوشیدنی و غذای دیگری باعث آسیب دیدن جدی معده و بزرگی آن می شود.

نوشیدن آب سرد شاید خطر مرگ را نیز درپی داشته باشد زیرا یکی عصب از معده به قلب کشیده شده است که این عصب با مصرف آب سرد زمینه مرگ نوشندۀ آب سرد را فراهم می کند، و به همین دلیل فرماندهان ارتش در زمان جنگ سربازان بسیار تشنۀ خود را از نوشیدن آب زیاد منع می کنند زیرا تجربه نشان داده است که برخی از سربازان با نوشیدن آب فراوان جان خود را از دست داده اند.

کارشناسان تغذیه می گویند که نوشیدن آب فراوان پیش از خوردن غذا باعث کاهش اشتها می شود و به همین دلیل کسانی را که درپی کاهش وزن خود هستند ، توصیه به نوشیدن آب نیم ساعت پیش از خوردن غذا می کنند./العالم



برنامه غذایی مناسب برای یک روز روزه‌داری

برای باز کردن روزه (افطار):

یك لیوان شیر كم‌چرب + یك یا 2عدد خرما + 25 تا 30 گرم پنیر كم‌چرب و کم‌نمك+ 20 گرم مغز گردوی تازه و کم‌نمك+ 80 تا 100 گرم نان‌های سبوس‌دار مثل نان سنگک، بربری و تافتون. (نان‌های سبوس‌دار کالری وارد شده به بدن را تنظیم کرده و ویتامین و املاح بیشتری دارند) + مقدار کمی خیار، گوجه‌فرنگی، هویج، بروکلی، سبزی خوردن یا کاهو.

نیم ساعت بعد:

 100 تا 150 گرم از انواع میوه‌ها مثل هلو، شلیل، گیلاس، آلبالو و... .

30 تا 45 دقیقه بعد (وعده شام):

3 روز در هفته می‌توان از غذاهای گوشتی از جمله ماهی، میگو و سایر غذاهای دریایی استفاده کرد. البته بهتر است آنها را به جای سرخ کردن، بخارپز یا کبابی کنید یا اینکه ابتدا آن را کبابی یا بخارپز کنید و بعد با مقدار بسیار کمی روغن در حرارت ملایم تفت دهید + رب‌گوجه یا آبلیمو، آبغوره، چاشنی و ادویه + غلات مثل برنج یا نان + مقداری سبزی، صیفی یا کاهو + نصف لیوان ماست كم‌چرب

نیم ساعت قبل از خواب:

 نصف لیوان تا یک لیوان شیر یا ماست كم‌چرب

یک ساعت قبل از اذان:

یک واحد از میوه‌ها یا یک واحد از گروه لبنیات مثل ماست

وعده سحری:

برنج یا نان(برنج ترجیحا آبکش نشود)+ خورش یا خوراک سبزی‌ها مانند سوفله سبزی‌ها (در خورش خیلی روغن نباشد و بهتر است که بعد از پخت غذا 1 قاشق غذاخوری روغن روی آن بریزند) + 30 تا 40 گرم گوشت + مقداری سبزی یا کاهو./فارس
 
بخور نخورهای روزه‌داری

زهرا عبداللهی ــ مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به تسنیم گفت: خیلی‌ها فکر می‌کنند هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری بخورند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند، بد نیست بدانید مصرف موادغذایی پرچربی موجب تشنگی شدید می‌شود و می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند. بعضی‌ها هم مصرف مواد قندی و شیرینی را ترجیح می‌دهند درحالی که باید بدانند مصرف مواد قندی به‌مقدار زیاد در هنگام سحر باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون می‌شود.

با توجه به اینکه هورمون انسولین موجب کاهش قند خون می‌شود خیلی سریعتر دچار احساس گرسنگی و ضعف می‌شوید. بنابراین توصیه می‌شود در وعده سحری از غذای کم‌چرب، مواد غذایی پرفیبر مثل میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده کنید که منبع سرشاری از فیبر هستند. مواد غذایی پرفیبر آب زیادی در خود جذب می‌کنند و بدن می‌تواند آن را به‌آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض می‌شود.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *