صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فضولات حشرات بنای مرمری تاج محل را تهدید می‌کند + عکس

۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۷۷۵۴۸
تاج محل، بنای تاریخی هند و از عجایب هفتگانه دنیا که زمانی از سوی ارتش انگلیس مخدوش شد و آلودگی هوا نیز چهره‌اش را دگرگون کرده است، اکنون با تهدید جدی فضولات حشرات روبروست.
به گزارش گروه فضای مجازی ، تخم گذاری حشرات در رودخانه آلوده‌ای در نزدیکی تاج محل در هندوستان که در قرن 17 ساخته شده، به بلای جان نمای مرمری این بنای تاریخی تبدیل شده است.

باستان شناسان می گویند: فضولات حشراتی که زیستگاه آنها رودخانه نزدیک تاجل محل است، رنگ دیوار مرمری تاج محل را تغییر داده‌ است.

بنابراین گزارش، کارگران هر روز دیوارها را تمیز می کنند، اما به گفته کارشناسان سابیدن دیوارها به مرور موجب آسیب دیدن گل‌های روی موزائیک‌ها و از بین رفتن شفافیت سطح مرمری این بنا خواهد شد.



اکنون مقامات محلی به دنبال یافتن راه حلی برای حل اساسی این مشکل هستند که به گفته آنها زاد و ولد این حشرات در رودخانه آلوده یامونا علت اصلی آن است.

بنابر تحقیقات اولیه رودخانه آلوده و رو به خشکی یامونا که در پشت این بنای تاریخی واقع شده، علت اصلی این مشکل است.

باستان شناسان همچنین برای حفاظت از این بنای یادبود در مقابل آلودگی که بنای مرمری سفید رنگ آن را به زرد و قهوه‌ای تغییر داده، در تلاش هستند.

تاج محل آرامگاه زیبا و باشکوهی است که در نزدیکی شهر «اگرا» و در ۲۰۰ کیلومتری جنوب دهلی نو، پایتخت هند واقع شده ‌است.

هر ساله میلیون‌ها گردشگر برای بازدید از تاج محل به شهر اگرای هند سفر می کنند.

تاج محل به دستور شاه جهان، پنجمین امپراتور گورکانی هند به منظور یادبود همسر ایرانی محبوبش «ممتاز محل» ساخته شد و از این رو این بنا را نماد وفا و عشق ابدی می دانند.

ملكه ممتاز محل، در هنگام مرگ از شوهرش خواست برای او مقبره‌ایی بسازد كه یادش جاوید بماند.

هنگامی ‌که ممتاز محل درگذشت، امپراتور داغدیده طراحان، مهندسان و استادکاران را از هند، ایران و آسیای مرکزی گرد آورد تا آرامگاهی را در خور این ملکه ایرانی بسازند.

در ساخت این عمارت 20 هزار هنرمند و معمار از نقاط مختلف آسیا به‌ خصوص ایران شرکت داشته‌اند، بنابراین جای شگفتی نیست که تاج محل از الگوهای ایرانی و میراث معماری هندو بهره گرفته باشد و حتی نام آن هم ایرانی باشد.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *