صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

منابع آب، خاک و پوشش گیاهی زیربنای اقتصاد مقاومتی

۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۱۸۲۵۲۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور منابع آب، خاک و پوشش گیاهی را زیربنای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: متأسفانه در لایحه برنامه ششم توسعه به بخش کشاورزی بی مهری شده است.
 به گزارش گروه اقتصاد ، خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: با توجه به چالش‌های اساسی از قبیل تغییر اقلیم، کمبود آب شیرین، بیابان زایی و ... حفظ منابع پایه (آب و خاک) و پوشش گیاهی باید در اولویت باشد.
 
وی در ادامه منابع آب، خاک و پوشش گیاهی را زیربنای اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار داشت: متاسفانه در لایحه برنامه ششم توسعه به بخش کشاورزی بی توجهی شده است.
 
جلالی با اعلام اینکه حضور بخش کشاورزی در برنامه ششم توسعه بسیار کمرنگ است، گفت: نقش این بخش در تولید، اشتغال، رشد اقتصادی و ... برکسی پوشیده نیست.
 
وی افزود: در حال حاضر کشور با چالش‌های زیادی از قبیل مشکلات حاد اقلیمی، خشکسالی، بحران آب و مهم‌تر از همه حفظ منابع طبیعی، آبخیزداری، بیابان زدایی و غیره مواجه است که ایجاب می‌کند این موضوعات اساسی و زیر بنایی در برنامه ششم توسعه گنجانده شود.
 
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه تقویت مشارکت‌های مردمی تنها راه حفظ و پاسداشت منابع طبیعی است بر لزوم توجه به الزامات حفظ جنگل و منابع طبیعی تاکید کرد.
 
وی تصریح کرد: زندگی انسان‌ها و حیات تمام موجودات هستی به حفظ منابع طبیعی بستگی دارد، جنگل‌ها ثروت‌های ملی هستند که علاوه بر مزیت‌های زیست محیطی مزیت‌های اقتصادی هم دارند.
 
جلالی خاطرنشان کرد: نقش و اهمیت منابع طبیعی در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها بر کسی پوشیده نیست، بهره برداری صحیح و معقولانه منابع طبیعی رمز موفقیت بسیاری از طرح‌های توسعه‌ای در سطوح ملی، منطقه‌ای و محلی است.
 
وی اظهار داشت: استفاده عاقلانه و منطقی از منابع طبیعی در برنامه‌های توسعه‌ای و جلوگیری از تخریب و حذف استفاده غیر مسئولانه از این منابع می‌تواند مسئولان را در دستیابی به اهداف توسعه از جنبه‌های گوناگون کمک کند.
 
رئیس سازمان جنگل‌ها گفت: در حقیقت عرصه‌های منابع طبیعی از عوامل مهمی هستند که نقش بسزایی در رشد و توسعه یک کشور داشته و به عنوان بستر توسعه پایدار محسوب می‌شوند امروزه اهمیت منابع طبیعی و کاربرد آن در جنبه‌های مختلف زندگی افراد و جوامع، آشکار و نمایان است و با توجه و تکیه به این منابع است که جوامع بشری به نسبت‌های متفاوت راه رشد و توسعه را پیموده‌اند.
 
وی افزود: جنگل‌ها یکی از انواع منابع طبیعی به عنوان حیاتی‌ترین بستر توسعه پایدار محیط زیست و پدیده‌های اکولوژیک و در حقیقت زیربنایی برای کشور به شمار می‌رود.
 
جلالی تصریح کرد: با توجه به حفاظت درختان و مراتع از محیط زیست و کاهش آلودگی هوا و جلوگیری از تخریب خاک، بهره برداری‌های غیراصولی از این منابع خسارات جبران ناپذیری را به کشور تحمیل می‌کند.
 
وی گفت: جنگل‌ها از جمله مهم‌ترین ثروت‌های طبیعی ایران هستند این جنگل‌های در شمال در حد متراکم و در دیگر نقاط به صورت پراکنده مشاهده می‌شوند.
 
این مقام مسئول در ادامه بر لزوم توسعه فرهنگ حفاظت از جنگل در جامعه تاکید کرد و اذعان داشت: منابع طبیعی در اقتصاد و توسعه نقش به سزایی دارد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *