صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از انجام این کارها در سنگاپور خودداری کنید

۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۱۸۳۱۴۶
وقتی به یک کشور خارجی سفر می‌کنید، طبیعی است که قبل از رفتن، شناختی از فرهنگ‌های بومی، آداب و رسوم و قوانین آن به دست آورید. هیچ کشوری دقیقا مثل وطن نیست و به‌عنوان یک گردشکر مسئولیت شناخت این تفاوت‌ها را بر عهده دارید.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از کجارو، در بین کشورهای آسیایی، سنگاپور بیشتر از بقیه جنبه‌های تجاری و بین‌المللی دارد. ممکن است این طور به نظر بیاید که وفق پیدا کردن با فرهنگ این کشور کار ساده‌ای نیست. با این حال قوانین و تابوهایی وجود دارد که باید نسبت به آن‌ها آگاهی حاصل کنید تا با مشکلات حقوقی روبرو نشوید. تأثیرات فرهنگ‌های چینی، مالایی و هندی بر پیچیدگی فرهنگ سنگاپور افزوده است. البته این به آن معنا نیست که سنگاپور یک کشور سخت‌گیر و کسل‌کننده است. حتی می‌توان گفت تنوع فرهنگی در این کشور چشم‌اندازی رنگی با جاذبه‌های گوناگون ایجاد کرده است. تنها چند نکته‌ی باید و نباید وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید تجربه‌ی دلچسبی از سفر به سنگاپور داشته باشید. در ادامه به ۱۵ کاری که نباید در سنگاپور انجام دهید، اشاره خواهیم داشت:

 ۱. آدامس نجوید، مگر اینکه نسخه‌ی پزشک به همراه داشته باشید

اکثر مردم سنگاپور در رابطه با نظافت شهری بسیار سخت‌گیر هستند. جویدن آدامس در سنگاپور منع قانونی دارد و واردات آن هم به این کشور ممنوع اعلام شده است. طبیعتاً وقتی آدامس فروخته نشود شما هم نمی‌توانید بخرید و در نتیجه هیچ‌گاه این امکان را نخواهید داشت که آدامس خود را پس از پایان جویدن به بیرون تف کنید. در صورتی که در چمدان خود سهواً آدامس داشته باشید مشکل خاصی برای شما ایجاد نخواهد شد، اما اگر در خیابان آدامس بجوید و آن را به بیرون پرتاپ کنید باید ۵۰۰ دلار جریمه بپردازید. در سال ۲۰۰۴ قانونی تصویب شد تا بیمارانی که احتیاج به آدامس دارند از قانون منع جویدن آدامس مستثنی شوند مشروط بر آنکه از پزشک یا دندانپزشک خود چنین نسخه‌ای را دریافت کنند. پس قانون منع جویدن آدامس را در سنگاپور را جدی بگیرید و برای رهایی از بوی سیر دهان به نعناع پناه ببرید.

۲. کشیدن سیفون توالت را فراموش نکنید

این هم یکی از نبایدهای سنگاپور است. پس از پایان کار در یک توالت عمومی، وظیفه‌ی مدنی شما ایجاب می‌کند سیفون را بکشید. البته این قانون بهداشتی در همه جا وجود دارد، اما در سنگاپور قوانین فوق‌العاده شدیدی در این باره وجود دارد. در صورت انجام ندادن این کار، فرد خاطی ۱۵۰ دلار جریمه خواهد شد. شاید این قانون هم به نظر شما بیش از حد سخت‌گیرانه به نظر برسد، اما این نکته را در نظر داشته باشید که همیشه یک توالت تمیز برای شما فراهم است.

۳. هیچ وقت بدون لباس نباشید

برهنگی مسئله‌ای است که به هیچ عنوان در سنگاپور پذیرفتنی نیست، حتی برهنه بودن در محیط شخصی خانه هم جزو مصادیق غیراخلاقی محسوب می‌شود. این قانون از سال ۱۹۹۶ تصویب شد و در صورت تخطی از آن ۲۰۰۰ دلار جریمه‌ نقدی یا سه ماه زندان به همراه دارد. تماشای فیلم غیراخلاقی یا خواندن مجلات مبتذل در انظار عمومی هم با منع قانونی همراه است.

۴. آشغالی به بیرون نیندازید

بیرون انداختن هر گونه زباله‌ای (حتی تف دهان) مانند جویدن آدامس ممنوعیت قانونی دارد و در صورت نقض قانون ۱۰۰۰ دلار جریمه خواهید شد. یکی دیگر از مجازات‌های این کار این است که فرد مقصر مجبور به فعالیت در بخش خدمات اجتماعی در امور مربوط به زباله شود. از این رو سعی کنید که زباله‌ی خود را فقط در سطل‌های مخصوص زباله بیندازید.

۵. پاهای خود را به نمایش نگذارید

این موضوع چیزی مهم تر از یک توصیه‌ی معمولی است. بسیاری از مردم آسیا نمایش پا را عملی ناپسند و وقیحانه می‌دانند. در صورت نپوشاندن پای خود شانسی برای پیدا کردن یک دوست یا هم صحبت نخواهید داشت.

۶. درباره‌ مذهب و سیاست بحث نکنید

"دین" یک موضوع حساس در سنگاپور است. وارد شدن به این موضوع حساس می‌تواند توهین‌آمیز تلقی شود. به طور کلی، جامعه‌ سنگاپور در سطح بالایی از تحمل مذهبی قرار دارد ضمن اینکه نوعی هماهنگی نژادی در این کشور برقرار است. ۷۶درصد مردم سنگاپور دارای نژاد چینی، ۱۵درصد مالایی و ۶درصد هندو هستند و بدون هیچ تنشی در کنار هم زندگی می‌کنند. از این رو بهتر است از عصبانیت و بالا بردن صدا خودداری کنید و به هیچ عنوان وارد بحث‌های سیاسی و مذهبی نشوید. البته مکالمات مودبانه و محترمانه هیچ ایرادی ندارد، اما باز هم تا حد امکان پیرامون مسائل دیگر به گفت وگو بپردازید.

۷. سوار تاکسی نشوید

این "نباید" ربطی به قانون و اخلاق ندارد. تاکسی نگیرید چون لزومی‌ ندارد! سیستم حمل و نقل MRT در سنگاپور امکان رفت و آمد در همه‌ نقاط را برای عموم فراهم ساخته است. ضمن اینکه اتوبوسرانی این کشور هم خدمات گسترده‌ای ارائه کرده است و می‌توانید یک سفر داخل شهری راحت در اتوبوس‌های مجهز را تجربه کنید.

۸. در وسایل نقلیه‌ عمومی، تنقلات نخورید

چنانچه قصد جابه‌جایی با وسایل نقلیه‌ی عمومی را دارید، نباید تنقلات بخورید. در حالی که در سیستم حمل و نقل خیلی از کشورها چنین منعی وجود ندارد، اما سنگاپور به صورت رسمی هر نوع خوردن و نوشیدنی را در سیستم حمل و نقل خود ممنوع اعلام کرده است. به طوری که این قانون‌شکنی می‌تواند با ۵۰۰ دلار جریمه همراه باشد. در سال ۲۰۰۹، خانمی به علت اینکه در قطار آبن نبات در دهانش گذاشته بود، ۳۰ دلار جریمه شد. اکثر مردم چنین احتمالی را بعید فرض می‌کنند، اما به هر حال بهتر است آن را در فهرست نبایدهای خود قرار دهید. از این رو حتی اگر قصد خوردن خوراکی را هم نداشته باشید، با آن داخل قطار نشوید.

۹. به وای‌فای بدون رمز متصل نشوید

وقتی در سنگاپور هستید بهتر است که "جستجوی خودکار وای‌فای" خود را در حالت غیر فعال نگه دارید، چرا که وصل شدن به اینترنت توسط وای‌فای دیگران جرم سنگینی محسوب شده و تبعات قانونی دارد. پس فقط با رمز عبور از وای فای استفاده کنید.

۱۰. انعام ندهید

کشورهای مختلف، روش‌های مختلفی در پرداخت انعام به کارگران دارند. در سنگاپور، پرداخت انعام رفتار مرسومی نیست و نیازی ندارد که در کنار صورت‌حساب مبلغی را برای کارگر قرار دهید. در بعضی مواقع انعام کارگران در صورتحساب لحاظ می‌شود. در غیر این صورت باز هم نیازی به پرداخت انعام از سوی شما نیست.

۱۱. بدون بررسی هدیه نخرید

احتمالاً فکر نمی‌کردید که هدیه دادن هم با آداب اجتماعی خاصی همراه باشد. با این حال چنانچه بخواهید برای دوست سنگاپوری خود هدیه‌ای تهیه کنید قبل از آن لازم است که به تحقیق و پرس و جو بپردازید. اولین نکته آن است که بسته‌بندی هدیه‌ی شما سفید نباشد، چرا که نشانه‌ عزاداری محسوب می‌شود. هدایایی مثل ساعت، دستمال و گل در مراسم عزاداری چینی‌ها مرسوم است. هیچ‌گاه به مسلمانان سنگاپوری نوشیدنی الکلی به‌هدیه ندهید. هدیه را با دست چپ خود ندهید و دو دستی آن را تقدیم کنید. هدایا معمولا زمان خداحافظی داده می‌شوند و مرسوم نیست که کادو را در مقابل شخص هدیه‌دهنده باز کنند. علاوه بر این‌ها، سنگاپوری‌ها در بار اول و دوم هدیه را قبول نمی‌کنند و لازم است که سه بار به آن‌ها تعارف کنید! فکرش را می‌کردید که یک هدیه دادن ساده این قدر پیچیده باشد؟

۱۲. در مکان‌های عمومی سیگار نکشید

در کشوری که آدامس جویدن را در مکان‌های عمومی ممنوع اعلام کرده است، طبیعی است که سیگار کشیدن هم ممنوع باشد. البته این قانون در بعضی کشورها هم وجود دارد و نمی‌توان آن را سخت‌گیرانه تلقی کرد. در سنگاپور برای سیگار کشیدن مکان‌های خاصی قرار داده شده است که تنها در آنجا مجاز به کشیدن سیگار هستید. با این حال قبل از سیگار کشیدن از مجاز بودن مکان مطمئن شوید اگر نه ممکن است به پرداخت ۲۰۰ دلار جریمه محکوم شوید. مطمئنا نیازی به گفتن این نیست که ته سیگار خود را روی زمین نیندازید.

۱۳. روی دیوار نقاشی نکشید

نقاشی با رنگ اسپری روی دیوار یا نوشتن یادگاری روی نیمکت پارک می‌تواند تبعات قانونی به همراه داشته باشد. هر چند سنگاپور یک کشور جهان اول و مدرن محسوب می‌شود، اما برای جرایمی مثل خرابکاری، سرقت و از بین بردن اموال عمومی مجازات‌های بدنی تعیین کرده است! سال ۲۰۱۰ بود که یک تبعه‌ سوییس با یک اسپری نقاشی در قطار این کشور دستگیر و محکوم به ۵ ماه زندان و سه ضربه عصا شد! از این رو ذوق هنری خود را برای مدتی فراموش کرده و از هر نقاشی گونه بر دیوارهای این کشور خودداری کنید.

۱۴. حتی قبل از ورود به این کشور مواد مخدر مصرف نکنید

می‌دانیم که همه‌ی کشورها نسبت به مواد مخدر حساس هستند، اما سخت‌گیری کشورهای آسیایی در این مورد بیشتر است. به طوری که حتی اتباع خارجی در جرایمی مانند مواد مخدر محکوم به اعدام می‌شوند. چیزی که ممکن است ندانید، این است که مصرف مواد قبل از ورود به این کشور هم می‌تواند برای شما باعث دردسر شود. شاید ناعادلانه به نظر برسد، اما سنگاپور در این قضایا سرسختی قاطعانه‌ای از خود نشان می‌دهد. با توجه به اینکه این کشور پایین‌ترین نرخ استفاده از مواد مخدر را دارد، انتظار نداریم که قوانین خود را نسبت به این مسئله خفیف‌تر کند.

۱۵. با انگشت، اشاره نکنید

اشاره با انگشت در سنگاپور یک عمل بی‌ادبانه تلقی می‌شود و گردشگران باید نسبت به این موضوع آگاه باشند. از این رو تا مدتی که در سنگاپور هستید مواظب حرکت انگشت اشاره‌ی خود باشید.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *