استفاده از نهادها و ابزارهای نوین مالی در بازار بورس

۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰:۰۲
کد خبر: ۱۷۸۱۲۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مدیرعامل بورس انرژی ایران با اشاره به تصویب قانون بازار بورس ایران و گذشت یک دهه از تصویب آن، گفت: این قانون موجب تحولات بسیار خوبی در بازار سرمایه کشور شده است.
به گزارش گروه اقتصاد ،سید علی حسینی در آیین افتتاحیه تالار بورس انرژی منطقه آزاد اروند برگزار شد، با اشاره به پیشینه بورس در ایران اظهار کرد: بازار سرمایه در کشور ایده‌ای بود که در سال 1315شمسی شکل گرفت.
 
وی افزود: تا سال 1346 تشکیلات رسمی در بورس و بازار سرمایه در ایران وجود نداشت اما از این تاریخ به بعد، بورس تهران شروع به کار کرد و با توجه به افت‌وخیزهای موجود در بازار، در سال 1384 قانون بازار بورس جمهوری اسلامی ایران به تصویب مجلس رسید و این قانون به ما اجازه داد تا بتوانیم نهادها و ابزارهای نوین مالی را راه‌اندازی کنیم که مبتنی بر شرع و قوانین اسلام باشد.
 
حسینی با ذکر مثالی در مورد ابزارهای نوین بورس تصریح کرد: یکی از ابزارهایی که در بورس استفاده می‌شود تحت عنوان صکوک اسلامی است که برای کمک به تامین مالی فعالین اقتصادی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و ما توانستیم ابزارها و نهادهای نوین بازار بورس را موجه کنیم و این ابزارها حتی در قانون بودجه به رسمیت شناخته شده است و می‌توانند از طریق بودجه کشور تامین مالی شوند.
 
وی بیان کرد: این ابزار نوین مبتنی بر شرع نوین اسلام است زیرا در بازار بورس کشور کمیته فقهی متشکل از علمای برجسته وجود دارد و ابزارهای مورد نیاز بررسی می‌شوند و به تایید شورای بورس می‌رسند و پس از آن عملیاتی خواهند شد که می‌توان اوراق صکوک اجاره و اوراق سلف موازی استاندارد را از این موارد دانست.
 
حسینی در خصوص ظرفیت‌های بورس اظهارکرد: شفافیت و پیشگیری از انحصار مالی، کشف قیمت‌های عادلانه و مبارزه با تخلفات از محاسن بورس است که موجب افزایش مشارکت و سرمایه‌گذاری در سطوح مختلف می‌شود چرا که معاملات خارج از بورس، ابهامات زیادی دارد.
 
مدیرعامل بورس انرژی ایران ادامه داد: بورس کشور بر سه بخش تقسیم می‌شود. بخش اول شامل معاملات فیزیکی است که در آن کالاها به صورت حراج عرضه شده و خریدارهای احتمالی در آن رقابت می‌کنند و شخص برنده می‌تواند کالا را تملک کند.
 
وی گفت: بخش دوم شامل معاملات برق و مربوط به بورس انرژی است که این بخش از پیچیدگی‌های بسیار زیادی برخوردار است و کمتر کشورهایی هستند که سیستم معاملات برق را راه‌اندازی کرده است و ایران تنها کشور در منطقه است که توانسته معاملات برق را به صورت رسمی در منطقه داشته باشد.
 
حسینی بیان کرد: بخش دیگر بورس شامل کمک و تامین مالی بنگاه‌های خرد و کلان اقتصادی از طریق سازوکارهای موجود و ابزارهایی که به فعالین اقتصادی، پیشنهاد می‌شود. امکان تامین مالی کوتاه مدت و بلندمدت را برای آن‌ها فراهم کرده‌ایم که اوراق سلف موازی استاندارد از جمله این ابزارها است. در سال گذشته شرکت ملی نفت ایران توانست به میزان حدودا 800 میلیارد تومان از این اوراق بهره ببرد و شرکت‌های تولیدکننده برق و نیروگاه‌ها از دیگر شرکت‌های استفاده کننده از این اوراق استفاده هستند.
 
مدیرعامل بورس انرژی با نوید افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس در چند روز آینده گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس تولیدکننده بنزین است که امیدواریم بتوانیم با بهره‌برداری از آن از واردات این کالا بی‌نیاز شویم و انتظار می‌رود با تامین مالی موردنیاز، این پروسه هر چه سریعتر انجام شود.
 
در ادامه این مراسم سرفراز، مدیرعامل کارگزاری بورس آگاه با اشاره به این‌که همه اقشار جامعه می‌بایست درگیر بورس و منفعت آن بشوند، اظهارکرد: بورس چندین کارکرد دارد و مهمترین آن، بحث شفافیت معاملات و انجام کار با حضور نهادهای ناظر و اشخاص سرمایه‌گذار است.
 
وی با بیان این‌که بورس اوراق بهادار برای هر سرمایه‌ای هر چند اندک نیز جای کار و فعالیت دارد، تصریح کرد: چندسالی است که سازمان بورس شروع به طراحی ابزارهای متفاوت کرده است تا بتواند انواع و اقسام سرمایه‌ها چه خرد و کلان را برای همه اقشار جامعه جذب کند و دیگر نیازی نیست که تمام استفاده‌کنندگان از بورس، آشنا به بازار سرمایه باشند.
 
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *