صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بسیاری از هنرمندان فعالیت خود را از کانون‌ها و کلاس‌های مسجد شروع کردند

۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰:۰۳
کد خبر: ۱۸۰۳۹۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
بازیگر و مجری تلویزیون گفت: گرچه مسجد خانه خداست و در این مکان آدمی سر بر سجده معبود می‌گذارد اما نباید از کارکردهای فرهنگی و اجتماعی این مکان مردم‌نهاد غافل شد. به عنوان مثال بسیاری از هنرمندان متعهد فعالیت خود را از کانون‌ها و کلاس‌های مسجد شروع کردند.
امیر جوشقانی بازیگر و مجری رادیو و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: مسجد مکان مقدسی نه صرفاً محلی برای عبادت، بلکه پایگاهی اجتماعی است.

وی افزود: مسجد شاید در ابتدا کارکرد عبادی داشت اما رفته‌رفته با شکل‌گیری جامعه اسلامی و بنا بر حساسیت‌های به وجود آمده به کانون اجتماع تبدیل شد.

جوشقانی ادامه داد: گرچه مسجد خانه خداست و در این مکان آدمی سر بر سجده معبود می‌گذارد اما نباید از کارکردهای فرهنگی و اجتماعی این مکان مردم‌نهاد غافل شد. به عنوان مثال بسیاری از هنرمندان متعهد فعالیت خود را از کانون‌ها و کلاس‌های مسجد شروع کردند و یا در زمان جنگ تحمیلی مسجد محلی بود برای بسیج مردم. بسیج نه تنها در زمینه دفاعی و نظامی بلکه در حوزه خدمت‌رسانی به خانواده‌های بی‌بضاعت. به عبارت دیگر مسجد قلب تپنده فرهنگ جامعه است.

این بازیگر اظهار داشت: در گذشته با جامعه‌شناسی محلی و پس از آن شناسایی و نیازسنجی خانواده‌های کم‌درآمد، مساجد برای کمک و امدادرسانی به عرصه می‌آمدند و به همین دلیل به خانه امن اجتماع تبدیل شده بود و هر روز پایگاه خود را در جامعه محکمتر از پیش می‌کرد.

وی با اشاره به کمرنگ‌شدن نقش مسجد در جامعه امروزی، ادامه داد: این اتفاق منحصر به مسجد نیست بلکه در تمامی زمینه‌ها دگرگونی ایجاد شده است. ظاهر اعتقادات و باورها تغییر کرده وگرنه کم نشده است. شاهد این ادعا حضور پرشور جوانان در مراسم محرم است.

جوشقانی اضافه کرد: جوان امروز دل‌مشغولی‌های دیگری دارد که سبب می‌شود زمان خود را به گونه‌ای دیگر سپری کند و کمتر بتواند در مسجد حضور فعال داشته باشد. توسعه اینترنت و فضای مجازی نیز در این زمینه اثرگذار بوده است. 

وی خاطرنشان کرد: مسجد برای اینکه دوباره بتواند به جایگاه سابق خود بازگردد باید به مقتضیات زمان توجه کند و خود را با آنها وفق دهد. مسجد در گام ابتدا نیازسنجی کند و سپس بر اساس آن برنامه‌ریزی دقیق را طراحی و اجرا کند. به هر حال مسجد نباید از مواضع خود عقب‌نشینی کند و با برگزاری جلسات بحث آزاد و تریبون آزاد جوان را به سمت خود جذب کند. 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *