صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش 15 درصدی قیمت نهاده ها / افزایش سرانه تولید شیر به 160 کیلو تا سال 1404

۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸:۰۲
کد خبر: ۱۷۷۹۰۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون وزیر در امور بهبود تولیدات دامی گفت: در دو سال گذشته 15 تا 20 درصد قیمت نهاده‌ها کاهش یافته است.
به گزارش گروه اقتصاد ،حسن رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی امروز در چهارمین همایش سالیانه ژنتیک و اصلاح نژاد دام که در پژوهشکده نفت برگزار شد، گفت: زیرساخت‌های بخش تولید شیرخام در کشور خوب است و نه تنها تولیدکنندگان خوبی در این بخش وجود دارد، بلکه میانگین تولید این محصول، خوب و شرایط مستعدی هم برای تولید داریم.
 
معاون وزیر در امور بهبود تولیدات دامی با اشاره به اینکه سیاست وزارت جهاد، رساندن سرانه تولید این محصول به 160 کیلو در سال 1404 است، گفت:‌ این رقم دست‌یافتنی است، البته ممکن است با چالش‌هایی هم در راستای رسیدن به هدف مذکور داشته باشیم.
 
وی بیان داشت: از ابتدای هفته جاری، طرح خرید شیر حمایتی آغاز شده است که البته اعتقاد ما بر این است که نباید خرید شیرخام توسط دولت انجام شود، اما هر جا که لازم باشد، برای حمایت از تولیدکننده، اقداماتی انجام می‌شود.
 
رکنی بیان داشت: هدف ما از خرید حمایتی شیر خام، تبدیل آن به شیرخشک و سایر فرآورده‌های پروتئینی از جمله خامه و صادرات آن است.
 
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته ما به دنبال افزایش تولید بوده‌ایم، اظهار داشت: باید شرایطی را فراهم کرد که سرانه مصرف شیر در کشور افزایش یابد.
 
معاون وزیر در امور بهبود تولیدات دامی، گفت: اولویت ما مصرف شیر در داخل کشور است و این موضوع نیاز به فرهنگ سازی و برگزاری نشست‌های مشترک با وزارت بهداشت و درمان دارد.
 
رکنی تصریح کرد: تا مادامی که تقاضای بازار متناسب با مصرف نباشد، باید محصول مازاد صادر شود.
 
وی با بیان اینکه واحدهای خریدار شیر، این محصول را براساس کیفیت خریداری می‌کنند، گفت: تولیدکنندگان هم علاوه بر کمیت به موضوع کیفیت توجه ویژه‌ای دارند و برنامه وزارت جهاد نیز، اصلاح نژاد برای تولید باکیفیت‌تر است.
 
رکنی تصریح کرد: ما به دنبال ایجاد تنوع ژنی در واحدهای تولیدی هستیم و بنابراین براساس تحقیقات انجام‌شده، نژاد سمینتال یک نژاد برای اقدامات به‌نژادی است.
 
وی تصریح کرد: سال گذشته 2 میلیون 800 هزار دوز اسپرم برای لقاح مصنوعی گاو توزیع شد که حدود 340 هزار دوز از آن مربوط به نژاد گاوهای دومنظوره بوده است.
 
معاون وزیر در امور بهبود تولیدات دامی بیان داشت:‌ در دو سال گذشته 15 تا 20 درصد قیمت نهاده‌ها کاهش یافته است.
 
وی بیان داشت: ایران در استفاده از پدیده ژنومیک جزو 5 کشور اول دنیا بوده که لازمه آن، استمرار و به روز رسانی بهره‌گیری از این تکنولوژی است تا از دنیا عقب نمانیم.
 
وی به زنجیره تولید و کم شدن فاصله قیمت تولید تا بازار اشاره کرد و گفت: سهم تولیدکننده از تولی شیرخام 41 درصد و سهم بازار 59 درصد است که در مقایسه با سایر محصولات، این رقم منطقی نیست.
 
رکنی تصریح کرد: سهم تولیدکننده گوشت گوسفند از تولید 75 درصد و سهم بازار 25 درصد، سهم تولیدکننده گوشت گوساله 82 درصد و سهم بازار 18 درصد و همچنین سهم تولیدکننده مرغ از تولید 65 درصد و سهم بازار 35 درصد است.
 
وی بیان داشت: حدود 800 هزار تن گوشت قرمز در داخل کشور تولید می‌شود و 10 درصد آن یعنی حدود 80 هزار تن از این محصول به کشور وارد می‌شود.
 
معاون وزیر در امور بهبود تولیدات دامی بیان داشت: در دو سال گذشته با صادرات یک میلیون و 800 هزار رأس دام سبک بخشی از واردات گوشت قرمز پوشش داده شده، اما در مجموع تراز تجاری به نفع واردات بوده و این موضوع برای ما مطلوبیت ندارد.
 
رکنی تصریح کرد: مصرف گوشت مرغ در کشور 2 برابر میانگین جهانی است، بنابراین باید به فکر توسعه بازارهای صادراتی باشیم.
 
وی افزود: هیچ‌گونه افزایش ظرفیتی در صنعت طیور نداریم.
 
وی بیان داشت: سال 94، 2 میلیون و 100 هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید شد و سرانه تولید این محصول در کشور حدو 26 کیلوگرم است، در حالی که سرانه جهانی تولید مرغ حدود 15 کیلوگرم است.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در مجموع حدود یک کیلوگرم از سرانه تولید گوشت مرغ در سال 94 صادر شده است.
 
وی بیان داشت: سال 94، 930 هزار تن تخم‌مرغ تولید شد و سرانه تولید این محصول در کشور 11 کیلو و 900 گرم و سرانه مصرف آن 11 کیلوگرم است.
 
رکنی بیان داشت: سرانه مصرف جهانی تخم‌مرغ حدود 10 کیلوگرم است.
 
معاون وزیر در امور بهبود تولیدات دامی تصریح کرد: سال گذشته 9 میلیون و 140 هزار تن شیرخام در کشور تولید شد که متوسط سرانه تولید این محصول در کشور 115 کیلوگرم و سرانه مصرف آن 105 کیلوگرم است.
 
رکنی به تولید 77 هزار تن عسل در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: در 2 سال گذشته حدود 6 هزار تن از این محصول صادر شده است.
 
وی با بیان اینکه مجموعاً تجارت جهانی مرغ 10 میلیون تن است، گفت: نزدیک به 3 میلیون تن تبادل تجاری مرغ در کشورهای همسایه ایران انجام می‌شود و این موضوع شرایط خوبی را برای صادرات رقم می‌زند.
 
رکنی بیان داشت: سال گذشته در مجموع 300 هزار تن مرغ و تخم‌مرغ صادر شد.
 
وی همچنین تصریح کرد: طی 2 سال گذشته یک میلیون و 300 هزار تن فراورده‌های لبنی به کشورهای مختلف صادر شده و تنوع محصولات این بخش، شرایط صادرات به 30 کشور دنیا را برایمان فراهم کرده است.
 
وی به مشوق صادراتی لبنیات اشاره کرد و گفت: برای جمع‌آوری شیر مازاد و همچنین حضور در بازارهای جهانی، مشوق صادراتی محصولات لبنی پیش‌بینی شده است که امیدواریم به زودی نهایی شود.
 
رکنی گفت:‌ حدود 41 هزار تن محصولات لبنی در فروردین‌ماه سال جاری صادر شد.
 
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *