اجرا نشدن جزئیات قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در تهران / پایتخت شهری ایمن برای جانبازان و معلولان نیست
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، احمد دنیا مالی در نطق پیش از دستور در دویست و شصت و پنجمین جلسه شورای شهر تهران گفت: شهر تهران به هیچ وجه برای معلولان و جانبازان شهر مناسبی نیست و آنها نمی توانند در این شهر به راحتی تردد داشته باشند.
وی افزود: در حال حاضر جانبازان جنگ تحمیلی و معلولان مادر زادی و همچنین معلولان ناشی از حوادث غیر مترقبه 20 درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به کمبود علائم مرتبط با تردد نابینایان و کم بینایان در معابر و اماکن عمومی اظهار کرد: متاسفانه به دلیل کمبود علائم نابینایان و کم بینایان برای حضور مستقل و ایمن در معابر و اماکن عمومی با مشکل مواجه بوده و نیاز است تعداد علائم حسی در کف معابر افزایش پیدا کند.
دنیامالی ادامه داد: سالمندان معلولین و جانبازان قطع نخاعی که از ویلچر استفاده می کنند به معابر بدون مانع احتیاج دارند و باید امکانات لازم برای این قشر فراهم شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اوضاع وخیم جانبازان و معلولان جهت تردد در معابر اظهار کرد: مناسب نبودن وضعیت شهر سبب ایجاد محرومیت هایی برای قشر معلول شهر شده و باید تمام مسئولان دستگاه های اجرایی شرایط را برای احقاق حقوق معلولان فراهم کنند.
دنیامالی در خصوص تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در سال 83 اذعان کرد: پس از تصویب این قانون شهرداری تهران در سال 84 نسبت به مناسب سازی فضاهای شهری اقدام کرد اما با وجود تلاش های صورت گرفته در این خصوص با گذشت بیش از یک دهه از تصویب این قانون چشم انداز فضاهای شهری وضعیت ایمنی را برای گروه های هدف تداعی نمی کند.
وی با انتقاد از تاخیرهای ایجاد شده به منظور مناسب سازی معابر بیان کرد: اگر سالی 10 درصد نسبت به مناسب سازی فضاهای شهری اقدام می شد اکنون شاهد وضعیت بسیار بد تهران جهت تردد جانبازان و معلولان نبودیم.