صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هر آنچه دانش آموزان باید در مورد انتخاب رشته بدانند/ چگونه انتخاب رشته موفق کنیم

۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱:۲۵
کد خبر: ۱۸۱۹۲۰
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
انتخاب رشته اولین انتخاب افراد در دوران زندگی اجتماعی خودشان است که می تواند آینده فرد را رقم بزند. برای انتخاب رشته موفق باید نکات مهمی را در نظر گرفت.
 به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،لیلی لجمیری*:هر فرد در زندگی خود بارها دست به انتخاب می زند و در مسیر حیاتش گاهی بر سر دو راهی می ماند که نیاز به فکر کردن و مشاوره گرفتن برای انتخاب بهترین راه دارد، زیرا با تصمیم گیری درباره ی آن در حقیقت سرنوشت خودرا رقم می زند. در دوره ی متوسطه از آموزش رسمی کشور دانش آموزان یکبار این تجربه را کسب می کنند.

انتخاب رشته دوران متوسطه،یکی از انتخاب های مهم و اثرگذار در زندگی است.انتخابی که جهت بسیاری از اتفاقات و فعالیت های زندگی دانش آموزان را تعیین می کند. 

رشته ی تحصیلی به حدی حائز اهمیت است که نادرست بودن آن باعث افت علمی و حدر رفتن منابع اقتصادی و انسانی و بی انگیزگی در نسل فردای کشور می شود، این امر اگر به درستی اتفاق نیفتد شخص را دچار بی تفاوتی نسبت به مسائل اجتماعی و ایجاد اختلالات روانی در زندگی فردی و اجتماعی اش می کند.

انتخاب رشته تحصیلی باید بر اساس میزان بهره ی هوشی دانش آموز، نمرات تحصیلی او، تعیین نقاط ضعف و قوت در دروس هر رشته و علاقه و استعدادهایش در زمینه های مختلف رشته و مشاغل مربوط به آن صورت گیرد.

والدین در این مسیر می توانند اطلاعات لازم درباره ی آنچه هر رشته چه تاثیراتی بر زندگی اجتماعی و شغلی فرد دارد ، در اختیار فرزند خود قرار دهند اما از تعصب نسبت به رشته ی خاص و فشار وارد کردن به دانش آموز برای انتخاب رشته ی مورد نظر بپرهیزند زیرا دانش آموز در این راه باید کاملا"آزاد باشد و با توجه به علاقه و استعداد خود رشته تحصیلی را برگزیند.

انتخاب شاخه-رشته تحصیلی- دانش آموزان بر اساس ملاک هایی که در آیین نامه آموزش و پرورش مطرح شده است در پایان دوره اول متوسطه انجام می شود.

در شاخه نظری دانش آموزان به یکی از رشته های ادبیات، معارف و علوم پایه هدایت خواهند شد.

در شاخه کاردانش و فنی و حرفه ای مطابق با ضوابط مربوط دانش آموزان به یکی از زمینه، گروه و رشته هدایت خواهند شد.

ثبت نام در رشته معارف صرفا در مدارس خاص با مجوز وزارت آموزش و پرورش و مصاحبه و گزینش انجام می شود.

ثبت نام در رشته موسیقی صرفاً در مدارسی که تحت نظارت وزارتخانه ها و سازمان های متولی است و تحت نظارت آموزش و پرورش فعالیت می کنند انجام می گیرد، ورود به این مراکز از سال اول دوره دوم متوسطه امکان پذیر است.

هدایت تحصیلی دانش آموزان واحدهای آموزشی بزرگسالان، ایثارگران،، استثنایی، داوطلبان آزاد و دانش آموزان تطبیقی همانند دانش آموزان عادی است.

علوم پایه
 

مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب، کمتر از 42 نباشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می گردد.  
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 252 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.

رشته ادبیات و علوم انسانی

مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور در هر یک از درس های زبان و ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی در سه پایه دوره متوسطه اول بدون ضریب ،کمتر از 42 نباشد.

نمره درس زبان و ادبیات فارسی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 4 محاسبه می شود.
نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می شود. 
نمره درس عربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 محاسبه می شود.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 378 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.

شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش

مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریورهر یک از درس های ریاضی، کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب، کمتر از 36 نباشد.

نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 محاسبه می شود.

نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می شود.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.

تبصره : شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش
پس از تعیین شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش در پایان دوره اول متوسطه و ثبت نام اولیه در هنرستان مربوطه، هدایت دانش آموزان برای ورود به زمینه، گروه و رشته مورد نظر بر اساس بررسی های مشاوره ای و نظر فنی کمیته هدایت تحصیلی مستقر در هنرستان مربوطه صورت می گیرد.
*کارشناس ارشد تکنولوژی آموزشی و مشاور تحصیلی

ارزش هر درس در کنکور چقدر است

خانواده ها هنگام دریافت کارنامه چگونه با دانش آموز برخورد کنند





نظرات بینندگان
Zaree
|
|
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
من در پایه هفتم علوم شدم ۱۹ و ریاضی ۱۸ در پایه هشتم علوم ۱۸ ریاضی ۲۰ در پایه نهم علوم ۱۹ ریاضی ۱۶ میتونم برم تجربی
رقیه قاصدی
|
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
سلام من علاقه ی زیادی به رشته ی انسانی دارم و حفظیاتم هم خوبه فقط توی فارسی نمرم۱۷و نیم شد میتونم این رشته رو انتخاب کنم؟
سیدطاها
|
|
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۹
سلام من خیلی رشته ریاضی را دوست دارم امسال هم باید انتخاب رشته کنم ولی بهم گفتن آخرش هیچیه وشغل نداره والان سر دوراهی افتادم اگه امکان داره یک راهنمایی بدین ممنون...
علی
|
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۶
فنی حرفه ای رشته مکانیک در جزیره کیش دارد یا نه
محمدمهدی
|
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۷
فقط انسانی
مریم
|
|
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
شاخه فنی و حرفه ای در نظام جدید دارای ۱۰ گروه بازرگانی و امور اداری، بهداشت و سلامت، برق و رایانه، خدمات، تعمیر و نگهداری ماشین آلات، کشاورزی و غذا، هنر، مواد و فرآوری، معماری و ساختمان و مکانیک است که هر گروه شامل تعدادی رشته می باشد. افرادی که در انتخاب رشته، فنی و حرفه ای را انتخاب می کنند، واحدهای مختلف عملی و تئوری رشته خود را گذرانده و دیپلم فنی دریافت می کنند و می توانند در بسیاری از رشته ها وارد بازارکار شوند. این افراد نسبت به بسیاری از فارغ التحصیلان رشته ریاضی، تجربی و انسانی سریع تر می توانند وارد بازار کسب و کار شده و مهارت های خود را عملی به کار بگیرند.
ریحانه
|
|
۰۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
سلام من امسال رشته تجربی اولویت سومم هست. معدلم هم 19 است ولی میگن باید اولویت 1و2 را انتخاب کنیم و من دوست ندارم. چکار کنم؟ حاضرم ترک تحصیل کنم ولی به رشته ای که دوست ندارم نروم.
هدیه
|
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
من معدلم 19.50 شده در سال نهم رفتم برای نام نویسی دوره دوم دبیرستان اسم منو برای رشته تجربی ننوشتن گفتن باید ترازت 7500 باشه ترازمن 6500 بود گفتن باید بری هنرستان خواهش میکنم یک کاری بکنید رفتم شکایت نوشتم تازه اگه قبولم کنن من نمیخوام با این معدل برم هنرستان خواهش میکنم من واقعا عاشق رشته تجربی هستم خواهش میکنم یک کاری بکنید من درسام خوبه
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *