تجارت ایران و آمریکا با طعم سس/جولان کالاهای آمریکایی زیر سایه نبود نظارت
در حالیکه واردات کالاهای مصرفی از آمریکا ممنوع شده است در بازار می توان به راحتی بسیاری از تولیدات آمریکا را تهیه کرد.
به گزارش ، اگر چه واردات کالاهای مصرفی چند ماهی است که بنا به دستور وزیر صنعت ممنوع شده است اما گشتی در بازار نشان می دهد که پای بسیاری از کالاهای آمریکایی به بازار ایران باز شده است.
آذرماه سال گذشته بود که بر اساس بخشنامه جدید سازمان توسعه تجارت، واردات ۸۰ کالا از گروه کالایی ۹ و ۱۴۷ کالا از گروه کالایی ۱۰ از آمریکا ممنوع شد. که در میان کالاهای ممنوعه وارداتی از آمریکا کالاهایی مانند انواع آدامس، سیگار برگ، نان، پرده، خمیر و نخ دندان، آب معدنی، آب گازدار، پشت دری، پاکت، کاغذ توالت، مجسمه، رومیزی، دستمال سفره، لباس و متعلقات آن، پوشه و دفترچه مشق، انواع قوه(باطری)، سینمای خانگی، درب باز کن، نوار کاست تصویری، انواع CDو DVD ،انواع لامپ، مبل، میز بیلیارد، صنایع دستی، کارت های بازی و بامبو اشاره کرد.
البته در یک ماه اخیر نیز به نوعی واردات خودروهای شورولت به کشور ممنوع شد. اما با وجود ممنوعیت انواع کالاهای مصرفی از آمریکا هنوز بسیاری از این کالاها در بازار جولان می دهند.
بر اساس این گزارش یکی از کالاهای آمریکایی که به بازار ایران راه یافته سس هاینز است که از طریق هلند مجوز واردات گرفته است. کمپانی اچ. جی. هاینز (H. J. Heinz Company) یا همان هاینز (Heinz) یک شرکت تولید فرآوردههای غذایی آمریکایی است که دفتر مرکزی آن در پیتسبورگ (Pittsburgh) ایالت پنسیلوانیا (Pennsylvania) قرار دارد. این شرکت توسط هنری هاینز (Henry Heinz) در سال 1888 تأسیس شد. محصولات این شرکت در بیش از 200 کشور عرضه میشود.
هاینز در حال حاضر رتبه نخست تولید سس کچاپ را در آمریکا با سهم بازار بیش از 50 درصد در اختیار خود دارد. از سال 1896 این شرکت از شعار «57 گونه» روی بستهبندیهای خود استفاده میکند. این عدد 57 برگرفته از این است که این شرکت در آن زمان به تولید 57 محصول میپرداخت، اما در حال حاضر شرکت بیش از 60 محصول تولید میکند.
گزارش میدانی خبرنگار میزان حاکی از آن است که در کنار فروش این سس در فروشگاه های کشور در فروشگاه های اینترنتی نیز این محصول را می توان خریداری کرد. به نوعی که سس هاینز یک کیلویی ساخت آمریکا به قیمت 14 تا 16 هزار تومان به فروش می رسد.
بر اساس این گزارش این طور که به نظر میرسد بر عرضه و واردات کالا هنوز نظارت دقیقی وجود ندارد و برخی افراد با استفاده از این بازار آشفته اقدام به واردات کالا جهت سود و منفعت بیشتر می کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *