بی پولی مصر عامل فروش "صنافیر و تیران" شد/ آل سعود تاوان سنگینی را پرداخت خواهد کرد
وی افزود: در مقطعی این جزایر توسط دولت عثمانی اداره می شد که پس از فروپاشی آن اداره و مالکیت این جزایر به مصریها تعلق پیدا کرد و جز خاک این کشور محسوب شد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی خاطر نشان کرد: ابعاد اقتصادی و استراتژیک این جزایر در مقطع کنونی سبب شده تا عربستان به دلیل مشکلات مالی که پس از فروپاشی مبارک گریبانگیر مصر بود درخواست خرید این جزایر را مطرح کند که این امر علی رغم روابط فعلی مصر با عربستان به دلیل مشکلات مالی این کشور با موافقت السیسی روبرو شد و عربستان این جزایر را خریداری کرد.
ساداتیان با اشاره به اینکه روابط مصر و عربستان در حال حاضر نامساعد است خاطر نشان کرد: شاهد بودیم که در اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی رئیس جمهور مصر از حضور در این اجلاس خودداری کرد و حتی وزیر امور خارجه این کشور حاضر به دست دادن با مقامات سعودی نشد از این رو این موضوع به خوبی روشن می کند که فروش جزایر صنافیر و تیران تنها به دلیل شرایط بد اقتصادی مصر رخ داده است.
مدیر کل اسبق آسیای دور و اقیانوسیه وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: مقامات آل سعود برای تثبیت حکمرانی خود در عربستان با توجه به افزایش مخالفتها در طی سالهای اخیر در داخل کشورشان در صدد هستند تا قدرت و هژمونی خود در منطقه خاورمیانه را افزایش دهند و جلوی نفوذ جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور قدرتمند در منطقه را بگیرند از این رو با خرید این جزایر در صدد هستند سدی را علیه ایران ایجاد کنند.
ساداتیان با اشاره به گسترش روابط برخی از مقامات آل سعود با بعضی از گروه های فلسطینی تاکید کرد: در سالهای اخیر شاهد بودیم که علی رغم درخواست برخی از کشورهای عربی عربستان و اسرائیل روابط خود را گسترش دادند روندی که ضررهای زیادی را به جریان مقاومت و فلسطینی ها وارد خواهد کرد از این رو بدون شک یکی از دلایل خریداری این جزایر نیز گسترش روابط عربستان و رژیم غاصب صهیونیستی است که نباید از آن غافل شد.
نماينده اسبق مردم همدان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آل سعود باید بداند که خیانت آنها به جریان مقاومت هزینه سنگینی را برای آنها در پی خواهد داشت و مشکلات متعددی را در آینده ای نزدیک نصیب آنها خواهد کرد.
بر اساس گزارش میزان، دولت مصر چندی پیش از امضای توافقنامه مرز دریایی میان این کشور و عربستان خبر داد که بر اساس آن، این دو جزیره استراتژیک در آبهای سرزمینی عربستان قرار میگیرد.
این جزایر با توجه به مرز بین المللی که در سال 1906 میان "بریتانیا" و "امپراتوری عثمانی" تعیین شد اساسا متعلق به مصر هستند اما عربستان سعودی ادعای ارضی آنها را دارد.
جزیره 80 کیلومتر مربعی تیران در ورودی تنگه تیران واقع شده که دریای سرخ را از خلیج عقبه جدا میکند. جزیره صنافیر نیز در شرق جزیره تیران واقع شده است. اهمیت راهبردی این جزایر از آن جهت است که تنگه تیران تنها دسترسی رژیم اسرائیل از خلیج عقبه به دریای سرخ است و نقش مهمی در تبادلات تجاری این رژیم ایفا میکند.