صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نباید انتظار داشت مسجد مانند صدر اسلام عمل کند

۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۵:۰۱
کد خبر: ۱۸۰۳۸۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
اژدری با اشاره به اینکه اغلب تصمیمات در صدر اسلام در مساجد گرفته می شد، از گسترش جوامع به عنوان عاملی در تغییر کاربری مساجد در عصر حاضر نسبت به صدر اسلام، سخن گفت.
فرزاد اژدری کارگردان فیلم سینمایی «سلام بر فرشتگان» در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: در صدر اسلام تمام اتفاقات مهم، تصمیم‌گیری‌ها و رأی‌گیری‌ها در مسجد این مکان مقدس انجام می‌شد.

وی افزود: در دوره جدید باتوجه به گسترش جوامع نمی‌توان انتظار داشت مسجد مانند صدر اسلام عمل کند اما باید در دور جدید کاربری مسجد باتوجه به مقتضیات زمان تا حدودی تغییر کند تا همچنان بتواند به عنوان پایگاه اجتماعی نقش خود را ایفا کند. در دوران دفاع مقدس، این مکان مقدس پایگاه پشتیبانی و حمایت از جبهه‌ها و همچنین رسیدگی به امور مردمی بود.

اژدری با اشاره به لزوم حضور هنر در مسجد، ادامه داد: پیش‌تر مساجد مکانی برای ارائه هنر بود و همین موضوع یکی از دلایل حضور جوانان و نوجوانان در مسجد و رونق آن بود. برگزاری کلاس‌های متعدد فرهنگی و هنری و همچنین اجرای تئاتر و نمایش فیلم و نقد آن ازجمله برنامه‌های جانبی مسجد در کنار امور عبادی بود.

نویسنده و کارگردان «سلام بر فرشتگان» اضافه کرد: در دوران پیش حتی در دوره انقلاب هنر و مسجد نه تنها از هم جدا نبودند بلکه ارتباط تنگاتنگی نیز داشتند. از سوی دیگر مردم به مسجدی و غیرمسجدی تقسیم نمی‌شدند و هرگز مسجدی‌بودن مزیت و امتیاز ویژه‌ای و متمایزکننده‌ای برای مردم محسوب نمی‌شد. فضای حاکم بگونه‌ای بود که مسجد پناهگاه مسلمان محسوب می‌شد. 

وی مسجد را قطب جامعه نامید و بیان کرد: تا کنون آثار بسیاری با محوریت مسجد ساخته شده است که هر یک در جای خود ارزشمند است اما برای ترویج این مکان مقدس و نهادینه‌شدن جایگاه آن در اجتماع نیاز به فعالیت بیشتر است. در این حوزه می‌توان از امکانات و کمک‌های نهادهای متولی مانند شهرداری‌ها نیز بهره برد.

اژدری تداوم را شرط موفقیت برنامه‌های تبلیغی عنوان کرد و یادآور شد: فعالیت‌های مقطعی نمی‌توانند اثرگذاری پایدار داشته باشند. برای رسیدن به نقطه مطلوب باید فعالیت‌ها به صورت مداوم در قالبی نظام‌مند صورت گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هیچ تبلیغی بیشتر از آثار نمایشی نمی‌تواند زمینه را برای رونق مساجد فراهم کند.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *