غبارروبی مسجدی که نمازگزاران آن قشر دانشگاهی هستند
این روزها که مراسم غبارروبی به مناسبت دهه تکریم در مساجد برگزار میشود، این مراسم هم در یکی از مساجد تهران در حالی برگزار شد که این مسجد از لحاظ سیاسی و اجتماعی در حساسترین نقطه پایتخت قرار دارد.
همچنین به خاطر وجود خوابگاههای دانشجوی دختر و پسر از دانشگاه کشور مسجد النبی به عنوان ثقل سیاسی اجتماعی کوی دانشگاه محسوب شده است، در حالت عادی حدود 200 نفر از آقایان هنگام اقامه نماز جماعت حضور دارند، اما شبستان مسجد در قسمت مردانه گنجایشی تا حدود 600 نفر را دارد.
حجتالاسلام و المسلمین ابراهیم اکبری امام جماعت مسجد النبی(ص) که در آستانه 42 سالگی است، از سال 91 امام جماعت این مسجد را بر عهده گرفته است، وی حضور پرشور جوانان در این مسجد را بسیار مایه مسرت میداند و میگوید: جوانان در تمام برنامههای فرهنگی مسجد حضور دارند، همین طور که مشاهده میکنید، در غبارروبی مسجد شاهد این حضور معنوی جوانان دانشجو هستید.
وقتی از وی درباره اینکه چگونه توانسته است با جوانان دانشجوی که عمدتاً از سراسر کشور در این مسجد گردهم آمدهاند، ارتباط برقرار کند، میافزاید: با توجه به اینکه من بیشتر با دانشجویان در ارتباط هستم، در همه حوزهها مطالعه دارم. مباحث سیاسی را از سایتها و خبرگزاری به طور روزانه پیگیری و کتابهای کلامی و اعتقادی را همواره مطالعه میکنم.
مسجد النبی بر خلاف بسیاری از مساجد که نماز صبح در آن اقامه نمیشود، در ماه مبارک رمضان و محرمالحرام همراه با روزهای جمعه شاهد حضور نمازگزاران جوان برای اقامه نماز جماعت صبح است، البته حجتالاسلام اکبری این قول را داد که اگر مشکل دوری منزلش حل شود، هر روز صبح در این مسجد نماز صبح اقامه شود.
از ویژگی مراسم غبارروبی مسجد النبی نسبت به سایر مساجد تهران میتوان به حضور اعضای هیأت علمی دانشگاه، اعضای قوه قضاییه و دانشجویان ممتاز کشوری اشاره کرد، به گونهی که امسال ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت و درمان پزشکی هم در جمع نمازگزاران و در این مراسم معنوی حضور یافت.
حجتالاسلام اکبری در حاشیه برگزاری مراسم غبارروبی با بیان اینکه از اثرات شرکت در این مراسم میتوان به شناخت حقالناس اشاره کرد، بیان میدارد: پیام جامعی قرآن کریم درباره مساجد و نماز جماعت میدهد مسأله نظافت است، نظافت چه در بعد ساختمان مسجد، نظافت جمعی و چه فردی از مسأله غسل و وضو گرفته تا مسواک زدن و لباس نو پوشیدن، همه اینها تمرین برای رعایت حقوق اجتماعی دیگران است.
وی با تأکید بر اینکه شرط ساخت مسجد ایمان به خدا و اعتقاد به قیامت در قرآن کریم ذکر شده است، میگوید: عمران و آبادانی مسجد و روشن نگهداشتن چراغ مسجد هم منوط به این دو عامل؛ ایمان به خدا و اعتقاد به قیامت است.
مسجد النبی دارای هیأت امنای هفت نفره است که یکی از اعضای آن جوان است، دیگر عضو آن هم معمار مسجد است که از سال 62 در این مکان حضور دارد و موقعی که مسجد امام جماعت نداشت کارهای فرهنگی و اقامه نماز را انجام میداده است، البته امام جماعت مسجد ابراز امیدواری کرد که نقش جوانان در هیأت امنای مسجد بیشتر شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *