صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وجود هزار و 347 واحد صنعتی در استان سیستان و بلوچستان

۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۰:۰۴
کد خبر: ۱۷۹۵۳۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت:استان سیستان و بلوچستان در مجموع هزار و 347 واحد صنعتی دارد که هزار و 290 واحد آن صنایع کوچک، 43 واحد متوسط و 14 واحد آن نیز صنایع بزرگ هستند.
به گزارش گروه اقتصاد ،علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در کمیته تسهیل و رفع موانع تولید بنگاه های کوچک و متوسط صنعتی، معدنی و طرح های نیمه تمام سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهارکرد: وجود تعداد بسیار زیاد واحدهای صنعتی کوچک با جمعیت کاری زیر 49 نفر نشانگر اهمیت و لزوم توجه به این واحدهاست.

وی ادامه داد: چهار هزار و 356 واحد متوسط با جمعیت کاری 100 نفر و سه هزار و 480واحد بزرگ با جمعیت کاری بیش از 100 نفر از کل واحد های صنعتی دارای پروانه کسب در کشور هستند.

یزدانی افزود: همچنین از این تعداد 37 هزار و 148 واحد درون 948 شهرک صنعتی کشور مستقر هستند که 34 هزار و 557 واحد آنها را صنایع کوچک و هزار و 723 واحد آن را صنایع متوسط تشکیل می دهند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به تملک برخی واحد های صنعتی توسط بانک های کشور تصریح کرد: هم اینک هزار و 99 واحد صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی توسط بانک های کشور تملک شدند که 25 درصد این واحدها تعطیل و 75 درصد آنها نیز کمتر از ظرفیت واقعی خود فعالیت می کنند.

یزدانی با اشاره به تعداد واحد های صنعتی فعال در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: این استان در مجموع هزار و 347 واحد صنعتی دارد که هزار و 290 واحد آن صنایع کوچک، 43 واحد متوسط و 14 واحد آن نیز صنایع بزرگ هستند.  

وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان یکی از استانهایی است که 100 درصد واحد های صنعتی بزرگ در آن فعالیت دارند.

یزدانی اظهار داشت: این استان بیشترین آمار واحد های کوچک را دارد که این امر سبب لزوم توجه به این واحد هاست.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به واحد های صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: هزار و 201 واحد صنعتی درون 28 شهرک و ناحیه صنعتی در این استان مستقر که 908 واحد آن فعال و 293 واحد آن غیر فعال هستند.

یزدانی ادامه داد: همچنین هزار و 170 واحد صنعتی کوچک درون شهرک ها و نواحی صنعتی سیستان و بلوچستان مستقر هستند که 885 واحد آن فعال و 285 واحد غیر فعال است.

وی با اشاره به واحد های تملک شده توسط بانک ها در سیستان و بلوچستان بیان کرد: 23 واحد صنعتی توسط بانک ها در این استان درون شهرک های صنعتی تملک شده که تمام آنها غیر فعال هستند.

یزدانی افزود: 100 هزار و 952 طرح صنعتی در کشور جواز تاسیس اخذ کردند.

وی تصریح کرد: 400 طرح از این تعداد مربوط به سیستان و بلوچستان است که 75درصد آنها در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قرارداد منعقد کردند.

وی خاطرنشان کرد: 145 طرح را در سیستان و بلوچستان با همت و کار مضاعف در سالجاری می توان به طور قطع به نتیجه رساند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: 86 قرارداد در سال 94 مجموعا در شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان منعقد شد که 65درصد آنها تنها در پنج شهرک و ناحیه صنعتی استان بوده و 21 قرارداد نیز در 23 شهرک دیگر منعقد شده است.

یزدانی تصریح کرد: به منظور فعالیت بیشتر در سایر شهرک ها و ناحیه های صنعتی استان باید برخی مشوق ها از جمله اعطای زمین رایگان در نظر گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: شرایط خاصی برای اعطای تسهیلات به بانک های عامل به منظور رفع موانع تولید و حمایت از بنگاه های اقتصادی ابلاغ شده است.

یزدانی افزود: اولویت نخست بانک ها در پرداخت تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط است که به طور عمده مشکلات نقدینگی دارند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بانک ها موظفند تا در برخی موارد بدون در نظر گرفتن چک های برگشتی واحد ها و افراد و نیز معوقه های پرداختی، تسهیلات را به افراد واگذار کنند.

یزدانی با اشاره به شرایط و وظایف متقاضی دریافت تسهیلات تصریح کرد: این افراد یا واحد ها باید دارای مجوز رسمی از صنعت، معدن و تجارت یا جهاد کشاورزی داشته باشند و نیز موظف هستند تا با دریافت تسهیلات نسبت به تکمیل و راه اندازی طرح تا پایان سال 95 و نیز افزایش تولید و اشتغال اقدام کنند.

وی بیان کرد: افراد باید از طریق سامانه www.behinyab.ir برای دریافت تسهیلات اقدام کنند.

رئیس صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز گفت: این استان با بیش از هزار و 300 واحد صنعتی دارای شرایط خاصی است که سبب شده تا در رتبه های آخر صنعتی در کشور قرار گیرد.

نادر میرشکار ادامه داد: معضل اصلی واحد های صنعتی استان نداشتن اختیار کافی دستگاه ها بر امور واحد هاست.

وی افزود: طرح هایی که در سالجاری در سیستان و بلوچستان به بهره برداری می رسد هزار و 500 میلیارد ریال نیاز مالی دارد و در صورت محقق شدن سبب اشتغال 539 نفر می شود.

رئیس صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: 39 واحد نیمه فعال با قابلیت به حداکثر رسیدن تولید، 69 واحد دارای قابلیت صادراتی و 129 طرح نیز در دست اجرا که برخی با پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصد برای سالجاری در استان شناسایی شده است.

سیستان و بلوچستان با جمعیتی حدود 2.8 میلیون نفر وسعتی معادل 11.5 درصد کل کشور را به خود اختصاص داده و به عنوان تنها استان بدون گاز جزء پایین ترین رده های جدول صنعتی کشور محسوب می شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *