صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فارن‌پالیسی: تهران دوست "طالبان" نیست

۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۸۰۵۱۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
نشریه آمریکایی فارن‌پالیسی نوشت: تصمیم ملااخترمحمد منصور برای ترک بلوچستان و رفتنش به ایران عجیب است زیرا تهران دوست طالبان نیست و برعکس این کشور رسماً متحد اتحاد شمال و دیگر بازیگران ضد طالبان می‌باشد.
به گزارش سرویس بین الملل بعد از کشته شدن «ملا اخترمحمد منصور» رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند وی که از 26 آوریل به ایران رفته بود، هنگام برگشت از ایران هدف پهپادهای آمریکایی قرار گرفت.
 
فارن پالیسی نوشت: تصمیم «ملا منصور» برای ترک بلوچستان جایی که شورای کویته در آن وجود دارد و رفتنش به ایران عجیب است؛ زیرا تهران دوست طالبان نیست و برعکس این کشور رسماً متحد اتحاد شمال و دیگر بازیگران ضد طالبان بوده است.
 
ایران در سال 2001 نقش مهمی در کنفرانس بُن ایفا کرد و در آغاز جنگ آمریکا در افغانستان نیز به واشنگتن نقشه‌های طالبان را لو داده بود؛این در حالی است که ارتش ایران پیشنهاد آموزش 20 هزار نیروی افغانستانی را داده است.
 
این نشریه آمریکایی هم‌چنین نوشته که تفاوت مذهبی دلیل خوبی برای فاصله‌گیری ایران شیعه از طالبان سنی است. ولی این 2 دستگی به گفته فارن‌پالیسی خیلی عمیق است.
 
این نشریه آمریکایی در ادامه گزارش مدعی شده که طالبان یک گروه سنی تروریستی در ایران به نام «جندالله» را حمایت می‌کند و هم‌چنین طالبان کنترل قاچاق مواد مخدر را به دست دارد که اعتیاد هروئین در ایران به یک مشکل جدی تبدیل شده است.
 
فارن‌پالیسی با اشاره به اینکه طالبان همچنین متهم به کشتن حدود 12 دیپلمات ایرانی در مزار شریف در سال 1998 است، نوشت: مقامات غربی یک توضیح ساده برای سفرهای ملا منصور به ایران دارند و آن این است که منصور برای مداوا به ایران رفته بود.
 
هرچند گفته می‌شود که هدف سفر ملا منصور به ایران برای مداوا بوده اما گفته می‌شود که در پشت این سفر بعضی مسایل دیگری هم نفهته است.
 
این گزارش می‌افزاید: علاوه بر بعضی تفاوت‌هایی که بین تهران و طالبان وجود دارد، اما هر 2 طرف به خاطر بعضی منافع باهم همکاری عملیاتی دارند. اما در واقع طالبان و ایران بیشتر یک روابط سمبولیک دارند تا دیدار چشم به چشم، خصوصا هر دو طرف از حضور ایالات متحده آمریکا در افغانستان نگران هستند.
 
«توماس جوسلین» یک کارشناس بین‌المللی امنیتی و ویراستار ارشد «لانگ‌وار ژورنال» می‌گوید که ارتباط طالبان با تهران به سال 2000 میلادی برمی‌گردد زمانی‌که «ملا عمر» بنیانگذار و رهبر پیشین طالبان به «خیرالله سید ولی خیرخواه» والی طالبان در هرات دستور داد تا روابط طالبان با ایران را تقویت کند.
 
این نشریه به نقل از جوسلین همچنین مدعی شده که براساس همین تلاش‌ها بود که در سال 2007 میلادی تا سال 2011 میلادی ایران به طالبان کمک‌های نظامی کرد.
 
فارن‌پالیسی در ادامه این گزارش آورده است: یکی از دلایلی که ایران با طالبان در افغانستان همکاری می‌کند نگرانی تهران از حضور آمریکا در افغانستان به ویژه در مرزهای این کشور است.
 
تهران نگران این بود که آمریکا از طریق پایگاهی که در افغانستان ایجاد کرده شاید سایت‌های اتمی‌اش را از خاک افغانستان هدف قرار دهد اما امروز وضعیت تغییر کرده است، نیروهای نظامی آمریکایی، افغانستان را ترک کرده و ایران و آمریکا به یک توافق تاریخی هسته‌ای دست یافتند.
 
فارن پالیسی در بخش دیگری از این گزارش ادعا می‌کند که کمک‌های مالی و تسلیحاتی ایران به طالبان طی سال‌های اخیر افزایش یافته است.
 
این نشریه آمریکایی یکی از دیگر از موارد همکاری ایران و حتی مسکو با طالبان در افغانستان را نگرانی‌ها از گسترش گروه تروریستی داعش درافغانستان ذکر می‌کند.
 
در ادامه این گزارش آمده است: علاوه براین هرچه افغانستان بی‌ثبات‌تر شود تاثیی مستقیمی بر اجرای پروژه‌های توسعه مشترک ایران و افغانستان دارد و حتی این بی‌ثباتی برای امنیت منطقه هم خوب نخواهد بود.
 
در جریان هفته گذشته «نارندرا مودی» نخست وزیر هند به تهران سفر کرد و سند سه‌جانبه بندر چابهار بین ایران،افغانستان و هند به امضا رسید.
 
نشریه آمریکایی فارن‌پالیسی در پایان گزارش خود نوشت: اما در حقیقت ایران بازی دوگانه‌ای را در این زمینه به راه انداخته است، تهران ازیک سو همکاری‌ خود را با کابل ادامه می‌دهد و از سوی دیگر طالبان را حمایت می‌کند.
 
ادعاها و حدس و گمان‌های این نشریه آمریکایی در حالی رسانه‌ای شده است که دستگاه دیپلماسی ایران بارها و بارها از تریبون‌های رسمی خود اعلام کرده است که هیچ گونه ارتباطی با طالبان ندارد و از دولت کابل رسما در پروسه صلح حمایت می‌کند.  
 
هفته گذشته نیز بعد از مرگ ملا اختر محمد منصور رهبر پیشین طالبان نیز سخنگوی وزارت خارجه ایران رسما ضمن استقبال از مرگ رهبر طالبان، بر شایعات حضور وی در ایران خط بطلان کشید.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *