صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

1.18 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش معدن

۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۵:۰۱
کد خبر: ۱۷۷۱۸۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیربرنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو با بیان اینکه سهم صادراتی بخش معدن و صنایع معدنی از کل صادرات غیرنفتی به حدود 20 درصد رسیده است، گفت: سال گذشته 640 میلیون دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی اجرا کردیم و این رقم در سال‌جاری به 1.18 میلیارد دلار خواهد رسید که همچنان از میزان سرمایه گذاری در دنیا بسیار عقب هستیم.
به گزارش گروه اقتصاد ، امیر صباغ گفت : سهم معدن و صنایع معدنی از تجارت کشور در سال گذشته 7.05 میلیارد دلار صادرات و 4.44 میلیارد دلار واردات بود و سهم صادراتی این بخش از کل صادرات غیرنفتی به حدود 20 درصد رسید.

وی افزود : سهم نفت و گاز از تولید ناخالص داخلی دنیا حدود 75 درصد و سهم معدن و صنایع معدنی کمی بیش از 25 درصد است و در میان کشورها کویت با 54 درصد ، بالاترین سهم را در تولید ناخالص داخلی دارد.

صباغ با اشاره به لزوم فراهم کردن شرایط لازم برای جذب منابع داخلی و خارجی برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی گفت : سهم تولید ناخالص داخلی ما از مجموعه این عوامل 29 درصد است که باتوجه به برخورداری از منابع سرشار نفت و گاز و ذخایر عظیم معدنی همچنین دسترسی به آبهای ازاد ؛ موقعیت ویژه و ممتازی برای توسعه این بخش در منطقه داریم که در کنار آن توجه به سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل به ویژه حمل و نقل ریلی برای کاهش قیمت تمام شده بسیار تعیین کننده است .

صباغ افزود : گردش مالی زنجیره معدن و صنایع معدنی دنیا در سال 2014 حدود 2000 میلیارد دلار بود که سهم امریکا 708 میلیارد دلار شامل 78 میلیارد دلار در بخش استخراج و 630 میلیارد دلار در بخش فراوری بود و هنگامی که وارد صنعت می شود ارزش این زنجیره تولید به 2400 میلیارد دلار معادل 14 درصد تولید ناخالص داخلی میرسد.

مدیربرنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، ایمیدرو  با بیان اینکه 40 درصد از صادرات استرالیا مربوط به معدن و صنایع معدنی است ، گفت : استرالیا با استخراج 72 میلیارد دلار مواد معدنی ، چین با 69 میلیارد دلار و برزیل با 47 میلیارد دلار بالاترین رتبه را بعد از آمریکا در بین کشورهای معدنی دنیا دارند.

صباغ افزود :‌ پارسال 640 میلیون دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی اجرا کردیم و این رقم امسال به 1.18 میلیارد دلار خواهد رسید که همچنان از میزان سرمایه گذاری در دنیا بسیار عقب هستیم.

وی با بیان اینکه میزان تولید ما در فولاد ، آلومینیوم و مس در مقایسه با دنیا بسیار پایین است ، گفت: برای رسیدن به اهداف تولید فولاد در کشور به 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در این بخش نیاز داریم ضمن اینکه تولید آلومینیوم ما با سرمایه گذاری 2.5 میلیارد دلاری 350 هزار تن در سال است درحالی که کشورهای عربی با استفاده از مزیت انرژی فقط در بخش الومینیوم 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند.

صباغ افزود : میزان سرمایه گذاری سالانه در بخش معدن و صنایع معدنی در دنیا 1200 میلیارد دلار است که از این مقدار 600 میلیارد دلار سهم کشورهای توسعه یافته است و ما در تامین منابع مالی در میان کشورها در رتبه آخر قرار داریم.

وی گفت : ما همواره اعلام می‌کنیم از نظر ذخایر معدنی در رتبه دهم دنیا قرار داریم اما تاکنون مرکز و نهادی بین المللی ما را ارزیابی و رتبه بندی نکرده است که بدانیم در چه جایگاهی قرار داریم .





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *