صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دویچه‌وله: نگرانی عفو بین‌‌الملل از افزایش ۲ برابری آوارگان در "افغانستان"

۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱:۰۱
کد خبر: ۱۸۰۲۴۹
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
سازمان عفو بین‌الملل درباره آوارگان داخلی افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که تعداد بی‌خانمان‌های افغانستان 2 برابر شده است.
به گزارش سرویس بین الملل سازمان عفو بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده که به دلیل افزایش ناامنی‌ها و بیکاری شمار آوارگان در افغانستان بیش از حد افزایش یافته است.
 
دویچه‌وله نوشت: عفو بین‌الملل در گزارش خود آورده که در سال 2013 میلادی تعداد آوارگان در افغانستان به 500 تن می‌رسید اما اکنون این رقم به بیش از  1.2 میلیون تن افزایش یافته است.
 
این گزارش هشدار داده که این آوارگان داخلی با مشکلات گوناگونی مواجه هستند.
 
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید، شمار آوارگان در افغانستان در 3 سال اخیر 2 برابر افزایش یافته و به گفته این سازمان، جنگ مردم را واداشته تا مناطق سکونت خود را ترک کنند.
 
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید، شمار آوارگان در 3 سال گذشته در افغانستان به یک 1 میلیون و 200 هزار تن رسیده که در مقایسه با 3 سال قبل آن، 2 برابر افزایش را نشان می‌دهد.
 
در این گزارش آمده است: آوارگان داخلی در افغانستان سرپناه مناسب نداشته، با کمبود مواد غذایی و آب آشامیدنی روبرو بوده، به خدمات بهداشتی ابتدایی دسترسی نداشته و کودکانشان از آموزش محروم هستند.
 
این گزارش بر اساس مصاحبه با 100 خانواده مهاجر داخلی در کمپ‌های آوارگان در کابل، هرات و مزارشریف، تهیه شده است.
 
شدت جنگ و درگیری‌ها در چند سال اخیر بین نیروهای امنیتی افغان و مخالفین مسلح حکومت، خانواد‌ها را مجبور کرده تا منازلشان را ترک کنند و به مناطق مصون پناه ببرند.
 
تنها در چند ماه اول سال 2016 میلادی بیش از 100 هزار نفر مجبور به ترک خانه و منازلشان شده‌اند که می‌توان گفت هر روز در افغانستان هزار نفر مجبور می‌شوند تا خانه‌های خود را رها کنند.
 
گزارش سازمان عفو بین‌المللی همچنان وضعیت کمپ‌های داخل افغانستان را نامناسب خوانده گفته است که با افزایش شمار تعداد بی‌خانمان‌ها، وضعیت در کمپ‌ها نیز به طور روز افزون خراب و خراب‌تر می‌شود.
 
«اولوف بلومکویست» محقق سازمان عفو بین‌الملل گفت:  واقعاً این مردم با یک وضعیت دردناک مجبور به ترک خانه‌هایشان شده و بر آنها شرایطی تحمیل شده که خیلی دردناک است.
 
وی افزود: زیرا در آنجا هیچ کسی نیست تا از آنها حفاظت کند، حقوق بشری آنها را حفظ و یا برای آنها کمک‌های را فراهم سازد که به آن نیاز دارند.
 
در گزارش عفو بین‌الملل آمده است: وعده‌های حکومت مبنی بر اتخاذ یک استراتژی جدید برای مقابله با این مشکل نیز به مشکلات بی‌خانمان‌ها افزوده است.
 
بلومکویست گفت: وزارت امور مهاجران برای رفع مشکلات مهاجران داخلی به منابع، ظرفیت‌ها و متخصصانی نیاز دارد که این استراتژی را عملی کند.
 
به گفته وی اتهام فساد اداری در وزارت امور مهاجران افغانستان، جامعه جهانی را در هراس انداخته تا چنین منابعی را برای این اداره فراهم کند.
 
پیش از این دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان گفته بود که سال 2015 میلادی خطرناک‌ترین سال برای غیرنظامیان بوده است.
 
گزارش دفتر سازمان ملل در افغانستان نشان میداد که دراین سال بیش از 11 هزار غیرنظامی افغانستانی کشته و مجروح شده بودند.
 
براساس این گزارش تعداد کشته شدگان در سال 2015 میلادی به 3 هزار و 440 تن رسیده و تعداد زخمی‌ها 7 هزار و و 457 نفر بوده است.
 
در گزارش سازمان ملل متحد آمده بود که افزایش خشونت‌ها و حملات گروهی و انتحاری طالبان و هم‌چنین مین‌های کنار جاده‌ای علت اصلی افزایش تلفات غیرنظامیان در افغانستان بوده است.
 
سازمان عفو بین الملل نیز گفته است که بدتر شدن وضعیت امنیتی، خروج نیروهای خارجی از افغانستان سبب آواره شدن این شهروندان افغانستان شده است.
 
در گزارش عفو بین‌الملل آمده است: در همین حال بعضی از کارشناسان تاکید دارند که اقدامات فوری، تامین امنیت و فراهم کردن زمینه رفاه در مناطق اصلی آوارگان داخلی می‌تواند باعث جلوگیری از آوارگان این افراد از مناطقشان شود.
 
گفته می‌شود که افغانستان تنها کشوری در جهان است که بیشترین شهروندانش در بیرون از مرزهای این کشور پناهنده شده و براساس آخرین ارقام 2.6 میلیون افغانستانی هم اکنون در بیرون از مرزهای این کشور زندگی می‌کنند.
 
براساس ارزیابی اتحادیه اروپا در سال 2015 میلادی 178 هزار افغانستانی در کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده‌اند.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *