صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ثبات اقتصادی پیش نیاز یکسان سازی ارز/ تورم در تابستان تک رقمی می‌شود

۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹:۰۶
کد خبر: ۱۷۷۳۸۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رئیس کل بانک مرکزی گفت: هنوز دستاوردهای بر جام در حوزه روابط بین‌المللی بانکی رضایت بخش نیست.
به گزارش گروه اقتصاد ،  ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما به روند تأثیرات بر جام و مذاکرات صورت گرفته در خصوص تسهیل روابط بانک‌های کشور با خارج  اشاره کرد و افزود: در سفر به لندن و حضور در کنفرانس یورومانی که مدیران ارشد بانک‌های بزرگ اروپایی  شرکت داشتند بر لزوم اجرای تعهدات طرف غربی و استیفای حقوق ملت ایران تاکید شد زیرا ما توقع اجرای صد در صدی برنامه‌های تعیین شده در بر جام را داریم اما هنوز دستاوردهای بر جام در حوزه روابط بین‌المللی بانکی  رضایت بخش نیست.
 
وی با بیان اینکه در برخی حوزه‌ها اقدامات مثبت همچون برقراری سوئیفت، ایجاد ارتباطات کارگزاری برای بانک‌ها و جابجایی منابع مالی صورت گرفته است اما رضایت کامل نداریم خاطرنشان کرد: متأسفانه هنوز ارتباط کامل و آزاد ایجاد نشده و وزارت خارجه باید پیگیر حقوق ما از بر جام باشد  حتی در یک ماهه اخیر این تلاش‌ها بیشتر شده اما هنوز به نتیجه دلخواه نرسیده‌ایم.

سیف با تاکید بر اینکه حقوق ایران، تعهد طرف مقابل در بر جام است و آنها باید از بانک‌های بزرگ رفع نگرانی کنند تا بقیه بانک‌ها هم به میدان بیایند گفت: برخی از مقامات امریکایی می گویند بانک‌ها خود تمایل به همکاری با ایران ندارند اما معمولاً بانک‌ها  به دنبال مشتری هستند و این بهانه است.

وی در پاسخ به این سؤال که برخی اقدامات بانک مرکزی در حوزه اصلاح نظام بانکی، دادن امتیاز به بانک‌های اروپایی بوده یا خیر تصریح کرد: به هیچ وجه امتیازی در کار نبوده بلکه برای پیشرفت نظام بانکی بوده است و وظیفه بانک مرکزی کنترل اوضاع و مقابله با ریسک برای زیان ندیدن سرمایه‌های مردم است و بانک‌های بین‌المللی نیز با این قوانین، نظام‌های بانکی را برای قرارداد محک می‌زنند و اتفاقاً از اصول اصلی اقتصاد مقاومتی جلوگیری از شوک‌های اقتصادی است و اینها امتیاز ویژه نیست بلکه استحکام بخشی به نظام بانکی است.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این مطلب که استانداردهای دولت‌های متخاصم با ایران در حوزه مبارزه با تأمین مالی تروریسم تفاوت دارد و برخی از نهادهای ما را متهم به  حمایت مالی از گروه‌های تروریستی می‌کنند گفت: این تعاریف با مکانیسم داخلی سنجیده می‌شود و تعیین اینکه چه مواردی تروریست تلقی می‌شود مربوطه به دولت جمهوری اسلامی ایران است و نهادهای بین‌المللی فقط ناظر بر این هستند که آیا کشور ما کارایی و ابزار لازم برای مبارزه با پول‌شویی را دارد یا خیر.

سیف در پاسخ به اینکه گفته می‌شود به علت تحریم دلار نمی‌توان ارزهای مختلف را تبدیل کرد افزود: آنچه مهم است طرفین مقابل ما متعهد به تأمین ارز ما به غیر دلار هستند و روند تبدیل آن به ما ارتباطی ندارد و ما برای تبدیل ارزهای مختلف نیازی به تبدیل به دلار نداریم و آنها نیز این امر را قبول دارند به دنبال راهکار هستند.

وی در باره یکسان سازی نرخ ارز نیز گفت: پیش نیاز یکسان سازی ارز ایجاد شرایط مناسب و ثبات اقتصادی، دسترسی به منابع ارزی و سرعت عمل در جابه‌جایی است؛ ما شش ماه پس از اجرای کامل بر جام که دسترسی به منابعمان کامل باشد می‌توانیم در این مسیر حرکت کنیم.

سیف ادامه داد: در دو سال اخیر و با توجه به شوک‌ها ی قیمت نفت، اقتصاد کشورهای نفتی ضربه خورد اما  ما با پیش بینی و برنامه ریزی مناسب زیان شدیدی نخوردیم؛ ما در نظر داریم دامنه تفاوت نرخ ارز را کاهش دهیم و تا اواخر امسال و در نهایت تا پایان دولت یازدهم ارز یکسان می‌شود.

وی یادآور شد: در زمان تحریم، ارتباطات بانکی در بخش صادرات و واردات  از طریق شبکه‌های صرافی با هزینه بالا و امکان ایجاد فساد صورت می‌پذیرفت که این کار باید به نظام بانکی منتقل شود و به صورت ال سی انجام گیرد.

سیف در پاسخ به این مطلب که آزاد شدن نرخ ارز ما را به کدام سمت می‌برد افزایش یا کاهش قیمت، گفت: ما باید به نرخ ارزی رضایت دهیم که زمینه ساز رشد تولید و اشتغال باشد و نرخ ارز مهم نیست، تعادل ارزی مهم است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در سال‌های 90 و 91 ما 22 میلیارد دلار به بازار تزریق کردیم تا ارز ثابت بماند اما موفق نبودیم باید شرایط بازار، نرخ ارز را تعیین کند تا به سمت تعادل اقتصادی  حرکت کنیم و فضا برای فعالان شفاف باشد و امیدواریم پیش از پایان سال 95 یکسان سازی نرخ انجام گیرد.
 
*تورم در تابستان امسال تک رقمی می‌شود
 
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در تابستان امسال پس از 25 سال نرخ تورم تک رقمی می‌شود و به تبع آن نرخ سود بانکی نیز کاهش می‌یابد.

 سیف در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما، درباره افزایش وام ازدواج و مباحث مطرح شده در رابطه با مخالفت بانک‌ها به اجرای این طرح و کمبود منابع قرض‌الحسنه تصریح کرد: بحث ایجاد شده در رسانه‌ها در این خصوص مربوط به زمانی بود که این امر تبدیل به قانون نشده بود و اکنون که قانون مصوب مجلس شده است باید با برنامه ریزی مناسب اجرایی شود.

وی ادامه داد: ما تمام امکانات را بسیج کرده‌ایم که مصوبه مجلس را به نحو احسن با توجه به امکانات اجرایی کنیم؛ در تلاشیم تا پایان تابستان آن را عملیاتی کنیم.

سیف با بیان اینکه نمی‌توان در مورد سود بانکی به صورت دستوری عمل کرد زیرا شوک آور و فساد آور است یادآور شد: بانک مرکزی از 2 سال گذشته به تدریج به بازار بین بانکی ورود کرده که به تبع آن سود بانکی از 29 درصد به 17 درصد کاهش یافته است که این روند تا رسیدن به دامنه نرخ تورم ادامه دارد.

وی در باره ساختار قدیمی نظام بانکی و نظر دولت مبنی بر اصلاح این نظام در سال 95 افزود: واقعیت این است که اقتصاد برای رشد و توسعه به نظام بانکی پویا نیاز دارد و بخش زیادی از مشکلات این حوزه از گذشته انباشته شده است البته در زمان شروع دولت، 15 درصد از دارایی نظام بانکی از سرمایه‌های وصول نشده بود که الان در حدود 2/ 10 درصد شده است.

سیف در خصوص بدهی دولت به بانک‌ها گفت: دولت نظام بانکی را در قدیم جیب خود فرض کرده است که 17 و یا 18 درصد دارایی نظام بانکی در این رابطه قفل شده است.

وی تصریح کرد: سه مشکل مطالبات معوق، بدهی دولت و دارایی غیرمالی بانک‌ها در بخش املاک،45 تا 50 درصد دارایی نظام بانکی را قفل کرده است که امکان استفاده از آن وجود ندارد. 

سیف گفت: برنامه‌هایی برای توسعه سرمایه بانک‌ها شروع کردیم زیرا این شیوه در شرایط موجود بهترین روش پیش رو بوده و یکی از اقدامات خوب دولت برای جبران کسری‌های خود و کاهش بدهی به بانک‌ها، استفاده از ظرفیت بازار سرمایه است که این در تمام دنیا مرسوم است.

وی درباره تفاوت برخورد بانک‌ها با بدهکاران معمولی و دولت تاکید کرد: عزم بانک مرکزی برای طلب بدهی‌ها از دولت و جلوگیری از افزایش بدهی‌هاست.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه گفت: امسال سراغ واحدهای کوچک و متوسط می‌رویم تا این واحدها در اولویت اعطای تسهیلات قرار گیرند. 

رئیس شورای پول و اعتبار در خصوص بازارهای غیر متشکل و مؤسسات مالی غیر مجاز افزود: بانک مرکزی در این باره عملکرد مثبتی با حمایت‌های مراجع قضایی و انتظامی داشته است و برخورد با این مؤسسات ظرایف خاصی می‌طلبد زیرا سپرده‌های مردم نزد آنهاست و اولین برخورد بانک مرکزی ابلاغ اصلاح تابلوهای این مؤسسات است.

وی ادامه داد: هم اکنون مؤسسات غیر مجاز تحت کنترل است و این برخوردها مردم را هوشیار کرده و شرایط رو به بهبود است؛ روند جمع شدن این مؤسسات به عوامل زیادی وابسته است و بیش از یک سال ساماندهی کامل آنها طول نمی‌کشد.

سیف درباره استفاده از منابع قرض‌الحسنه برای دادن تسهیلات به کارکنان گفت: این امر از قدیم مرسوم بوده و در حدود 30 درصد این منابع صرف دادن تسهیلات معیشتی به کارکنان بانک می‌شد ولی اکنون بخشنامه شده که همه بانک‌ها برای تأمین معیشت کارکنان خود از منابعی غیر از منابع قرض‌الحسنه پرداخت کنند اما موضوع استفاده نظام بانکی از منابع قرض‌الحسنه برای دادن تسهیلات با سود بالا صحت ندارد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *