صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خمیردندان‌ و صابون‌هایی که منجر به دیابت می شوند

۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۳:۰۱
کد خبر: ۱۷۶۹۴۴
تحقیقات جدید نشان می‌دهد نوعی عامل میکروبی در بسیاری از محصولات، از اسباب‌بازی گرفته تا صابون و حتی خمیردندان یافت شده که می‌تواند منجر به دیابت شود.
به گزارش گروه فضای مجازی ، بسیاری از محصولاتی که استفاده می‌کنید آنقدرها هم که فکر می‌کنید مطمئن نیستند. اخیرا محققان عامل میکروبی را کشف کرده‌اند که در بسیاری از این محصولات مانند صابون و خمیردندان وجود دارند و می‌توانند فعالیت جمعیت‌های باکتری‌های موجود در روده را با مشکل مواجه کنند.

عملکرد نادرست میکروبیوم روده می‌تواند به بیماری‌های زیادی اعم از دیابت، بیماری قلبی، آرتروز و سوء‌تغذیه منتهی شود.

اکنون تحقیقی صورت گرفته که نشان می‌دهد برخی لوازم از جمله اسباب بازی، صابون، و حتی خمیردندان ممکن است به اختلال در تعداد باکتری‌های روده و در نتیجه بروز بیماری بیانجامد.
 
این تحقیق که در نشریهٔ PlOS ONE به چاپ رسیده، بر اساس یافته‌های مربوط به گورخرماهی انجام گرفته است؛ محققان بر این باورند که یک الگوی حیوانی مهم به آنها کمک کرده تا بتوانند اثرات سلامت و بیولوژیکی احتمالی انسان را در ارتباط با این ترکیب ضدمیکروبی بیابند.

تریکلوزون برای نخستین بار در دههٔ هفتاد میلادی به عنوان مادهٔ زمین‌سابی در بیمارستان مورد استفاده قرار می‌گرفت و در حال حاضر یکی از شایع‌ترین عامل‌های ضدمیکروبی در جهان است که در شامپوها، مواد ضدبو، دهان‌شویه‌ها، وسایل آشپزخانه، تختهٔ بُرش، اسباب‌بازی‌ها، تخت‌خواب، جوراب و کیسه‌های زباله مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طرفی، از آن در حوزه‌های دارویی هم استفاده شده است. این ماده به راحتی توسط پوست جذب می‌شود.
 
در تحقیق جدید، محققان دریافتند که تماس با تریکلوزان منجر به بروز تغییرات سریع در تراکم و ترکیب میکروبیوم در حیوانات آزمایشگاهی می‌شود.
 
کریستوفر گااولک سرپرست این تحقیق می‌گوید: «واضح است که شرایطی وجود خواهد داشت که عوامل ضدمیکروبی در آن مورد نیاز خواهد بود.

 در حال حاضر محققان شواهدی دارند که نشان می‌دهد باکتری روده‌ای می‌تواند اثرات متابولیسمی، قلبی‌عروقی، خودایمنی و عصب‌شناختی به همراه داشته و نگرانی‌های موجود دربارهٔ مصرف زیاد این عوامل بسیار موثق است.»

منبع: سلامت آنلاین

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *