صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ریشه یابی استرس در فصل امتحانات

۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۵:۰۱
کد خبر: ۱۷۹۴۵۲
استرس از نگاه روان شناختی به بهم خوردن تعادل حیاتی و سوخت وساز مواد غذایی در بدن بر اثر عوامل خارجی و محیطی گفته می شود.
به گزارش گروه فضای مجازی ، دکتر رضا احمدی، روان شناس و استاد دانشگاه در خصوص استرس های فصل امتحانات به خصوص در مقاطع تحصیلی بالا مانند دانشگاه ها و آزمون کنکور گفت: استرس معمولاً در زندگی همه افراد دیده می شود و به نوعی در همه مراحل زندگی نیز  لازم است اما تنها باید افراد بتوانند آن را کنترل کنند.

این مدرس دانشگاه در ادامه افزود: کنترل استرس در فصل امتحانات باید به گونه ای باشد که از حد معمول خارج نشود زیرا استرس یک محرک رفتار به شمار می رود که اگر از حد معین فراتر رود آسیب های تحصیلی و شغلی زیادی در آینده به فرد و جامعه تحمیل می کند.

عضو هئیت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه در روان شناسی عمکلرد فرد با استرس رابطه مستقیم دارد ادامه داد: با توجه به اینکه استرس با عملکرد افراد در ارتباط است از این رو میزانی از استرس برای افراد لازم است و علمکردشان را افزایش می دهد. چنانچه بیش از حد استرس منفی به خود وارد کنند ترشح هورمون کورتیزول، فرد را عصبی تر کرده و همین مسئله عملکرد افراد را کاهش می دهد.

این روان شناس در ادامه توضیح داد: ترشح هورمون کورتیزول فرد را عصبی می کند و زمانی که افراد در مرحله هیجانات قرار می گیرند رفتارهای منفی و غیرمنطقی از آنها سر می زند که این نیز در نحوه درس خواندن و مطالعه افراد در فصل امتحانات تاثیر می گذارد. استرس تاثیر خود را از طریق سیستم ارزیابی شناختی مغز می گذارد، بنابراین با دیدن یا ورود اطلاعات اولیه از محیط، مغز به ارزیابی ابتدایی یعنی خطرناک یا تهدید کننده بودن یا نبودن اطلاعات می پردازد و به اطلاعات اجازه ورود و پردازش می دهد.

دکتر احمدی تصریح کرد: مغز به محض تحلیل اولیه در صورت تهدید زا بودن اطلاعات ورودی به تامل در مورد آن پرداخته و سیستم ثانویه ارزیابی وارد عمل می شود. از این رو واکنش فیزیولوژیک مانند تعریق، لرزش بدن و احساس خلأ به سراغ فرد می آید. همچنین علائمی مانند سستی، کرختی عضلات و واکنش های رفتاری مانند احساس آماده شدن برای خطر یا اجتناب از آن به عنوان راه اندازهای رفتاری وارد عمل می شود. بنابراین این سیستم می تواند نوع واکنش افراد را به موقعیت های استرس زا تعیین کند.

وی در ادامه گفت: با شناخت این مکانیسم فیزیولوژیک و شناختی، افراد می توانند به پیشگیری از اثرات دراز مدت و آسیب زای استرس پرداخته و با آرام بخشی خود و نیز تقویت افکار و اراده در تمام زمینه های شناختی و باورها، مبارزه ای همه جانبه با آن را ترتیب دهند. از جمله این راهکارها، خواب مناسب و کافی به مدت 8 ساعت در 24 ساعت شبانه روز و دوش گرفتن قبل از خواب و پیاده روی هنگام طلوع آفتاب به مدت نیم ساعت است. از راهکارهای دیگر می توان به تغذیه مناسب و استفاده از انواع میوه و سبزیجات و کم کردن ادویه های تند و ترش غذاهای مصرفی اشاره کرد.

به گفته این روان شناس، طبیعت گردی و ورزش خصوصا شنا کاهنده سطح استرس هستند  و افرادی که در معرض استرس مداوم قرار می گیرند بیماری های متنوع و متعدد بدنی پوستی و روانی آنها را تهدید می کند. همچنین تنظیم خلق و خو و نیز هیجانات و کنترل آنها هم در بهبود عملکرد کمک فراوان می کند.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: آستان


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *