صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دفن تعاونی ها در برزخ نقدینگی / داستان دنباله دار مشکلات تعاونی های مسکن

۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸:۳۱
کد خبر: ۱۷۷۸۹۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مطابق برنامه ششم سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور می بایست به 25 درصد برسد این درحالیست که همچنان تعاونی ها وضعیت خوبی ندارند تا جائیکه علی ربیعی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با ابراز نارضایتی از سهم ناچیز تعاون در اقتصاد معتقد است: ما به تدریج از الگوی تعاون در اقتصاد کشور فاصله گرفته ایم.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، تحریم ها،کمبود نقدینگی و رکود سبب شده همه بخش های تعاونی از جمله تولیدی و خدماتی تحت تاثیر این فضا اکنون در وضعیت بدی به سر ببرند که تعاونی های مسکن با توجه به رکود چند سال اخیر در وضعیت بدتری نسبت به سایر تعاونی های دیگر قرار دارند.

تعاونی های مسکن با هدف آسانتر خانه دار شدن افراد ضعیف جامعه تشکیل می شوند و مدیران این تعاونی ها با توجه به انبوه سازی سعی در پایین آوردن قیمت تمام شده دارند اما اکنون این نسخه دیگر شفا بخش نیست و بیشتر تعاونی های مسکن نتوانستند به واحد های مسکونی را به اعضای خود تحویل دهند.

اما اینبار در تبریز  تعاونی مسکن جماران با بیش از 6 هزار عضو دوران سختی را سپری می کند تا جائیکه کارد به استخوان اعضای این تعاونی رسیده است.

مالباخته هایی که بدهکار شدند

یکی از اعضای این تعاونی با بیان اینکه اعضای این تعاونی  15 سال پیش تمام سرمایه و زندگی خود را گذاشتند تا صاحب خانه شوند اظهار داشت: امروز این افراد  زیر نگاه شماتت بار زن و بچه خود شرمنده هستند و نمی دانند چگونه سرمایه از دست رفته خود را زنده کنند.

وی ادامه داد: نکته جلب در این تعاونی این است که امروز اعضای آن به جای تحویل گرفتن خانه خود بعد از 15 سال به هیئت مدیره بدهکار شدند و به آنها اعلام شده که باید 15 میلیون دیگر برای اتمام پروژه بدهند و مبلغ 2 میلیون تومان نیز هزینه سند زدن در حالیکه هر فرد ساده ای می داند که برجی که تنها 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشته با این مبالغ به اتمام نمی رسد.

این جانباز جنگ تحمیلی تصریح کرد: این در حالیست که مدیر عامل سابق این تعاونی هنگامی که قصد داشت این زمین ها را از اوقاف بگیرد با بیان اینکه هدف وی ساخت مسکن برای جانبازان و ایثارگران است ریالی به این سازمان پرداخت نکرد و با همین استدلال هیچ هزینه ای برای تغییر کاربری نیز پرداخت نکرد که اسناد آن نیز موجود است.

مدیرعامل برکنار شده هنوز مدیریت می کند

یعقوب رفعت خواه یکی از اعضای تعاونی مسکن جماران با اشاره به مشکلات این تعاونی گفت: تعاونی مسکن جماران با بیش از 6 هزار عضو نتوانسته تعهدات خود را در قبال اعضا انجام دهد و با گذشت بیش 15 سال از زمان تشکیل آن هنوز هیچ واحد مسکونی به اعضا تحویل داده نشده و مهمترین پروژه این تعاونی که یاس 2 است با پیشرفت 10 درصدی در حال تخریب است.

وی افزود: مدیر عامل سابق این تعاونی که سابقه عضویت در شورای شهر تبریز را دارد به برخی اعضا پیشنهاد داده که در قبال دریافت 5 میلیون تومان واحد نیمه کاره خود را تحویل بگیرند این در حالیست که  چندین برابر این مبلغ بایستی صرف اتمام واحد های مسکونی شود.

خروج ماشین آلات توسط مدیرعامل سابق

وی تصریح کرد: مطابق شکایتی که برخی از اعضا داشتند سبب شد تا مدیرعامل سابق این شرکت تعاونی عملا امکان فعالیت نداشته باشد، اما همچنان وی در تمام جلسات حضور دارد و هنوز حرف آخر را وی می زند و در ماه های اخیر حتی اقدام به خروج برخی ماشین آلات از محوطه کارگاهی کرده است.

رفعت خواه با بیان این‌که تمام اعضا وضعیت نامشخصی دارند و حتی اعضایی هستند که از دهه 70 پول‌هایشان را در اختیار این شرکت قرار داده‌اند، تصریح می‌کند: جلسات زیادی در این سال‌ها چه از سوی شرکت و چه از طرف اعضا تشکیل شده، اما هنوز یک روزنه امید نیز برای اعضا پدیدار نشده است.

افزایش قیمت مصالح بلای تعاونی های مسکن

محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت تعاونی ها مسکن گفت: در چند سال اخیر به دلیل رکود حاکم در بخش ساخت و ساز و بالا رفتن قیمت مصالح تعاونی های این بخش نتوانستند به وعده ها خود عمل کنند.

وی تعاونی مسکن جماران را نیز یکی جزو همین تعاونی ها عنوان کرد و افزود: متاسفانه این تعاونی دارای مشکلات زیادی است و شهرداری و محیط زیست با برخی از پروژه های این تعاونی همچون شهرک امید مشکل دارند.

تعاونی های زیادی با این مشکلات روبرو هستند که در نهایت مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره احکام قضائی دریافت می کنند اما هیچ نهاد و سازمانی پاسخگوی سرمایه و زندگی اعضا نگون بخت این تعاونی ها نیست، مشکلی که فقط توسط دولت حل می شود و هر چه زمان بگذرد هزینه تمام شده آن بیشتر می شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *