25 درصد زنان به کشیدن قلیان عادت دارند/ ممنوعیت فروش سیگار در دکه های روزنامه فروشی
بررسی های مصرف دخانیات در کشور نشان می دهد که 25 درصد زنان به کشیدن قلیان عادت کرده اند و 3 درصد زنان کشور نیز سیگار مصرف می کنند.
وزیربهداشت مصرف سیگار و قلیان را در کشور مصیبت خواند و تاکید کرد: 90 درصد سرطان های ریه به دلیل مصرف سیگار است و بار هزینه های میلیاردی آن بر دوش تمام ایرانی ها است، ما اگر مصرف را رها کنیم تا چند سال آینده به بالاترین رتبه مصرف مواد دخانی در جهان می رسیم.
خسرو صادق نیت دبیر کشوری ستاد کنترل دخانیات و محمدرضا مسجدی دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با حضور دربرنامه تیتر امشب شبکه خبر در خصوص، کنترل و مبارزه با دخانیات از حرف تا عمل ، به بحث پرداختند.
3 درصد زنان سیگاری هستند
مسجدی دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران در این برنامه گفت: کمتر از 3 درصد خانمها به مصرف سیگار اعتیاد دارند در حالیکه 21 درصد آقایان سیگاری هستند و متوسط مصرف سیگار در کل جامعه 12 درصد است.
25 درصد زنان به کشیدن قلیان عادت دارند
مسجدی با اشاره به رشد سریع و بسیار بالای مصرف قلیان افزود: 25 درصد خانمها به مصرف قلیان عادت دارند که بسیار نگران کننده است.
وی افزود: 80 درصد توتون ها و تنباکوهای معسل و میوه ای، مواد غیر بهداشتی و غیر قابل استفاده است.
مسجدی تاکید کرد: سن 13 تا 15 سال سن خطر و ابتلا به کشیدن سیگار و قلیان است. این سن بسیار حساس است و درصورتی که آموزش های لازم در این سن داده شود، احتمال اعتیاد کاهش می یابد.
بوشهر رکوردار مصرف دود در کشور/ روزی 10 میلیارد تومان در کشور دود می شود
وی گفت: استان بوشهر، استان های شمالی و در استان تهران، میزان مصرف دخانیات از متوسط کشور بالاتر است. روزی 10 میلیارد تومان در کشور سیگار مصرف می شود، این در حالیست که 20 میلیارد تومان روزانه برای درمان مشکلات ناشی از دخانیات از جمله سرطان هزینه می شود.
دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران افزود: 65 هزار نفر سالانه در کشور به دلیل مصرف دخانیات از بین می روند و متاسفانه 10 درصد این افراد سیگاری نیستند.
دسترسی به سیگار و قلیان دلیل گرایش به دود
صادق نیت دبیر کشوری ستاد کنترل دخانیات گفت: رشد مصرف دخانیات در بین جوانان 13 تا 15 سال چند برابر شده است.
وی افزود: یکی از مهمترین دلایل اعتیاد به دخانیات ساده بودن دسترسی به سیگار و قلیان است.
صادق نیت افزود: یکی از معضلات در این زمینه ساماندهی عرضه دخانیات است. متاسفانه عرضه دخانیات بدون ضابطه در کشور انجام می شود و دکه های مطبوعاتی تبدیل به فروشگاههای عرضه انواع سیگار شده اند.
افزایش سرطان خون با مصرف تنباکو میوه ای
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه علیرغم باور عمومی مبنی بر بیضرر بودن تنباکوهای معطر، در بررسی تنباکوهای عرضه شده و معسل مشخص شد، این تنباکوها میتواند احتمال ابتلا به سرطان خون را در ٣ تا ٥ سال افزایش دهد.
وی تاکید کرد: از طرفی در برخی مراکز عرضه قلیان به ویژه مراکز غیرمجاز دیده شده در زمان سرو قلیان ترکیبات روانگردان به تنباکو اضافه میکنند.
رئیس اداره سلامت و محیط کار وزارت بهداشت تصریح کرد: در دکههای مطبوعاتی نیز فروش سیگار را داریم به صورت نخفروشی و انواع مارکهای فریبنده وجود دارد.
نگران مصرف قلیان توسط نوجوانان و جوانان هستیم
صادق نیت تصریح کرد: نگرانی مهم ما این است که مصرف قلیان در نوجوانان، جوانان و دختران افزایش یافته است و این نگرانی زمانی تشدید میشود که میبینیم قلیان در خانواده و در کنار کودکان مصرف میشود. از طرفی ٩٠ درصد افراد قلیانی و سیگاری در سنین زیر ١٨ سال با این مواد مواجهه داشتهاند.
صادق نیت در ادامه تاکید کرد: دکه های روزنامه فروشی به هیچ وجه حق فروش سیگار و مواد دخانی را ندارند. دکه های روزنامه فروشی حداکثر ظرف مدت دو تا سه ماه آینده ساماندهی خواهند شد. امیدواریم تا پایان سال دکه های روزنامه فروشی از چرخه فروش سیگار خارج شوند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه از سال گذشته مجوز جدیدی برای قهوه خانه و جایی برای عرضه قلیان نداشتیم. اما مشکل اصلی مکان هایی مثل رستوران یا کافی شاپ هستند که مجوز فعالیت اصلی را ندارند اما اقدام به عرضه قلیان می کنند.
وی افزود: ممنوعیت استفاده توتون از اسانس و طعم با ملزم کردن وزارت صنایع از اول مهر 95 انجام خواهد شد. همچنین در مطالعه 100 فیلم سینمایی میزان نمایش مصرف مواد دخانی 10 برابر افزایش یافته است.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *