اجازه نمیدهيم استقلال قضات در دادگستری مخدوش شود
فرهاد افشارنیا رئیس کل دادگستری خوزستان در اولین همایش قضات و مدیران قضایی دادگستری خوزستان با اشاره آیه 8 سوره مائده، اظهار داشت: در قرآن به اجرا و قیام به عدالت تأكید شده است.
وی ادامهداد: قاضی نباید میلی باطنی و درونی به هیچكدام از اصحاب دعوا داشته باشد. فردی كه میخواهد در محضر دادگاه گواهی دهد نیز نباید جز به حق شهادت دهد.
این مقام قضایی با بیان اینكه هوا پرستی سرچشمه همه مظالم و گمراهیهاست، گفت: افراد پرنفوذ، گروههای سیاسی و جریانهای خاص نباید موجب تحریف حق و یا ممانعت از حق شوند. همانگونه در این آیه آمده است، خداوند به اعمال همه ما آگاه است.
وی تصریح كرد: همه ما بنا به وظیفه خطیری كه به عهده گرفتهایم، باید تلاش كنیم حق را بشناسیم، تمیز دهیم و آنرا احقاق كنیم.
افشارنیا گفت: دقت در رسیدگیها، شنیدن اظهارات طرفین دعوی، بررسی كامل ادله طرفین و استفاده و تجهیز فناوریهای نوین از نكاتی است كه باید مورد توجه قضات و مدیران قضایی قرار گیرد.
رئیس کل دادگستری خوزستان اظهار داشت: معاونت فناوری اطلاعات قوه قضاییه برنامههای متعددی را در دست تدوین دارد كه با بهرهگیری از آنها میتوان به سرقت و دقت در رسیدگیها افزود.
مقام عالی قضایی استان خوزستان اظهار داشت: حفظ سلامت دستگاه قضایی و وابستگان به این دستگاه همچون وكلا، كارشناسان و ضابطین قضایی، مورد توجه و تأكید رئیس قوه قضائیه بوده است.
افشارنیا گفت: هدف حفاظت تحقیق و تفحص در زندگی خصوصی قضات و كاركنان و مچگیری آنان نیست بلكه وظیفه دارد تا از نیروهای خود حراست و صیانت كند.
وی افزود: دستگاه قضایی میتواند در جهت امنیت پایدار و تأمین سلامت جامعه كمك كند تا همگان وظایف خود را به سرانجام برسانند.
رئیس کل دادگستری خوزستان ادامهداد: یكی دیگر از نكاتی كه باید مورد توجه قرار گیرد، شفافیت كار در دادگستریهاست كه با فراگیر شدن دادرسی الكترونیك و قرار گرفتن محتویات پرونده در سیستم، امكان دسترسی راحتتر اصحاب دعوی و وكلای آنان به اطلاعات پرونده آسانتر میشود.
وی با اشاره به آمار پروندههای سال گذشته دادگستری خوزستان، گفت: در سال گذشته 518 هزار و 554 فقره پرونده وارد محاكم قضایی استان شد و 493 هزار و 722 فقره آن مختومه گردید. این درحالی است كه شورای حل اختلاف نیز در این مدت به 153 هزار و 521 فقره پرونده رسیدگی كرد كه جای تقدیر دارد.
افشارنیا بیان داشت: سرقت، ضرب و جرح عمدی، تهید، ایراد صدمه بدنی ناشی از تصادفات رانندگی وتوهین پنج جرمی است كه بیشترین پروندهها را به خود اختصاص داده است.