خروج مسکن از رکود در سال 97
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: به طور کلی پیش بینی ها برای خروج از رکود مسکن، برای سال 97 است، به همین دلیل امکان رونق بازار مسکن برای سال 96، ضعیف است.
وی ادامه داد:امسال هم در حالی رشد 0.9 درصد در اقتصاد رخ داده است، که پیش بینی ها بیشتر از این بود. برای سال 95 هم رشد 4.5 تا5 درصد مدنظر مسئولان است که بیشتر آن هم در نفت و انرژی رخ خواهد دارد. البته مقداری ناچیزی از آن را هم از قسمت گردشگری و صنایع تبدیلی متصور شده اند.
به گفته زهره وندی، زمانی که رشد صنعت در کشور در سال 94 منفی 2.2 درصد بوده است، این رشد منفی به تمام بخش های دیگر صنعت هم سرایت می کند. به هرحال ساختمان هم به صنعت وابسته است و روی هم تاثیر می گذارند.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران ادامه داد: البته یک سری معادلات دیگر هم در این مساله دخیل هستند،درست است که وام مسکن بیشتر شده، اما در شهرهای بزرگ، معادلات با یگدیگر متفاوت است.
وی ادامه داد: برای رشد مسکن خیلی موارد دیگر هم دخیل هستند، تولید انبوه مسکن مهر هم به نوعی دخیل در ماجرا بوده است. اما باید این موضوع را مدنظر قرار داد که امکانات و زیرساخت های ایجاد نشده است که بتواند رونق مسکن را رقم بزند.
به گفته این فعال اقتصادی، در مهار تورم، سیاست دولت، سیاستی انقباضی بوده است. اما این در حالی است که رشد زمانی رخ می دهد که سیاست انبساطی وجود داشته باشد. در سیاست انبساطی است که گردش اقتصاد رخ می دهد. زمانی که سود و رشد رخ دهد، رکود هم از بین می رود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، همچنین گفت: اگر دولت، سیاست هایش را به نوع دیگر تغییر دهد، حتما رشد اقتصاد و در ادامه رشد در بخش مسکن هم اتفاق می افتد.
زهره وندی در ادامه صحبت هایش به پیشران بودن بخش مسکن در بسته خروج از رکود دولت اشاره کرد و گفت: برای پیشران شدن، باید اهدافی در نظر گرفته می شود و برای آن اهداف هم باید شرایطی ایجاد شود. پیشران بودن مسکن فقط اسم بردن نیست.
وی ادامه داد:مسکن با 75 درصد مشاغل کشور ارتباط مستقیم دارد و می توان گفت با 25 درصد باقی مانده هم غیرمستقیم در ارتباط است. اما با این حال، دولت هیچ کاری برای خروج از رکود آن انجام نداده است. در حالی که برای خودروسازی و صنایع خانگی اقداماتی صورت گرفته، اما برای مسکن هیچ اقدامی که منجر به خروج از رکود آن شود، نشده است.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *