صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستاورد «امید» در بهارستان /تقریبا هیچ

۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲:۰۱
کد خبر: ۱۷۹۶۷۶
در حالیکه اصلاح‌طلبان مدعی پیروزی قاطع در انتخابات بودند و بشدت از ریاست عارف حمایت می‌کردند، نامزد مورد حمایت آنان با اختلاف فاحشی کرسی ریاست مجلس دهم را به علی لاریجانی واگذار کرد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، روز گذشته(یکشنبه)نشست علنی مجلس شورای اسلامی با دستور کار انتخاب هیئت رئیسه موقت مجلس دهم آغاز شد.

 لاریجانی با اختلاف 70 رای رئیس شد

در این بین «علی لاریجانی» منتخب مردم قم و «محمدرضا عارف» منتخب مردم تهران برای کرسی ریاست به رقابت پرداختند که در نهایت «علی لاریجانی» (گزینه فراکسیون ولایت) با کسب 173 رأی، در مقابل 103 رای عارف، حائز اکثریت آرای وکلای ملت و رئیس موقت مجلس دهم شورای اسلامی شد.

در ادامه جلسه، منتخبانی که کاندیدای نواب رئیسی موقت مجلس دهم بودند، اسامی خود را به هیئت رئیسه سنی مجلس اعلام کردند.

 بر این اساس، حمیدرضا حاجی‌بابایی، علی مطهری، مسعود پزشکیان و محمد دهقان کاندیدای تصدی نواب رئیس موقت مجلس دهم شدند.



پس از رأی‌گیری، از مجموع 279 آرای مأخوذه، مسعود پزشکیان (گزینه فراکسیون امید)با 154 رأی و محمد دهقان(گزینه فراکسیون ولایت) با 136 رأی به ترتیب به عنوان نواب اول و دوم هیئت رئیسه موقت مجلس دهم انتخاب شدند.

همچنین علی مطهری 132 رأی و حمیدرضا حاجی‌بابایی 122 رأی به خود اختصاص دادند.

مجلس دهم پس از انتخاب نواب هیئت رئیسه موقت‌، وارد انتخاب دبیران و کارپردازان (ناظران) هیئت رئیسه موقت مجلس دهم شد.

از میان 12 منتخب که برای تصدی دبیری هیئت رئیسه موقت مجلس دهم کاندیدا شده بودند، غلامرضا کاتب (گزینه فراکسیون ولایت)با 161 رأی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی (گزینه فراکسیون ولایت) با 146 رأی، اکبر رنجبرزاده (گزینه فراکسیون ولایت)با 138 رأی، عبدالکریم حسین‌زاده (گزینه فراکسیون امید) با 137 رأی، سیدناصر موسوی‌لارگانی (گزینه فراکسیون ولایت)با 131 رأی و احمد امیرآبادی‌فراهانی (گزینه فراکسیون ولایت)با 130 رأی از مجموع 279 آرای مأخوذه به عنوان دبیران هیئت رئیسه موقت مجلس دهم انتخاب شدند.

محمدعلی وکیلی با 118 رای، سهیلا جلودارزاده با 117 رای، رمضانعلی سبحانی فرد با 116 رای، عباس پاپی‌زاده با 111 رای، سیدفرید موسوی با 100 رای و حسین امیری خامکانی با 92 رای نتوانستند اکثریت آرا را به خود اختصاص دهند.

به گزارش فارس، نمایندگان پس از انتخاب رئیس، نواب رئیس و دبیران هیئت رئیسه موقت، وارد انتخاب ناظران (کارپردازان) هیئت رئیسه موقت مجلس دهم شدند که بر این اساس بهروز نعمتی، مجید ناصری‌نژاد، محمد آشوری‌تازیانی، محمدقسیم عثمانی، پروانه مافی و عبدالرضا هاشم‌زائی برای تصدی پست ناظری (کارپردازی) هیئت رئیسه مجلس دهم داوطلب شدند.

پس از رأی‌گیری در صحن مجلس، بهروز نعمتی (گزینه فراکسیون ولایت) با 175 رأی،‌ آشوری‌تازیانی (گزینه فراکسیون ولایت) با 168 رأی و محمدقسیم عثمانی (گزینه فراکسیون امید)با 138 رأی از مجموع 276 آرای مأخوذه به عنوان ناظران (کارپردازان) هیئت رئیسه موقت مجلس دهم برگزیده شدند.

همچنین مجید ناصری‌نژاد 119 رأی، پروانه مافی 105 رأی و عبدالرضا هاشم‌زائی 76 رأی به خود اختصاص دادند.
 توهم پیروزی اصلاحات
 و مرگ تدریجی یک رویا

پس از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در اسفندماه سال گذشته و اعلام نتایج، جریان مدعی اصلاحات و حامیان دولت با تیترهای ریز و درشت خود در رسانه‌های متبوعشان تحت عناوینی چون «تغییر اصلاح طلبانه پارلمان»، «پیروزی امید»، «تکمیل حماسه بهاری با امید»، «امید مردم در بهارستان»،«تکرار پیروزی» و... اینگونه وانمود کردند که پیروزی عظیمی رخ داده است و اصلاح طلبان اکثریت مجلس را در اختیار گرفتند.

به اعتقاد کارشناسان، یکی از دلایل اصلی این بلوف انتخاباتی- که مسبوق به سابقه نیز می‌باشد- سرپوش گذاشتن بر ناکامی‌های اقتصادی دولت تدبیر و امید است. در حقیقت آنان که پیش از انتخابات با حاشیه‌سازی قصد فرار از ناکامی‌های اقتصادی و فراموشی وعده‌ها را داشتند، امروز با ادعای پیروزی درصدد انحراف افکار عمومی از مسائل اصلی و واقعی کشور هستند.

 اظهارات نژادپرستانه؛ تهران ایران نیست

اصلاح طلبان در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تهران، آرای بیشتری کسب کردند ولیکن در مجموع اقبال مردم سراسر کشور به اصولگرایان بیشتر بود و همین امر موجب شد تا اکثریت کرسی‌های مجلس شورای اسلامی به اصولگرایان تعلق گیرد. اما مدعیان اصلاحات که به دفعات ثابت کرده‌اند که به آرای عمومی تنها به شرطی که مطابق اهداف خود باشد، احترام می‌گذارند، این بار نیز با بی‌اخلاقی با انتخاب مردم ایران برخورد کردند.

در همین راستا شاهد بروز اظهارات نژادپرستانه از سوی برخی از اصلاح طلبان بودیم که رای تهرانی‌ها را به دلیل انتخاب اصلاح طلبان با کیفیت‌تر از شهرستانی‌ها قلمداد کرده و به استناد این موضوع، شهرستانی‌ها را  «عقب مانده سیاسی» توصیف کردند. این نگاه در سخنان حسین مرعشی بعد از هفت اسفند که با مشاهده آرای شهرستانی‌ها به اصولگرایان؛ آن را توسعه‌نیافته خواند مشهود است؛ اما فرجام محتوم این نگرش با همه جرزنی‌های سیاسی و باوجود ساختار جمهوری اسلامی و طبیعت دموکراسی شکست است.

 ریاست آیت‌الله جنتی
و شکست غوغاسالاری رسانه‌ای

پیروزی علی لاریجانی بر محمدرضا عارف در مجلس شورای اسلامی متعاقب تکیه زدن آیت‌الله جنتی بر صندلی ریاست مجلس خبرگان رهبری، درس بزرگی بود به این معنا که سیاست ابعاد مختلفی دارد که با غوغاسالاری رسانه‌ای و دروغ‌پردازی به‌تنهایی نمی‌توان قواعد بازی را به سود خود رقم زد.

هر چند پیش از این و پس از روشن شدن نتایج انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی مشهود شد که مجلس خبرگان با ترکیبی مشابه ترکیب گذشته خود ادامه راه خواهد داد و به اذعان شخصیت‌های انقلابی همچون آیت‌الله احمد خاتمی، مجلس خبرگان پنجم  از افرادی تشکیل شده که مثل همتایان پیشین خود انقلابی و طرفدار نظام ولایی و دارای گرایشات ضداستکباری هستند.

 مراسم تحلیف اعضای هیئت رئیسه

گفتنی است روز گذشته پس از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه، مراسم تحلیف 12 عضو این هیئت ‌طبق آیین‌نامه داخلی برگزار شد و اعضای منتخب متن ذیل را قرائت و سوگند یاد کردند:

«من به عنوان عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که حداکثر توان خود را برای اجرای آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بی‌طرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرم و از هر گونه اقدام مخالف آئین‌نامه اجتناب نمایم».

 تلاش بر همگرایی

علی لاریجانی در جلسه علنی دیروز(یکشنبه) مجلس و پس از تحلیف هیئت رئیسه موقت ضمن تقدیر از رئیس و هیئت رئیسه سنی مجلس گفت: در کشور ما یک صحنه واقعی از مردم‌سالاری دینی در آن وجود دارد این مردم‌سالاری دینی از نقاط قوت نظام به شمار می‌رود و تبلور آن را می‌توان در داخل مجلس دانست و همین رقابت‌هایی است که همیشه بوده و هست.

لاریجانی اضافه کرد: من از تلاش‌های همه فراکسیون‌ها در این ارتباط تشکر می‌کنم و فکر می‌کنم که این یک تجربه جدید برای مجلس شورای اسلامی است و از برادر عزیزمان آقای دکتر عارف که دوستی ما با ایشان دوستی بسیار قدیمی است و من ایشان را یکی از شخصیت‌های بسیار خوب کشور می‌دانم صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: ما در این مدت هم با هم ارتباط داشتیم و تلاش کردیم تا در مجلس دهم نتایجی را که می‌خواهد از سر دلسوزی برای کشور رقم بخورد با همگرایی بیشتر باشد و من از آقای عارف و همت ایشان و از لطف و مرحمتی که نسبت به من داشتند تشکر و سپاسگزاری می‌کنم.

لاریجانی ضمن تقدیر از پیام رهبر معظم انقلاب به مجلس دهم خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در پیام مجلس راه را برای ما روشن کردند و ایشان هم مسائل فرهنگی را گوشزد کردند و هم تمرکز بر اقتصاد مقاومتی که امر مهم و سیاست‌های کلی آن تنظیم شده مورد توجه قرار گرفته است و نسبت به مسائل منطقه‌ای که مجلس باید سپر ملت ایران در حفظ حقوق ملت باشد و با تیزبینی حوادث بین‌المللی را رصد کنیم و با این کار بتواند از شرایط منطقه بهترین آورده را برای ملت داشته باشیم.

وی افزود: در ارتباط با اقتصاد مقاومتی سیاست‌های کلی آن تنظیم شده و در مجلس گذشته نیز گام‌های مهمی در این باره برداشته شده اما امروز هم در مقام اجرا و هم تکمیل قانون‌گذاری باید در این زمینه گام‌های استوارتری برداشته شود.

دومین نشست علنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز گذشته(یکشنبه) با اعلام علی لاریجانی رئیس موقت مجلس پایان یافت.

وی پیش از پایان اعلام کرد که نشست علنی بعدی مجلس رأس ساعت 8 صبح سه‌شنبه 11 خردادماه با دستور کار ارائه گزارش شعب 15گانه مجلس تشکیل می‌شود.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *