بازار رقابتی تعیین کننده قیمت نان
دبیر انجمن نانهای صنعتی و ماشینی گفت: قیمت مناسب و کیفیت برتر نان در بازار رقابتی تعیین خواهد شد.
وی تاکید کرد: اگر آرد بهصورت آزاد (آزادسازی) در اختیار نانوا قرار گیرد بهطور قطع و یقین هم کیفیت نان بهتر و هم قیمت مناسبتر خواهد شد.
مروت پور با اشاره به این جمله که " بیشتر تولیدکنندگان نان اعم از سنتی و صنعتی از کیفیت نامرغوب آرد گلایه دارند "، گفت: آزادسازی آرد لازمه عرضه نان با کیفیت و قیمت مناسب در جامعه است.
رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران افزود: دولت باید دست از تصدیگری آرد و نان بردارد تا بازار نان روی خوشش را به مردم نشان دهد.
مروت پور خاطرنشان کرد: از عوامل مؤثر در کیفیت نان میتوان به آرد با کیفیت، ماشین آلات به روز، تخصص لازم، زمان پخت مناسب و.. اشاره کرد.
وی در ادامه با اعلام اینکه کشت ارقام مرغوب گندم نقش مهمی در استحصال آرد با کیفیت دارد، گفت: نان یک کالای استراتژیک در سبد خانوارهای ایرانی است.
دبیر انجمن نانهای صنعتی و ماشینی با اذعان اینکه ضایعات نان هزینه سنگینی به کشور تحمیل میکند، افزود: دولتمردان باید برای جلوگیری از ضایعات بی رویه نان اقدامات مؤثر و فوری انجام دهند.
وی اظهار داشت: هر چند با گران شدن نان تا حدودی جلوی افزایش بی رویه نان در جامعه گرفته شد اما پایین بودن کیفیت این کالای راهبردی همچنان به قوت خود باقی است.
مروت پور با تصریح اینکه نان با کیفیت نقش مهمی در سلامت جامعه دارد و هزینه درمان را به شدت کاهش میدهد بر ضرورت اصلاح و بهبود بخشی پروسه تولید، عرضه، نگهداری و ... نان در جامعه تاکید کرد.
رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران در ادامه با اعلام اینکه نان گران نمیشود، افزود: دولت برنامهای برای افزایش دوباره قیمت نان ندارد اما به دنبال بهبود بخشی این کالای استراتژیک از حیث کمی و کیفی است.
رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران نیز در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: افزایش قیمت نان هیچگاه موجب بهبود کیفیت نان نخواهد شد از اینرو بهبودی وضعیت کیفیت نان حاصل تلاش نانوایان، تأمین گندم مرغوب و آرد مناسب است.
سید محمد رضا مرتضوی افزود: سه عامل اساسی از قبیل گندم و آرد مناسب، نیروی متخصص و نظارت مردمی و رقابت پذیری بین واحدها در بهبود کیفیت نان بسیار اثرگذار است.
وی در ادامه با اعلام اینکه دورریز نان در جامعه باید به حداقل برسد، اظهار داشت: فرهنگ سازی نقش مهمی در کاهش میزان ضایعات نان دارد از این رو میطلبد رسانههای ارتباط جمعی و شبکههای اجتماعی در این زمینه تلاش مضاعف انجام دهند.
رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران از فعالیت 600 هزار نانوا در کشور خبردار و افزود: جامعه خبازی امروز با مشکلات زیادی دست به گریبان است بنابراین توجه به نیازها و خواستههای واحدهای صنفی تولید نان در بهبود بخشی کیفیت نان بی تأثیر نخواهد بود.
وی ادامه داد: ضریب کیفیت نان بهصورت فرمایشی و دستوری افزایش پیدا نخواهد کرد بلکه توجه جدی به تمامی عوامل در فرایند تولید باید مد نظر باشد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *