صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واگذاری حفاظت از 10 میلیون هکتار از اراضی ملی به مردم

۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۱۷۸۳۹۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سال گذشته مدیریت پنج میلیون هکتار از اراضی ملی به مردم و جوامع محلی واگذار شد و سال جاری نیز در صدد هستیم مدیریت حفاظت از 10 میلیون هکتار دیگر از اراضی به مردم واگذار شود.
به گزارش ، خداکرم جلالی افزایش گرما، تغییرات اقلیمی و عامل انسانی را از علل بروز حریق در عرصه های طبیعی دانست.

وی گفت: بروز آتش سوزی در عرصه های طبیعی، جنگل ها و مراتع به یک چالش ملی تبدیل شده است.

جلالی با بیان اینکه 95 درصد آتش سوزی های کشور به علت عامل انسانی و به طور مشخص بی احتیاطی رخ می دهد، تاکید کرد: باید در این زمینه آموزش های لازم به مردم داده شود.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور خواستار هماهنگی و مشارکت همه دستگاه ها برای رفع این معضل شد و گفت: همه دستگاه های کشوری و لشکری باید در زمینه پیشگیری از آتش سوزی در عرصه های طبیعی مشارکت کنند.

جلالی افزود: یکی از مهمترین مباحث و سیاست های راهبردی سازمان مشارکت دادن مردم در حفاظت از عرصه های ملی است که سال گذشته مدیریت پنج میلیون هکتار از اراضی ملی به مردم و جوامع محلی واگذار شد و سال جاری نیز در صدد هستیم مدیریت حفاظت از 10 میلیون هکتار دیگر از اراضی به مردم واگذار شود.

وی با بیان اینکه هدف ما استفاده از ظرفیت جوامع محلی است، یادآور شد: تجربه ثابت کرده که هر جا مدیریت اراضی در دست مردم بوده کاهش بلایا و مخاطرات زیست محیطی برای این عرصه ها نیز کاهش قابل توجهی داشته است.

جلالی افزود: اما در واگذاری اراضی به مردم باید موارد و فاکتور های مهمی چون توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی پایدار هم در نظر گرفته شود و البته فرهنگ سازی حفاظت از عرصه ها باید با کمک رسانه ها اشاعه یابد.

وی در خصوص تامین تجهیزات خاموش سازی آتش در کشور نیز اظهار کرد: در زمینه پیشگیری از آتش سوزی ناوگان های زمینی اطفای حریق گروهی و انفرادی با وجود محدودیت های مالی ناشی از تحریم و پیامدهای آن در حد توان تجهیز شد و علاوه بر تامین چند هزار تجهیزات انفرادی و گروهی، 226 خودرو مجهز به تجهیزات اطفای حریق هم خریداری شده است.

وی ابراز امیدواری کرد: با وجود اقدامات پیشگیرانه ای چون ایجاد آتش بر، گشت و مراقبت، احداث برجک های دیده بانی در عرصه های طبیعی در سال جاری آتش سوزی های بزرگ و خسارت زا نداشته باشیم و آتش در همان مراحل اولیه خاموش شود.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکید کرد: مراقبت از عرصه های ملی موضوع مهم سازمان و مسئولان کشوری و استانی است و در این راستا کانون های بحرانی مستعد آتش سوزی شناسایی شده است.

وی از راه اندازی سامانه ماهواره ای در مرکز سازمان خبر داد و افزود: این ماهواره برای رصد عرصه ها برای وقوع آتش سوزی های بزرگ، بروز پدیده گرد و غبار و نیز تغییرات گیاهی و جنگلی به کار می رود.

جلالی یادآورشد: یکی از موارد مورد نیاز بهره مندی از ناوگان اطفای حریق هوایی در مواقع آتش سوزی است که سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشوربه علت نبود امکانات و منابع مالی با سازمان نیروهای مسلح و مدیریت بحران کشور توافق نامه ای امضا کرده است و ستاد بحران کشور نیز هرینه استفاده از بالگردها در مواقع بروز آتش سوزی تامین می کند.

وی با بیان اینکه 6 پایگاه هوایی اطفای حریق در کشور در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: یکی از این پایگاه ها با حضور یک فروند بالگرد در استان ایلام مستقر می شود که با استفاده از این بالگرد به مناطق صعب العبور دسترسی آسان تر خواهد بود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *