صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باید به جشنواره‌های «مد و لباس ایرانی- اسلامی» به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی نگاه شود

۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵:۰۱
کد خبر: ۱۷۷۷۹۴
قبادی گفت: سالانه ١٠٠ هزار میلیارد تومان در زمینه مد و لباس در کشور هزینه می‌شود که معادل یک سوم بودجه سالانه کشور است.
به گزارش گروه فرهنگی ،حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس  سه شنبه شب در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره مد و لباس ایرانی ـ اسلامی استان فارس با بیان اینکه هر ایرانی سالانه یک میلیون و ٢٠٠ هزار تومان برای مد و لباس هزینه می‌کند، اظهار داشت: سالانه ١٠٠ هزار میلیارد تومان در زمینه مد و لباس در کشور هزینه می‌شود که معادل یک سوم بودجه سالانه کشور است.

وی با بیان اینکه این رقم نشان دهنده ضرورت اهمیت و توجه به بحث لباس و مد است، گفت: تولید لباس و انسجام‌بخشی فعالیت‌های مربوط به آن می‌تواند ورشکستگی و رکود در صنعت پارچه را برطرف کند پس باید گام‌های هدفمندتری در زمینه مد و لباس انجام شود.

مشاور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جشنواره‌های مد و لباس معرفی هویت و توانمندی‌های هنرمندان این رشته است، افزود: در زمینه تولید و طراحی لباس باید نگاه به درون باشد و از ظرفیت‌های داخلی به عنوان مصداقی از اقتصاد مقاومتی استفاده شود.

قبادی خاطرنشان کرد: تمامی مسئولانی که در زمینه اقتصاد مقاومتی دغدغه دارند باید به جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های مد و لباس به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی نگاه کنند تا این صنعت فراگیر شود.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس تصریح کرد: مسئله مد و لباس یک مسئله تک بعدی نیست و با تمامی شؤون جامعه اعم از بهداشت روان، هویت اجتماعی ـ فردی و امنیت ملی ارتباط دارد چرا که تهاجم فرهنگی در گام نخست امنیت ملی را به خطر می‌اندازد.

وی با انتقاد از نبود استاندار فارس در این مراسم بیان کرد: توجه استاندار فارس به مقوله مد و لباس می‌تواند بسیاری از مشکلات استان از جمله مشکلات امنیتی، بهداشت روان و بیکاری را برطرف کند چراکه هیچ محصولی مانند لباس فراگیر نیست و درواقع لباس یک محصول فرهنگی است.

قبادی با بیان اینکه لباس ایرانی باید بر تن لباس ایرانی باشد، تصریح کرد: باید بر ظرفیت‌های داخلی در زمینه طراحی و تولید پوشاک توجه بیشتری شود و بازارهای داخلی به جای نگاه به خارج برای تامین محصول با تولیدکنندگان داخلی همکاری بیشتری کنند.

همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز در این مراسم تشکیل کارگروه ساماندهی مد و لباس در استان فارس را امری مهم برشمرد و گفت: علاقه‌مندان و فعالان این حوزه می‌توانند با مراجعه به این کارگروه و گرفتن مجوزهای لازم از تسهیلات یک میلیارد ریالی استفاده کنند.

بهزاد مریدی با این توضیح که جشنواره پس از یک وقفه ۱۰ساله در فارس برگزار می‌شود، از امید به اینکه بتوان هر ۶ ماه یک بار این جشنواره را در سطح استان فارس برگزار کرد نام برد و گفت: خلاقیت‌های به کار رفته در زمینه طراحی لباس سبب استقبال خوب از این نمایشگاه شده و با توجه به ظرفیت استان در رشته‌های تخصصی مربوط به طراحی و دوخت لباس توجه به این امر می‌تواند از لحاظ اقتصادی نیز رونق‌ بخش استان باشد.

وی به تفاوت‌های عصر سنت و مدرنیته اشاره کرد و ادامه داد: امروز جامعه بشری دوران سنت را پشت سر گذاشته و وارد دوران مدرنیته شده، دورانی که شوک‌های جهانی بر پیکره جامعه بشری وارد شده است.

مریدی ساختارشکنی در ابعاد مختلف یکی از ویژگی‌های این دوران عنوان کرد و افزود: در دوران مدرنیته تمامی طرح‌ واره‌های ذهنی بشر به هم ریخته است و بشر در این سرگردانی که باید به گذشته برگردد یا به سوی آینده و دوران پسامدرن باقی مانده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس، ادامه داد: در دوران پسامدرن ترکیبی بین سنت و مدرنیته پیش می‌آید و در واقع سنت‌های گذشته پلی به سوی آینده می‌شود و در این جشنواره طراحی‌ها و بهره‌گیری از سنت‌های گذشته نشان از استقبال از دوران پسامدرن دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *