صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دسترسی آسان به مواد مخدر، مبارزه با اعتياد را سخت‌تر می كند

۱۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۷:۴۴
کد خبر: ۱۸۱۶۵۴
يك كارشناس علوم قضايی بر اين باور است كه سهولت دسترسی به مواد مخدر صنعتی و وجود برخی مكان های مختلف مانند قهوه خانه ها، خرابه ها ، پاركها و غيره امر مبارزه اجتماعی با اعتياد را سخت تر می كند.
به گزارش گروه جامعه ،یداله یكتا در مورد نحوه عرضه مواد مخدر و زمان دسترسی به آن گفت:هر چند تجهیزات و امكانات برای مبارزه با مواد مخدر فراهم باشد ، اما اگر این مواد به وفور و آسان در سطح جامعه عرضه شود، نمی توان در امر مقابله موفق بود.
 
وی با بیان اینكه تاسیس مراكز نگهداری ، درمان و كاهش آسیب و بازپروری یکی از گام های مهم در عرصه مبارزه با اعتیاد و کاستن از دامنه تبعات و آثار زیانبار آن است، اظهار كرد: اما با توجه به گسترش روز افزون اعتیاد، نمی تواند اقدام کافی و اساسی در این زمینه باشد.
 
یكتا ادامه داد: همه می‌دانند كه معتاد، خود قربانی فرایند تولید،‌ قاچاق وتوزیع مواد مخدر است و اعتیاد یک پدیده معلولی است، از این رو، حتی اگر موثرترین گام ها را در مبارزه با معلول یعنی درمان بیماران برداریم و از سوی دیگر نتوانیم در مبارزه با حلقه‌های علتی، عملکرد موثر داشته باشیم، راهی به جایی نخواهیم برد.
 
این كارشناس قضایی ، مبارزه با مواد مخدر را به رود گل آلودی تشبیه كرد كه اگر تصفیه نشود ، سلامت همه افراد را به خطر می اندازد و بیماری ایجاد می كند.
 
یكتا تصریح كرد: با توجه به اینكه درمان و بازپروری معتادان یکی از حلقه های چند گانه مبارزه با اعتیاد است اما در صورتی که بخواهیم، در این عرصه، توفیق یابیم، باید بحث پیشگیری و مبارزه با تولید و توزیع یعنی حلقه های مقدم بر اعتیاد را در دستور کار قرار دهیم.
 
وی با اشاره به اینكه در سطح جامعه مشاهده می شود ، نوجوانان و جوانان به بهانه مصرف قلیان در واقع طعم مواد مخدر را می چشند، گفت : دامنه مصرف مواد مخدر در هر نقطه ای از كشور گسترده شده و به آسانی قابل خریداری و استعمال است .
 
این كارشناس علوم قضایی، اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را در گرو آموزش و پیشگیری اولیه و سخت تر كردن مجازات های عاملان تولید و توزیع مواد مخدر دانست و افزود: وقتی كه چتر پیشگیری و آموزش درباره معضلات و اشكال مختلف مواد مخدر در هر برنامه ، همایش ، رسانه و غیره پهن باشد و دست اندركاران امر ، افرادی را كه در امر مواد مخدر مشغول هستند، مجازات شدید كنند، آن وقت گام های اولیه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر به تحقق می پیوندد.
 
یكتا در عین حال عوامل موثر در گرایش به مصرف مواد مخدر از جمله بیکاری و نداشتن اوقات فراغت سالم را مهم دانست و گفت: به دلیل برخوردار نبودن از شغل مناسب و رضایت بخش اکثر جوانان افسرده و بی انگیزه می شوند ، به همین دلیل با تصورغلط مصرف مواد مخدر را راهی برای رهایی از مشكلات می دانند.
 
وی تصریح كرد: در حالیكه این مسئله باید مورد توجه و تاكید قرار داده شود كه معتاد شدن جوانان نه تنها بر اقتصاد کشور؛ بلکه بر امنیت کشور نیز تاثیر خود را می گذارد.
 
یكتا خاطرنشان كرد: باید بخشی قابل توجهی از برنامه ها معطوف به مبارزه اجتماعی با مواد مخدر شود.
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *