صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تمام اقوام ایرانی برابر و برادرند/دریاچه ارومیه به دست مردم آذربایجان احیا شد

۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۶:۱۰
کد خبر: ۱۷۹۸۵۲
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی باید پایانه روابط اقتصادی با همسایگان و مرزهایش نماد رونق اقتصادی باشد، اظهارداشت: مساله نخست کشور رونق اقتصادی و اشتغال جوانان است و برای رسیدن به اهداف ملی باید مسایل حاشیه ای را کنار گذاشت.
به گزارش گروه سیاسی ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در اجتماع بزرگ و صمیمی مردم استان آذربایجان غربی در ورزشگاه تختی ارومیه گفت: امنیت و ثبات ایران زیرپرچم اسلام، ولایت فقیه و زحمات نیروهای مسلح و با اتحاد و توسعه حاصل آمده است.

روحانی تمام اقوام ایرانی را برابر و برادر و شاخه های تنومند ایران اسلامی دانست و گفت: مبادا کسی به فکر تفرقه افکنی و شکاف باشد؛ همه ما برای ایران اسلامی فداکاری خواهیم کرد.
 
رئیس جمهوری در ادامه ، آذربایجان غربی را دیار مرزبانان غیور سرزمین ایران و ارومیه را نگین آذربایجان خواند و افزود: همواره شاهد افتخارآفرینی‌های مردم دلاور این سرزمین در خطه‌های مرزی بویژه آذربایجان غربی هستیم.

رئیس‌ جمهوری ادامه داد: مردم آذربایجان غربی پیوسته و به خوبی حراست از مرزهای ایران با سه کشور همسایه را بر عهده داشتند و چه در دوران دفاع مقدس و چه امروز که منطقه را ناامنی فرا گرفته است، همواره با اقتدار حافظ و پاسدار مرزهای ایران بوده و هستند.

روحانی با اشاره به برگزاری دو انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و انتخابات مجلس خبرگان رهبری، گفت: حضور شکوهمند مردم در این دو انتخابات در سراسر کشور بویژه در استان آذربایجان غربی، نشانه اعتماد مردم به مجریان و وجود رقابت سالم در انتخابات است چرا که اگر اعتماد و رقابت سالم وجود نداشته باشد. بی‌تردید، انتخابات شکوهمند نخواهد بود.
 
رئیس‌ جمهوری با اشاره به حضور 66 درصدی مردم آذربایجان غربی در پای صندوق آراء، خاطرنشان کرد:ملت ایران با حضور خود در این انتخابات شکوهمند، اعلام کردند که در این سرزمین خواهان بهبود معیشت و همصدایی و وحدت مسئولین برای توسعه و رونق اقتصادی و به دنبال فرهنگ و هویت اسلامی و ملی هستند.مردم در این انتخابات به خشونت و افراطی‌گری نه گفتند و اعلام کردند که ما خواهان رشد و ترقی هستیم، نه شعارهای بی‌محابایی که رابطه ایران را با کشورهای جهان  با شکاف مواجه کند.
 
رئیس‌ جمهوری افزود: هنر نیست به گونه‌ای عمل کنیم که دشمنان و رقبا  را علیه خود متحد کرده و شرایطی را بوجود آوریم که حتی کشورهایی که سال‌ها دوست و در کنار ما بودند، در سازمان ملل متحد در کنار آمریکا به عنوان دشمن ملت ایران قرار گرفته و علیه ما رأی به تحریم بدهند.

روحانی تصریح کرد: دنیای سیاست، عرصه امتیاز دادن نیست، بلکه عرصه امتیازگرفتن و ایجاد شرایط مناسب برای کار اشتغال و حرکت مردم به سمت تعالی است.
 
رئیس‌ جمهوری با طرح این سوال که چرا ملت ایران باید از حقوق مسلم خود محروم مانده و جوانان تحصیلکرده و دانشگاهی در استانی مانند آذربایجان غربی با این همه عظمت، شکوه و همسایگی با سه کشور بزرگ ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان نگران کار و اشتغال باشند، گفت: در دورانی که وفور درآمد نفتی در کشور برقرار بود و نفت بشکه‌ای 147 دلار فروخته می‌شد، سالانه بیش از 80 میلیارد دلار صرف واردات کالا به کشور شد.
 
روحانی با اشاره به ضرورت ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در کشور، گفت: ملت ایران در این مقطع خواستند که راه برای صادرات کالاهای ایرانی به سمت کشورهای جهان گشوده شود و اولین قدم دولت در این راستا این بود که دروازه‌هایی را که دشمن به روی ملت ایران بسته بود و راه صادرات ورونق اقتصادی را با تحریم سد کرده بود،  بگشاید و تحریم‌ها را لغو  کند.

رئیس‌ جمهوری با اشاره به اینکه امروز در شرایطی قرار داریم که شرکت‌های مختلف از کشورهای جهان به دنبال حضور و سرمایه‌گذاری در ایران هستند، افزود: در ماه‌های اولیه برداشته شدن تحریم، شاهد اولین قدم‌های سرمایه‌گذاری در ایران هستیم و در همین قدم‌های اولیه کشورهایی که سهم ایران را از نفت و میعانات گازی گرفته بودند، به سمت حرکت به شرایط قبل تحریم هستند.
 
روحانی با اشاره به اینکه با همت دولت و مردم امسال رشد اقتصادی مناسبی را در کشور شاهد خواهیم بود، گفت: اگر به دنبال اشتغال جوانان به عنوان مساله اول کشور و مهم‌ترین هدف دولت و ملت هستیم، باید همه در کنار هم دست به دست هم بدهیم تا اهداف ملی را به ثمر بنشانیم.

رئیس‌ جمهوری با اشاره به اینکه نباید به دنبال مسایل حاشیه‌ای بوده و برای مسایل نه چندان مهم روبروی هم قرار بگیریم، تأکید کرد: برای رسیدن به اهداف ملی باید مسایل حاشیه ای را کنار گذاشت. اگر می‌خواهیم جوانان ما در مسیر اشتغال و کشور در مسیر رونق و تحول قرار بگیرد، باید تنش‌زدایی داخلی داشته باشیم و منسجم در کنار یکدیگر برای توسعه و رونق کشور تلاش کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه همه اقوام ایرانی باید برادرانه در کنار هم قرار داشته باشند، افزود: دولت یازدهم اجازه نمی‌دهد در یک کشور اسلامی تفاوتی میان اقوام گذاشته شود، چرا که همه ما شاخه‌های یک درخت تنومند به نام ایران اسلامی هستیم.

رئیس‌ جمهوری خاطر نشان کرد: امروز در یک نقطه عطف تاریخی قرار داریم و توانسته‌ایم از توطئه‌هایی که صهیونیسم و استکبار علیه ملت ایران طراحی کرده بود و با بی‌تدبیری، کشور در چاه تحریم افتاده بود، عبور کنیم.

روحانی اظهار داشت: امروز در حالی که منطقه را ناامنی، افراطی‌گری و قوم‌گرایی فرا گرفته، در ایران امنیت و ثبات به بهترین شکل برقرار است.

رییس‌ جمهوری ایران را سرزمین اتحاد و برادری میان همه اقوام برشمرد و گفت:‌ منطقه آذربایجان بویژه آذربایجان غربی همواره سمبل زندگی مسالمت‌آمیز میان شیعه و سنی و اقوام مختلف بوده است.

روحانی افزود: استان آذربایجان غربی با 967 کیلومتر مرز مشترک با همسایگان ایران باید به عنوان پایانه اصلی صادرات محصولات کشور به کشورهای منطقه باشد و در این راستا دولت یازدهم متعهد است که در همه مرزهای آذربایجان غربی رونق اقتصادی ایجاد کند.

رئیس‌ جمهوری با اشاره به اینکه برای توسعه صادرات استان آذربایجان غربی، صندوق توسعه ملی 100 میلیارد تومان در نظر گرفته است، گفت: استان آذربایجان غربی با وجود یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت، استعداد فراوانی برای صادرات انواع محصولات کشاورزی به کشورهای منطقه دارد.

روحانی افزود: 6 میلیون و 300 هزار تن محصولات باغی استان آذربایجان غربی، استعدادی بزرگ برای احیاء کشاورزی و صنعت در این استان خواهد بود که دولت برای توسعه کشاورزی و اجرای برنامه مهار آب و فعالیت‌های پای سد، برای سال 95 و 96، 580 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است.

رئیس‌ جمهوری با اشاره به اینکه طرح‌هایی که برای توسعه کشاورزی استان آذربایجان غربی اجرا می‌شود، 12 هزار اشتغال مستقیم و هزاران شغل غیرمستقیم را ایجاد کرده و انواع محصولات استان را 200 هزار تن افزایش می دهد، افزود: تا پایان سال جاری 15 هزار هکتار از اراضی استان به سیستم‌های آبیاری مدرن، تجهیز خواهد شد.

روحانی با اشاره به سفر خود به استان آذربایجان غربی پیش از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و وعده‌ای که در آن سفر به مردم این استان مبنی بر احیاء‌دریاچه ارومیه داده بود، گفت: ما به وعده‌ای که به مردم ارومیه داده بودیم، عمل کردیم و اولین مصوبه دولت یازدهم در خصوص احیاء دریاچه ارومیه بود.

رئیس‌ جمهوری دریاچه ارومیه را نگین آذربایجان غربی توصیف کرد و افزود: اگر شرایط و برنامه‌های سال‌های گذشته در رابطه با دریاچه ارومیه ادامه پیدا می‌کرد و برنامه‌های مدون دولت تدبیر و امید در زمینه احیاء دریاچه ارومیه اجرا نمی‌شد، امروز باید سطح آب این دریاچه 120 سانتیمتر دیگر، کاهش می‌یافت که در آن صورت ، شرایطی بحرانی برای دریاچه ارومیه و محیط زیست استان آذربایجان غربی پدید می آمد.  اما امروز به همت مسئولان و مردم، سطح آب دریاچه ارومیه افزایش یافته و دولت قدم به قدم، احیاء آن را دنبال می‌کند.

روحانی با اشاره به اینکه 17 دستگاه اجرایی کشور، مسئول احیاء‌ دریاچه ارومیه هستند، گفت: دستگاه‌های اجرایی، کشاورزان، مردم استان و دانشگاهیان، تلاش و کمک فراوانی کردند تا امروز به این باور برسیم که دریاچه ارومیه احیاء و آباد خواهد شد.

رئیس‌ جمهوری با اشاره به اینکه بزرگترین طرح صنعتی پتروشیمی و ده‌ها طرح  عمرانی، کشاورزی و صنعتی در جریان سفر کاروان تدبیر و امید به استان آذربایجان غربی افتتاح و عملیات اجرایی چندین طرح و پروژه آغاز خواهد شد، خطاب به مسئولان استان آذربایجان غربی، گفت: نباید این استان را به عنوان استانی امنیتی تلقی و تصور کنیم که باید برای این استان اقدامات و برنامه‌ریزی‌های امنیتی داشته باشیم، چرا که امنیت این استان و همه استان‌های کشور، تنها در سایه توسعه، ایجاد خواهد شد.

روحانی خاطرنشان کرد: اگر امروز در کشور، امنیت وجود دارد، بخاطر وحدت و تلاش شبانه‌روزی  نیروهای نظامی و انتظامی و بخاطر قرار گرفتن زیر پرچم اسلام، ولایت فقیه و رهبری است.

رئیس‌ جمهوری وحدت و انسجام ملت ایران را بخاطر فرهنگ بزرگ این ملت دانست و گفت: تمام ادیان و اقوام در ایران زیر یک پرچم قرار دارند و باید همه متحد و منسجم در مسیر رشد و توسعه کشور تلاش کنند.

روحانی خاطر نشان کرد: نباید کسی به دنبال تفرقه، اختلاف و شکاف بین مذاهب و اقوام در کشور باشد، چرا که همه ما ایرانی مسلمان و فداکار برای ایران اسلامی خود هستیم و خواهیم بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *